BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #854222 przez Gochens
Karolka ale Gabi nie chce tego w ogóle czy zje odrobinę i pluje?? bo jeśli zje trochę to może rzeczywiście jest to dla niej zbyt jałowe i nie chce tego jeść... może odrobinę jej posolić? a chlebek je chętnie? spróbuj.. dżemu nie dawałam nie wiem jak jest..

Pokaż bluzę! też szukam jakiejś dłuższej.

Alan wykapany teraz ja się relaksuje jeszcze trochę to wyjdę z psem i do łóżka :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #854233 przez szósteczka
Hej z pati naszczęście juz coraz lepiej dziś przywiozłam ja do domu, co prawda nadal ja boli ale wiadomo w domu zawsze lepiej wiec mimo bólu jest szczęśliwa. Do końca tygodnia ma byc w domu a do końca kwietnia ma zwolnienie z wf a są tydzień pierwsza kontrol gips będzie mieć okolo 4 tygodni.
Kakaszka proszę przemyśl ta decyzje, przegadaj ze swoim i z rodzicami wiem ze kobiety po aborcji czesto wpadają w depresje i nigdy nie zapominają o tym dziecku i żałują swojej decyzji. Poza tym Elizka na pewno będzie szczesliwa z rodzeństwa i ze ma sie z kim bawić, na razie moze ci sie wydawac to koszmarne ale w sumie dzieci z małą różnicą wieku to zawsze szybciej odchowane sliczne bable które będą dla ciebie pociechą i radością do końca życia. Proszę nie myśl o takim rozwiązaniu na pewno wszystko się ułoży.
Odnośnie obiadków to ja juz od dłuższego czasu używam przypraw w zasadzie gotujemy dla wszystkich a potem miksujemy porcje dla Pawełka wiec je to co my i tak przyprawione jak nam moze tylko bez śmietany, octu i kostek rosołowych na których staram sie nie gotować tylko uzywam naturalnych przypraw.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854237 przez Sophie25
Witajcie ja dopiero teraz,(dzieki KaRolka za pamiec :kiss:)hihi :lol:
Ale ja dzisiaj na pełnych obrotach byłam i w dodatku auto nam sie zepsuło :(
Amortyzatory :( :angry: :angry:
Byłam dzisiaj w miescie u krawcowej bo oddałam sukienkę do przeróbki na bluzke,W sklepie dzieciecym kupiłam Zosi jeszcze kilka ubrań i rozgladałam sie za meblami do nowej kuchni,ceny zajebiste poprostu ale jakie piekne rzeczy :blush: śliczne meble upatrzyłam umarzyłam sobie zrobić kuchnie białą meble coś takiego:

Kakaszka ja nie bede sie lepiej wypowiadać bo sama wiesz jak pragne 2 dziecko wiec wiesz co ja bym Ci doradziła ...

Ikunia śliczny fryz :) :laugh:
Aleksia ciuszki super ten sfeterek jest boski ...

KaRolka ciezko z tym,i zupkami Zoska tez tak miałam probowałam do skutku , Eksperymentuj z kolejnymi jarzynami, o różnych kolorach i zapachach az w koncu Gabi odpusci ...

A oto nowa zabawka Zoski ktora uwielbia : :D swietna :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854239 przez Gochens
Szosteczka fajnie ze z Pati lepiej i ze jest juz w domu. niedługo o wszystkim zapomni ;)
Czyli Pawełek juz je wszystko?

Malutka jak robisz naleśniki to normalnie z mąka?? i na tłuszczu czy nie??

Kakaszka gadalas z kimś??

Kurde gdzie wy? ja zaraz usne!!

Sophie moi teście mają taką biała kuchnie mnie też się podoba i bardzo powiększa przestrzeń :blink: Ojj biedny samochód :side:

11 lata 1 miesiąc temu #854244 przez Sophie25
Gochens własnie mi sie strasznie białe meble w kuchni podobają, i daja takie fajne wrazenie czystosci no i racja z ta przestrzenia :)
Jeszcze umyslłam sobie zrobić na scianie rysunek: filizankai w koło niej ziarnka z kawa super to wyglada chyba ze tapete ... :)

KaROlka ja do fryzjera jutro :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854247 przez KaRoLkA
Gochens ona w ogóle niechce jesc , jak tylko poczuje tak usta zaciska i macha raczkami , jak uda mi sie wsadzic jej do buzi to pluje :/ przyprawialam jej ziolami tez nic nie dalo :/
A bluza taka :
www.denley.pl/product-pol-13796-BOLF-16-SZARY.html

Sophie sliczna ta kuchnia , mi sie marzy czarno-zielona :) pokaze foto jak znajde :) z ta fototapeta fajna sprawa:)
Ciuszki i zabawka Zosi swietne , najbardziej mi sie te body z kołnierzykiem i kwiatuszkiem spodobaly :)

Haniu jak mu kazalam dawac to po jednej wyplutej łyżeczce stwierdzil ze jak niechce to jej nie bedzie dawal i mogla by tak pol dnia glodna chodzic :/

szosteczka dobrze ze z córcia juz lepiej :)

Mysza walczy w łóżeczku ze spaniem , na rekach spi a w łóżeczku krzyczy i to tak gardlowo :/ rece mi opadaja

11 lata 1 miesiąc temu #854255 przez Marta1985
A ja mam dziś wieczór przy kompie :)

ponadrabiam zaległosci :)

popłace rachunki poodpisuje na maile i wracam do was :)

11 lata 1 miesiąc temu #854281 przez kakaszka
nie gadalam z nikim jeszcze, bo moj pracuje od 16 do 7 rano pozniej je spi i z powrotem, moze jutro wyjdzie na neta.
z mama narazie nie gadam, musze dojrzec do tego.

sophie i dlatego mnie to jeszcze bardziej wkurwia, ze sa przeciez ludzie co tak bardzo chca miec dziecko, maja na to warunki, mozliwosci, a bog czy cud czy kto tam decyduje o stworzeniu zywej istotki tobi taki psikus i daje to mi, sierocie nieudacznicy bez szkoly, bez pracy, bez groszy, nawet bez meza, bez mieszkania w tak szybkim czasie drugie. noz kurwa mac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ikunia wlasnie tez chodzi o to, ze moj facet nie jest typem na ktorym mozna polegac zawsze i wszedzie, ma odpaly, wiec to jeszcze bardziej mnie przeraza.

jakos widze tylko jeden scenariusz mojego zycia, stara baba ( po 40), odchowala dwojke dzieci mieszkajac z rodzicami, nie majaca faceta i wredna do bolu.

ja troszke spokojniej podchodze do aborcji, bo do mojego glupiego umyslu nie dociera, ze we mnie ktos juz jest, chociaz nie uwazam to jeszcze za czlowieka. ale to napewno bedzie przemyslane, a moze mi mama zabroni i nie bede miala za co ja zrobic. w kazym badz razie czekam na tatusia na neta :)

karolka super bluza, nie lubie ogolnie sportowych rzeczy, ale ta bym z checia na siebie wlozyla :)

sophie jakie cudne rzeczy :)slodkie

11 lata 1 miesiąc temu #854288 przez Hania84
Lena pije mleko z tatą własnie i zaraz będzie spała :)

Sophie mi osobiście sie białe kuchnie nie podobają...tutaj w DE niemcy maja obsesję na punkcie bieli :P mam jedną białą szafkę pod zlewem i non stop musze szorować bo wszystko zaraz na niej widać...a juz stara i tak lekko brudna (po porzednich włascicielach a nie wyrzucałam bo bym musiała znów zlew kupować :P )
A w tej niebieskiej bluzeczce się zakochałam :kiss: normalnie cudo :)

szósteczka super że Pati już w domku :) teraz szybciej dojdzie do siebie :)

kakaszka rozumiem Cię w pełni :kiss: i nie myśl tak o sobie :angry: zabraniam !!! Jeśli tak wciąż myślisz to potem nieszczęścia na siebie ściagasz...nie wolno tak ! Znajdziesz jeszcze pracę i nie będziesz musiała byc na niczyim utrzymaniu ! tak trzeba myśleć ! :)
To Twój tylko praca i spanie...ale dobrze, niech zarabia...siedział tyle w domu to teraz może pogibac trochę...młody jest to mu nic nie będzie :) niech na te dwie/trzy śliczne istotki pracuje :)

Karolka bluza świetna !!!!!!!!!!!!!!!!!! :) a Twój nie źle by zrobił :dry: ale mój nie lepiej...bo ona jak zaczyna sie wiercić i okręcać to też stwierdza że już nie chce ...a ona po prostu ciekawska jest :) i trzeba dookoła za jej buzia latac z łyżeczką :lol: teraz juz spokojnie nie wysiedzi na karmieniu jak to było jeszcze miesiąc temu :)

miłego wieczoru i nocy
chyba juz dzis nie wejdę...
więc mówię dobranoc :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854290 przez aleksiaa88
Ile Wasze dzieciaki najdłużej szalały w ciągu dnia?
Wczoraj szalał przez 7,5 godz między południową drzemką, a spaniem.

Ja dziś od godz 16 do praktycznie 20 przesiedziałam na dywanie co chwilę za nim ganiałam bo się to szafek dobierał stał na parkiecie a to ślisko więc robiłam za miękkie lądowanie.

UWAGA UWAGA mamy 3 zębol hehehhee
ale zgadnijcie który.

Kakaszka ja się nie wypowiem jestem zdania, że nie ma dla mnie opcji usunięcia. Z resztą mamy z mężem takie same poglądy. On nawet by mi nie pozwolił, żebym się tabletkami faszerowała anty.

Marta jak tam zakupiłaś pampersy w lidlu?
Mąż pojechał rano o 7:30 buł tłok przed drzwiami więc staną i z nimi a koło 8 to byłą zgraja ludzi, drzwi otworzyli i wszyscy na pieluchy się rzucili.
Mamy 3x3 i 2x4 wziął czyli 886 sztuk, teraz będzie lał ile wlezie.
Do południa wszystko wykupili. Jak świeże bułeczki poszły :S

Mi się białe meble nie podobają wystarczy, że mam blat i każdą kropkę na nim widać.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854296 przez malutkamilka
Sophie mamy podobna ale pomaranczowa i z całuskiem- jak ja znajde to zrobie zdjecie ;)

Kuchnia ladna mi oczywiscie marzy sie taka:

ewentualnie taka:

choć od momentu jak dostalismy papiery moje serce skradla ta kuchnia i w tych wlasnie kolorach

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854305 przez KaRoLkA
Aleksia moja spala od 13.30 do 14.30 i szalala do 21 oczy trze ale spac nie :/ macie zapas pamperow na pol roku hehe :p a tak z ciekawosci to ile pampkow srednio zuzywacie dziennie??? Bo u Nas 5/6

Malutka super te kuchnie :)

Haniu to obie takie wiercipietki bo ja tez z lyzeczka latam :/ dobrze przynajmniej ze mleko z butli ladnie pije. Kolorowych sjow :)

A mi podoba sie taka kuchnia :

ewentualnie taka

11 lata 1 miesiąc temu #854314 przez Marta1985
Kakaszka.... dasz rade ... wszystko się ułoży ... pamiętaj, ze jesteśmy i zaakceptujemy każdą twoją decyzje :kiss:

Ikunia sliczna fryzurka :)

Zakupy wszystkie piękne :)

Kuchnia moja najładniejsza :P

Aleksia mąż kupił pieluchy i nie było tłoku jeszcze dziś dużo było ;)

11 lata 1 miesiąc temu #854343 przez Marta1985
Gochensik czekamy na foto fasolki :-) I dobrze cię rozumiem z tym wczesnym zasypianiem pamiętam ze ja też spac z kurami chodziłam ;-)

A gdzie srenka?

Wogole Ryse trzeba przywolac do porzadku :-(

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854367 przez Gochens
Dzień dobry ;)

U nas dla odmiany pobudka o 5;30 i juz spać nie mogę niestety :dry: Alan szaleje w łóżku a ja leżę i ni cholery nie mogę zasnąć..

Sophie fajowe te ciuszki! Bardzo mi się podobają
Karolka boska bluza chyba tez sobie taką zamówię bo szukam dłuższej właśnie. kuchnia zielona super tez o takiej myślałam ale w końcu zdecydowaliśmy się na pomarańcz z wanilia i jestem mega zadowolona!!
Aleksia ja jak na złość zapomniałam o tych pieluchach a mi się kończą no i dupa... A zęby nie mam pojęcia jakie ;)
Kakaszka moim zdaniem nie powinnaś myśleć w ten sposób o sobie. Nawet w takiej sytuacji najważniejszy jest Twój facet a jeśli za rok już nie będziecie razem a on powie tak zrób skrobanke to co? możesz mieć do siebie duży żal bo nie sluchalas własnego sumienia, serca itd.. Rozumiem ze brak pieniędzy dobija ale masz rodziców oni na pewno Ci pomogą.. zacznij myśleć o sobie kochana :kiss:

Idę do mojego krzykacza :S

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka