BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #854375 przez Ikunia1910
Czesc

My jednak zostałyśmy na noc u mamy.
Wczoraj jeszcze zaliczylam solare dzis robie farbe zmieszam japuczino z naturalnym blondem moze choc troche mi rozjaśni;)
W piatek ide na reg brwi i wreszcie mozna powiedziec jakos wygladam. A z tego ciecia jestem mega zadowolona wogole mi sie nie targaja a jak nawet zawieje mi gdzie wlosy to wyglada jakby tak mialo byc ;)

Gochensik milego spotkania z dzidzusiem ;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #854377 przez kakaszka
dzien dobry :)

u nas podobna pobudka co u gochens tez o tej porze, nie wiem co elizie sie poprzestawialo, ale ja bym z checia jeszcze pospala :)
dalej mam katar i kaszel, juz mam tego dosc.

gochensik moj facet raczej nie powie, zeby zrobila aborcje, ale ja jako ja rozwazam taka opcje.
ale na dzis juz nie chce o tym gadac, jak bedzie cos nowego to napisze, a tak ile mozna marudzic wam :)

aleksia no nie gadaj, ze jakas dwojka wylazla? no chyba, ze gorne poszly :)

slonko ladnie swieci, moz sie zmusze dzis wyjsc na dwor, zeby sie tylko nie zalatwic na maxa.

milego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #854386 przez malutkamilka
I my do rannych ptaszynek sie dołączamy choć dopiero raczyłam po królewnę iść o 7. Zjadła mleko i się bawi.

No musze powiedzieć że zaczynamy się zapisywać do dzieci przesypiających noce. Z dnia na dzień jest coraz lepiej. Kolo 23 coś zajęczy ale dam smoka albo odwrócę na plecki i spi do rana, tak do około 5:30 wtedy herbatka i spi jakąś
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
godzinę do półtorej.

Hm jakie przerwy w spaniu? Nigdy nie liczyłam zawsze na oko że przychodzi pora snu. Raz mi padnie po 11 a raz po 13, a budzi się czesto o 6:30. Wczoraj Np obudziła się o 6. Padła o 11:30 i o 13 wstała. Mama wzięła ją na spacer a później ja ją przejęłam i poszłam do koleżanek w maminej miejscowości i przed blokiem piłyśmy kawuche a ich dzieci woziły Wiki w tą i spowrotem ku jej radości. Była bardzo grzeczna. U mamy ją nakarmiłam i myślałam że zaśnie ale ta jak zapalała puszczanie i utrzymywanie równowagi tak o spaniu mogłam zapomnieć. W domu gadaliśmy z tatą i tym sposobem poszła spać o 20:30.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A z tym spaniem to nie wiem czy zmęczenie czy nowe mleko, bo wczoraj dałam jej mleko bebilon 2 dobranoc, zobacze jakie będą kolejne noce.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854393 przez aleksiaa88
Malutka bo ty piekna Penelope jestes to i sie patrzył

to zdradzam

dolna lewa dwójka- a na górze jest szczerbaty hahahah

Karolak nam podobnie schodzi 5/6 pieluch

11 lata 1 miesiąc temu #854403 przez violcia00
dzien dobry.

w koncu moge do Was wpasc,ostatnio taka zapracowana jestem ze o 21 juz padam,jeszcze trzeba w domu posprzatac po pracy,czasem zrobic zakupy i zajac sie dzieckiem oczywiscie,a on daje popalic,nadal szaeje,juz zaczyna cos gadac po swojemu usmiac sie mozna,mowi juz mama,tata i baba,nie wiem jak to rozumiec ale milo sie robi :P :P ,juz kilka razy mu sie zdarzylo samemu stanac bez trzymanki,tak ze robi postepy :lol: ,w nocy nie chce spac,caly czas wstaje,przewraca sie na brzuch i po spaniu :( ,dzisiaj godzine go usypialam w nocy,ale i tak po chwili sie obudzil,dobrze ze maz mi pomaga bo bym w pracy chyba spala :ohmy: :huh:

Kakaszka kochana nie zalamuj sie,jakos sobie poradzicie,skoro mozecie lizyc na wsparcie rodzicow,odchowasz teraz dzieci to na starosc bedziesz miec spokoj :P ,wiem ze nie jest Ci łatwo,ale zastanow sie dobrze nad aborcja czy bedziesz potrafiła z tym zyc pozniej :unsure:
Nie bede doradzac bo ciezko w takiej sytuacji....ja nie popieram aborcji,sama tez bym nie zabila istotki ktora rosnie we mnie,ale nie oceniam innym,powodzenia kochana,mam nadzieje ze podejmiesz wlasciwa decyzje dla siebie :kiss:

Karolka-wow,kuchnia zielona,cudo :silly:

Białe tez mi sie podobaja,ja o takich tylko moge pomarzyc :(

Malutka cos tam w seru jednak zostalo na widoktego chlopaka :silly:

Haniu my taki sam niekapek mamy,tylko zielony...Oskar juz od 6 miesiaca ladnie z niego :woohoo: pije :blink:

Ikunia to Ty teraz szalejesz,pewnie trzeba sie zrobic na bostwo,fryzurka sliczna a ty jeszcze sliczniejsza :lol:

Ja tez bede ciac ale na krotko,w tamtym roku mialam krotkie wloski i sie dobrze w nich czulam :blush:

Buziaki dla solenizantow,dla Alanka bo napewno nie skladalam,Tomusia :kiss: i reszty :kiss:
Brawo dla Wiki za kroczki,dla Gabi za raczkowanie i dla Albercika za zabka :blush:

Tatus poszedl teraz na spacer,ja mam na pozniej,ale spac juz nie bede,wczoraj w koncu przyszla nam paczka,w koncu bo znow DPD nas zawiodl,chyba mamy pecha do tgej firmy,tym razem niby nasza wina bo na granicy sie okazalo ze mamy o 4 kg za duzo i nas wrocili,teraz zamowilismy innego i szybko doszlo,kasy oczywiscie nie dostalismy :dry: ,ale w koncu Oskarek ma wygodny wozek i mase ciuszkow,sliczne sa,oczywiscie z Lumpkow,od mojej mamy tylko nowe :silly: ,skoczek,,choc Oskarus juz troche za duzy na niego,zamawialam go 3 mies temu,ale mimo to ma radoche,fajny jest,tygrysek,jutro moze wrzuce foto,a dla mnie tesciowa kupila 2 lakiery do paznokci i kosmetyczke(milo z jej strony)i zel akrylowy sobie kupilam,tak ze pazurki bede robic :silly: ,a druga paczka idzie od tescia,dla mnie podobno torebka skorzana :lol: no i dla chlopakow jakies ciuchy,juz nie mam gdzie tego miescic,moze rozdam troche potrzebujacym :blink:

No i szykuje kolacje na sobote,moze pomozecie z daniem glownym bo nie mam pomyslu :unsure: ,zrobie salatke z gyrosem,warstwowa,rafaello no i cos jeszcze?

Sory ze tyle nadukalam ale w koncu dorwalam sie do komputera i mam troche czasu,teraz lece nas sniadanie i moze zdarze mieszkanie ohgarnac.

milego dnia :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #854407 przez Marta1985
Dzień dobry :)

Napisałam do Rysy smsa :)

Milego dnia - ja zabieram się za prace :(

11 lata 1 miesiąc temu #854413 przez violcia00
Milej pracy Marta...fajny bobasek na awatarku :blink:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854425 przez aleksiaa88
To teraz fotosy

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854427 przez aleksiaa88
Gryzący wózek

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854432 przez aleksiaa88
W koszulinie

11 lata 1 miesiąc temu #854441 przez szósteczka
Czesc dziewczyny my cala noc przespaliśmy wiec jest super nawet Pati lepiej spala.
Aleksia piękne zdjęci.
Zobaczcie jakie fajne danie.
mnz.pl/forum/topic/3275-pomys%C5%82-na-kolacj%C4%99/
Miłego dnia

11 lata 1 miesiąc temu #854448 przez rysa
Dzięki że pamiętacie o mnie :)

Marta dziękuje za smsa :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Napewno Was nie nadrobie, widziałam zże kilka z Was pozmieniała avatary

Nie odzywałam się bo jakoś ostatnio mnie chyba deprecha złapała. Myśle cały czas nad życiem. Już kiedyś Wam pisałam że nie chce o tym wszystkim pisać. Oczywiście chodzi o R.Wychodzi na to że całe życie będe się przed nim "czołgać" za jeden głupi błąd. A on już nigdy nie będzie się starał....

Z filipkiem wszystko ok, jest coraz większym łobuzem.Ostatnio rozbiłam talerz i wiadomo jak to jest że czasami jakać część się w jakimś kącie zawieruszy. Wyobraźcie sobie Filip wczoraj jak zwykle płacze(tak ostatnio manifestuje na prawie wszystko), i patrze na niego a jemu się leje ciurkiem krew z buzi. Myślałam że zawału dostane. Po chwili okazało się że ma kawałek talerza w buzi...

W poniedziałek wyszedł mu trzeci ząbek na dole :)

11 lata 1 miesiąc temu #854456 przez Kasiasia
Aleksia wow jaki mezczyzna.... beda dziewczyny za nim biegac.... ma cos w buzce takiego pieknego B)

Marta pracowac mi tu dla dobra naszego miasta :silly: a forsa na rewitalizacje lasku bytkowskiego tez sie zajmujesz? Bo wiesz to za moim oknem no i spacerki bede miala lzejsze bez dziur.....

Kakaszka sciskam Cie mocno i jak bedzie trzeba przyjade do Ciebie wybic Ci glupoty z glowy :P

Dziewczyny ja tez uwielbiam biel. U mnie w domu jej bardzo duzo, choc moj maz mowi ze jest dolujaca. Musialam z powodu niego ttoche ja ograniczyc, ale mam prawie biale podlogi i wlasnie kuchnie :) no i meble. Bialy jest fajny bo mozna tylko dodatkami zkienic kolorystyke calego wnetrza. Choc ta Karolki zielono czarna tez super. Taki zielony to moj ulubiony prawie wszystko co kupuje to albo taka zielen albo bialy a czasem usjiech w strone meza beż.

Gochens ja w ciazy spac nie moglam. Milego spotkania z bijacym serduszkiem i oszczedzaj sie w pracy.

Ikunia ty tak nie szalej bo twoj zwariuje i nie wytrzyma... i..... na usg z Gochensikiem sie bedziecie spotykac :silly:

wczoraj zadzwonili mi z dtugiego serwisu za laptop moze byc naprawiony i czy sie zgadzam bo bedzie to prawie 500zl kosztowac. Mam sie nie napalac ale w 99% jest do naprawienia. W nastepnym tyg dadza mi znac. Kurde a w tym pierwszym powiedzieli ze laptop do wyrzucenia - laptop ma 2,5 roku i kosztowal prawie 4 tys i mam go ot tak wyrzucic, zalamana bylam. Do tego te pisanie pracy w miejscu stoi.

Dzis u nas noc pelna placzu. Rano maz zapomnial po moja mame pojechac. Łeb mi peka. Olalam dzisiejsze praktyki i zaraz sie biore za pisanie pracy, niestety recznie, ale cos musze pokazac tej mojej promotorce bo mi wstyd.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854457 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

Ikunia to milego farbowanka i pokaz fotunie :) masz racje odszczel sie tez Ci sie nalezy :)

Violcia chcesz obcinac to zapraszam cos podzialamy :) Oskarus idzie jak burza :) a na kolacyjke moze jakis szaszłyk plus ryz i suroweczka :) albo pierog faszerowany miesem mielonym tu jest przepis ten drugi , ja robilam i jest boski :)
www.pytanienasniadanie.tvp.pl/14037862/p...calzone-i-capriciosa
www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/dania.html
Marta milej pracy :)

Albercik super chlopak :) najlepsze jak maminymi lakierami do paznokci sie bawi hihi koszula elegancka

Kakaszka trzymam za Ciebie kciuki :) pokaz Nam Elizke bo dawno jej nie pokaxywalas :)

Gochens jesli chcesz dluzsza i cieplutka to naprawde polecam ta bluze jesr super :) a co to za bunt Alan zrobil ze tak wczesnie wojuje ??

Malutka Aleksia ma racje Ty to jak Penelopa wiec nic dziwnego ze chlopak sie patrzyl :) a tak apropo to ostatnio w sklepie Gabi zaczepiala takie malzenstwo i Laska byla podobna bardzo do Ciebie takze masz sobowtura :)

Kasia udanego i owocnego pisania :) wspolczuje bolu glowy

Rysa fajnie ze jestes , matko ja bym chyba zawalu dostala jakbym krew zobaczyla :/ dobrze ze nie polknal i zauwazylas w odpowiednim momencie :)

U Nas noc dzis o dziwo lepsza jakies 3 pobudki tylko , a o 7 juz zabawa na calego i pierwszy raz stanela sama na kolankach w łóżeczku :) szybko jej to idzie :) teraz zwiedza kuchnie i każdą dziure musi opatrzec :)

Milego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #854464 przez Kasiasia
Kurde ten tablet....

Moja mama dojechala, wziela malego na spacer to siadam do pisania. Tzrymajcie kciuki zebym cos splodzila w tym bolu glowy.

Rysa fajnie ze sie odezwalas. Sproboj jakos oczyscic te wasze relacje! Tylko musicie oboje chciec.

Viola fajnie ze jestes znow i milej pracy.

A Hania spi?

milego dnia mamusie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka