BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #348633 przez Dotka
Któraś tez pytała sie o te otulaczki
Ja nie chcialam rożka i kupiłam otulaczek motherhood zobaczymy jak to sie spisze :P motherhood.pl/produkt/otulaczek.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #348634 przez MartiO
u mnie koleżanko podpowiadała, że lepiej niż ręcznik do podmywania sprawdzają się ręczniki papierowe... takie kuchenne, bo normalnego się przynajmniej krwią nie ubabra a te bardzo fajnie osuszają ;)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348638 przez Dotka
dobry pomysł z tym papierowym :)

a ta koleżanka miała cc więc pewnie do naturalnego trzeba jeszcze coś tam mieć

Ja próbowałam telefonicznie sie dowiedziec co potrzeba do szpitala do ktorego chce jechać rodzic to nie dostalam odpowiedzi w sumie wiec biore to co mniej wiecej pojawia mi sie w trzech listach na których sie wzoruje

Ta tez jest ok lista tak mi sie wydaje

2 koszule jedna do porodu druga na później
szlafrok
kapcie-klapki pod prysznic
recznik kąpielowy + mały do twarzy
przybory toaletowe
biustonosz do karmienia
wkładki laktacyjne
majtki jednorazowe + 2-3 pary bawełnianych
podkłady duże (podpaski bella najlepiej te poporodowe)
wodę do picia
dokumenty - dowód, karta ciąży, ostatnie badania krwi, moczu, grupa krwi, usg, RMUA lub książeczka ubezpieczeniowa
DLA MALUSZKA
pajace lub śpioszki i kaftaniki(lub body z dł. rekawem) tak na 4 dni
2 czapeczki
2 pary skarpetek
łapki nie drapki
smoczek
pampersy
ręczniczek
rożek lub kocyk
kosmetyki (krem do pupy, mydełko do mycia, chusteczki do pupy)
No i dla siebie jeszcze ubranie na wyjście ze szpitala + dla dzidziusia ubranko na wyjście (+ fotelik samochodowy, ale to już tatuś musi przywieźć

i tak łacze to co mi kolezanka napisała z tym porównuje z tym co piszecie i jakos staram sie swoją wlasna ułożyć :D

12 lata 8 miesiąc temu #348641 przez Dotka
beadka a ile twój niuniek waży ?? tak z ciekawości pytam ale na wadze jakos tak duzo nie przybrałaś ?? ja z 18 mam na pewno tyle bylo tydzien temu a teraz o juz nie wiem ile bo waże sie tylko u lekarza :P

12 lata 8 miesiąc temu #348647 przez beadka7
Dotka mam teraz wizytę we wtorek więc się dopiero dowiem, ale na ostatniej wizycie 28 marca czyli w 33 tc ważył 2100. Także będzie duży chłopak :) Ja się na swojej wadze ważę i wyszło, że 16, ale u gino zawsze mam trochę więcej. Powiem Ci, że jakoś już mi zeszło ciśnienie, żeby nie tyć za dużo, ważne, żeby maluch był zdrowy, a ja sobie z nadmiarem kg prędzej czy później poradzę :)

12 lata 8 miesiąc temu #348654 przez labelo
Dziewczyny, rzeczywiście nie pomyślałam,żeby szlafrok i koszule tez wyprać w proszku dla Malutkiej, zaraz się zabieram za pranko:P.

12 lata 8 miesiąc temu #348656 przez Dotka
no i mamy burzę chyba pierwsza w tym roku :dry:

Beadka Ja w 35tc w sumie tydzien temu bylam to mała ważyla 3317g wiec sporo i główkę miała 33cm
za tydzien znowu idę sprawdzić czy tak szybko dalej rośnie bo od jednego usg do drugiego minelo miesiąc czasu a mała z wagi 1700 chyba w 30tc poszła na dwa razy wiecej :laugh: więc moja kluska tez nie mała będzie ciekawe jak u ciebie na usg

12 lata 8 miesiąc temu #348661 przez Poziomka
Ja też się ostatnio mierzyłam i mam w obwodzie brzuszka 92 cm.

12 lata 8 miesiąc temu #348675 przez ewel7
dzia Dziewczyny :)

u nas był start z 60 kg i jest ok 13 na plusie. Choć zauważyłam, że ostatnio mimo, że leżę to nogi w kostkach coraz mocniej spuchnięte. Z tą wyprawką to ja na stronie szpitala znalazłam co zabrać.

dziś znajoma na fb wrzuciła link do filmiku, byłam w szoku, że rodzice spokojnie nagrywali wyczyny małego ;) ciekawe co nasze Bobaski będą wyrabiać ;)

12 lata 8 miesiąc temu #348676 przez beadka7
ahh racja racja zobaczymy co to wyjdzie na tym usg we wtorek :P

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348677 przez katiuszka
Dotka fajna lista.
A ja juz nie pamiętam w czym prałam swoje koszule do szpitala... Jestem ostatnio tak zakręcona że głowa mała:( Wypiorę raz jeszcze w razie czego i koszule i szlafrok.
Ja mam dziś cięzki dzień, cały dzień nic nie zrobiłam poza leżeniem i dodatkowym bałaganem:(
Na potęgę posępnego czerepu mocy przybywaj!!! :ohmy:
O matko ale mały ma silne ręce! ...

12 lata 8 miesiąc temu #348680 przez akciak84
dotka
powiem szczerze, że ten otulaczek mi się spodobał mimo, że mam spakowany kultowy rożek po mojej koleżance :) Ile dałaś bo w motherhood to drogo jest :( może się skuszę.

na którejś z list masz do zabrania rumua, ubezpieczenie, ale ten kraj to bez sensu jest bo nie mają podstaw do tego aby nie przyjąć kobiety w ciązy tym bardziej rodzącej z polskim obywatelstwem! I nie mają prawa żądać kasy za poród. Już się w tym zaje...fajnym kraju gubię! No bez sensu. Dowód powinien wystarczyć. Co ich obchodzi moje rumua?

labelo
a ty dziewczyno nie panikuj ze swoją drobniutką, bo jak piszesz zaraz się ładnie średniaczkiem np. 3300 g. urodzi i będzie zdrowiuśka. Wszytskie się tak martwimy o tą wagę,(taka psychoza usg :) hi) ale różni są ludzie. Często ci drobni mają więcej siły i są zdrowsi niż ci duzi. Osobiście nie chciałabym 4 kilowca(albo o laboga 5 kilowca) wypchnąć bo po pierwsze trudno a po drugie wcale nie daje gwarancji idealności.

12 lata 8 miesiąc temu #348681 przez beadka7
Widziałam ten filmik.. niby nic takiego, ale jednak jest to takie dosyć kontrowersyjne.

A wogóle dziewczyny dzisiaj mi tak leci siara z prawego cyca, że mam cały stanik mokry, jeszcze tak nie miałąm, chyba włożę sobie wkładkę.

Ewel mi bardziej puchną palce u rąk i wogóle dłonie, ze stopami sporadycznie.

12 lata 8 miesiąc temu #348686 przez akciak84
no ewel7 rodziców na tym filmie trochę "pogieło"

12 lata 8 miesiąc temu #348687 przez akciak84
a ja wszystkie swoje ciuchy od 4 mies. ciąży w LOVELI piorę, gdy mi alergolog tak poleciła bo miałam takie swędzenie brzucha że masakra! Majątek na ten proszek wydaję, ale nic mnie już nie swędzi B) i spokój

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka