BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #348690 przez misia88
Hej Kochane. Dzisiaj przyjechali do nas moi rodzice :) Teraz odpoczywamy po obiadku. Wieczorkiem może ruszymy na jakiś spacerek.
Dzisiaj kolejna porcja gluta poszła... :P

ewelAleż ten dzieciak silny! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #348720 przez marzenieeee
Kurcze jaki silny bobo

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 8 miesiąc temu #348763 przez aga2+1
katiuszka ja biorę 2 paczki podkładów bella,5 podkładów dużych na łóżko a dla małej 20 pieluszek jak zabraknie to na dole jest apteka więc luzik:)
Co do tycia to u mnie na +13kg waga startowa 65 kg. Dziewczyny nie przejmujcie się jestescie młode szybko zrzucicie te kilogramy:) W pierwszej ciąży wagę startową miałam 50 kg, a przytyłam 20 kg. Po porodzie w kilka miesięcy zrzuciłam wszystko. Przy drugiej start z 50kg, a przytyłam 22 kg i też szybko zrzuciłam. Jak się karmi piersią to też szybciej waga spada:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348766 przez aga2+1
Ja kupiłam taki otulaczek allegro.pl/sterntaler-otulacz-becik-okry...daz-i2261395462.html fajny, bo można używać w fotelikach samochodowych - ma specjalną dziurkę na pasy.

allegro.pl/otulaczek-lekki-na-wiosne-lat...ers-i2271837210.html taki jeszcze znalazłam na allegro

allegro.pl/motherhood-otulaczek-dla-niem...ory-i2280043659.html

a sobie kupiłam takie majciochy hehe antysexy allegro.pl/figi-poporodowe-korygujace-br...r-l-i2238319314.html

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348807 przez Dotka
akciak ja kupiłam na tej stronce u nich bezpośrednio wiec dalam tyle co tam jest w sklepie oprócz tego jeszcze pare rzeczy wzięłam i wysyłkę miałam za darmo:)
ale podoba mi sie jaet fajny mieciutki w smyku są jak chcesz zobaczyc jak to wyglada wczoraj byłam i widziałam a kupiłam jeszcze podklad awelniany pod materacyk tej firmy motherhood.pl/produkt/bawelniany-podklad-pod-przescieradlo.html

No i co do ubezpieczenia to prawie w każdym szpitalu chcą aktualne żeby pokazać :dry:
np.
szpitalmadalinskiego.pl/sites/default/fi...zabrac-do-porodu.pdf
www.szpital-inflancka.pl/site/co_zabrac

12 lata 8 miesiąc temu #348808 przez MartiO
kochane ACTA... filmik już zablokowany :( przynajmniej u mnie się nie otwiera...

ja do rzeczy do szpitala dokupiłam sobie też tzw toiletki allegro.pl/toaletowe-podkladki-higienicz...szt-i2276650702.html bo nie wiem jak będzie siłami, żeby wisieć nad sedesem :silly: ostatecznie można zabezpieczać papierem, ale... :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #348810 przez Dotka
aga2+1 napisał:

katiuszka ja biorę 2 paczki podkładów bella,5 podkładów dużych na łóżko a dla małej 20 pieluszek jak zabraknie to na dole jest apteka więc luzik:)
Co do tycia to u mnie na +13kg waga startowa 65 kg. Dziewczyny nie przejmujcie się jestescie młode szybko zrzucicie te kilogramy:) W pierwszej ciąży wagę startową miałam 50 kg, a przytyłam 20 kg. Po porodzie w kilka miesięcy zrzuciłam wszystko. Przy drugiej start z 50kg, a przytyłam 22 kg i też szybko zrzuciłam. Jak się karmi piersią to też szybciej waga spada:)

Ja też tak jak ty 2 paczki bella mama i mam jedna paczke czyli 5szt. podkładów na łóżko i jedna pake pieluszek

Też myślę że a raczej mam nadzieje że będzie ok z tą waga że sie szybko zrzuci :) Ja to bym chciała żeby mi ta woda z ciała poszla sobie bo jestem strasznie spuchnięta a jeszcze zdjątka ciaże chcemy zrobić i chyba dzis bedziemy robić wieczorkiem :) jak coś będe miała to też wrzucę :)

12 lata 8 miesiąc temu #348868 przez akciak84
dotka
no wiem że chcą ubezpieczenia, dlatego to dla mnie dziwny kraj.

A ewel jeszcze pisała że w jej szpitalu wymagają NOWEGO HIVa tzn. już te badanie z 4 miecha nie wystarczy. Jakaś porażka. U mnie chyba tego nie trzeba ale 09 maja jak dotrwam to się dopytam. Przecież na badanie HIV można się nie zgodzić.

Po prostu z niektórych tych przepisów chce mi się śmiać bo się wykluczają B) dziwny kraj

12 lata 8 miesiąc temu #348883 przez Dotka
No racja mi lekarz tez powiedział ze na HIV mozna się nie zgodzić więc nie wiem o co chodzi

z tym ubezpieczenie to też porażka ale tak to juz jest w tej polsce

Dziewczyny a jakie dokumenty sa do naszego zajewielkiego becikowego potrzebne a i jakies do zusu tez chyba sa potrzebne ??

12 lata 8 miesiąc temu #348888 przez Dotka
a i jeszcze wczoraj chciałam sobie przymierzyć i kupić stanik dokarmienia ale pani w sklepie powiedziała że jeszcze za wcześnie bo brzunio wysoko a obwód pod biustem sie zmieni no i wtedy tez i miseczka i sama nie wiem co mam teraz robić bo do szpitala trzeba stanik miec a jak tu go kupić żeby byl ok po porodzie??
Czy wy juz macie staniki do karmienia ??

12 lata 8 miesiąc temu #348919 przez beadka7
na stronie becikowe.pl/ jest wszystko, druki itd.
Ja stanik do karmienia już mam.
A z tym ubezpieczeniem to rzeczywiście porażka jakaś. Nie mogą wymagać od razu, bo każdy ma tydzień na dostarczenie dokumentu ubezp. i ewent wtedy mogą obciążyć kosztami.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348969 przez katiuszka
Aga wcale nie takie antysexy, koroneczkę mają a to już coś:)Do tego koronkowy staniczek, pas i pończochy... co Ty chcesz:)
Dotka ja sobie już jeden staniczek kupiłam, tez nie wiem czy będzie dobry. Wybrałam miseczkę rozmiar większa a obwód ciut mniejszy niż mam teraz. Jak sie sprawdzi to drugi kupię po porodzie, za ten zapłaciłam 40 zł www.margo-bielizna.pl/435-mitex-amam-biu...sz-do-karmienia.html ale kupowałam w sklepie nie z internetu bo to zawsze lepiej przymierzyć w moim przypadku.
Beadka ta strona z becikowym się chyba wykrzaczyła bo nie można wejść.

12 lata 8 miesiąc temu #348970 przez labelo
Wczoraj moja koleżanka urodziła Córeczkę. Koleżanka, postury mojej- ok 49-50 kg i 160 przed ciąża, a córa 4650g!!!szok!!i urodziła silami natury.

12 lata 8 miesiąc temu #348971 przez marzenieeee
ojej i nie rozerwało jej u mnie w szpitalu to już by cc robili

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 8 miesiąc temu #348972 przez labelo
no wlasnie, pewnie naciece,ale czuje sie w miare, takze szok!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka