- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Bardzo Wam wszystkim dziękuję
Majorka uważam, że wcale nie przesadziłaś, ja podobnie,mam już prawie wszystko za wyjątkiem kosmetyków i pieluch podusi i kołderki..no i brakuje mi jeszcze przewijaczka i wanienki..a tak wszystko jest..Ty widzę jak i ja..w gorącej wodzie kąpana
MartiO super pomysł
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
mój Mąż ostatnio zwraca się do naszego synka Bartuś, podałam taką propozycję i choć jednoznacznie nie podjęliśmy decyzji, to nie wiem czy nie zostanie Bartosz zobaczymy
ja dziś dla siebie poszłam na pazurki Wyjeżdżamy na weekend do rodziców męża, imieniny teścia. Szczerze mówiąc też myślałam o upominkach z okazji Dnia Babci i Dziadka, ale szczerze mówiąc sama nie wiem czy to dobry pomysł (w przypadku moich Teściów), oni chyba dopiero oswajają się z myślą tej nowej roli.
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
brałam dopegyt, teraz mi zmienili na betalec ale jak przeczytałam że w czasie ciąży nie powinien być zażywany to nie wykupiłam i poradzę się gina w poniedziałekKami jakie leki bierzesz na nadcisnienie? Ja też miałam ciśnienie powyżej 140:( Chodzę do kardiologa miałam założony holter ciśnieniowy na 24h (cisnienie skakało jak oszalałe + kołatanie serca). Teraz biorę ISOPTIN 2 razy dziennie+ POTAS i wszystko wróciło do normy:)
Katiuszka nie przejmuj się - Sonia to ładne imię i nie znam psa o tym imieniu za to w pracy mam wilczura Zochę
Martita śliczny synuś
Buziaki
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Martita super zdjęcie, gratulacje ja pod koniec stycznia idę na badanie 3d także jak będę miała fotkę, to też się pochwalę
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
katiuszka mam kolezankę Sonię bardzo fajna dziewczyna:) Nie przejmuj się Sonia to bardzo ładne imię Ja miałam kota Mariana, a koleżanka ma kota Stefana hehe:)
beadka mój syn ma na imię Łukasz:)
- JustynaNL
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Od dłuższego czasu śledzę wątek, ale dopiero teraz z powodu większej ilości wolnego czasu (mniej godzin pracy) postanowiłam do Was dołączyć. Termin mam na 22 maja (z tym, że to już koniec 22 tygodnia, stąd brak suwaczka ponieważ nie da się go ustawić pod moją ciążę), już dwa tygodnie po usg połówkowym (na którym wyszło, że będzie dziewczynka, ale bez 100% pewności ze strony lekarza (bo tylko przez chwilę było widać i to dzidzia była mała) więc co do płci to okaże się podczas porodu). Poza tym małe zdrowe, wszystko na miejscu, waga odpowiednia może z wyjątkiem wzrostu bo to raczej po mamie
P.S. Ciążę mam prowadzoną za granicą (dokładnie w Holandii) jak również i poród planuje w jednym z tutejszych szpitali więc jak to wszystko przejdę to z chęcią podzielę się opinią co do tutejszej opieki na ciężarną i noworodkiem w odpowiednim dziale na forum
Pozdrawiam Justyna
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale jakby nie było, wybór imienia według mnie to trudna sprawa, trzeba się poważnie zastanowić, żeby też dzieciaczka nie skrzywdzić. Niby wszystkie imiona są piękne i te staropolskie i te bardziej nowoczesne, ale osobiści nie dałabym dziecku na imię np Alfons, albo Adolf
Chciałam jeszcze się Was spytać o jedną kwestię.. od paru dni zdarza mi się raz dziennie wymiotować... nie wiem czy to normalne.. bo wiem, że na początku ciąży, jak występują mdłości to sie może zdarzyć, ale obecnie nie mam mdłości, tylko nagle czuję, że będę wymiotować. Co o tym sądzicie, może któraś z Was również tak ma ?
Pozdrawiam
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paula88
- Wylogowany
- gaworzenie
Moja teściowa np twierdzi, że krzywdzimy dziecko imieniem, które wybraliśmy - Nikodem, a nam bardzo podoba się to imię i dlatego zostanie Nikoś
- Majorka
- Wylogowany
- gaworzenie
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
JustynaNL witaj