BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #349368 przez akciak84
a u nas dziś 20 stopni i słońce :) chyba cały dzień na dworzu będę B)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #349369 przez aga2+1
Cześć Dziewczynki:)
Ale z Was laski na tych wszystkich zdjęciach:) Tylko pozazdrościć:)
Powiedzcie jak tam ruchy dzieciaczków? Ja zauważyłam, że moja Tosia fika mocno ok. 21.30 i tak do 23, a w ciągu dnia to takie lekkie wypychanki od czasu do czasu ( w nocy śpi no przynajmniej nie budzi mnie więc wychodzę z założenia , że śpi:))

12 lata 11 miesiąc temu #349371 przez Poziomka
U nas też dzisiaj piękna pogoda :) blisko 20 stopni :D
Mnie też od czasu do czasu pobolewa brzuszek jak na @, ale daje radę. Dzisiaj w nocy budziłam się co godzinę na siku. O 1, o 2, o 3, o 5 i o 6:30 ehh. :silly:

12 lata 11 miesiąc temu #349375 przez marzenieeee
Noc jakoś u mnie minęła ... zobaczymy jak w dzień będzie

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 11 miesiąc temu #349381 przez misia88
No to sobie pospałam :D Taka piękna pogoda, a mąż w pracy. :( Buuu
O 14 przychodzi jeszcze do mnie dziewczyna na korki na 2h, więc troszkę kasiorki zarobię :D

labeloI jak? Odzywałaś się do tej fotografki? :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #349392 przez Dotka
Witajcie Mamuśki

W Wawie całkiem ładna pogoda ale ja strasznie nie wyspana pół nocy bolał mnie brzuch tak jak na okres ale byłam taka zmęczona że pomimo bólu zasypiałam i sie budziłam co chwile :( a na dodatek przy tych bólach mała mi sie tak wierciła całą noc że wstałam z uczuciem jakby słoń po mnie chodził w nocy żebra kręgosłup wszystko boli do ego pomimo takiej pięknej pogody dół straszny najchętniej bym się odizolowała od wszystkich i wszystkiego :(

Ładna pogoda jest a mi sie wyjść nie chce czy wy tez macie tak że wszyscy patrzą na was jak gdzieś idziecie jak na kosmitę?? Powiem że to irytujące troszke bo czuje sie jak jakis obcy :P

12 lata 11 miesiąc temu #349393 przez KAMI
aga2+1 napisał:

Cześć Dziewczynki:)
Ale z Was laski na tych wszystkich zdjęciach:) Tylko pozazdrościć:)
Powiedzcie jak tam ruchy dzieciaczków? Ja zauważyłam, że moja Tosia fika mocno ok. 21.30 i tak do 23, a w ciągu dnia to takie lekkie wypychanki od czasu do czasu ( w nocy śpi no przynajmniej nie budzi mnie więc wychodzę z założenia , że śpi:))

mam dokładnie tak samo Aga, też w ciągu dnia delikatne przeciągania, wieczoorem trochę harców, w nocy spokój.
Młody mi pupkę chyba wypina, bo czuję takie okrągłe cosik a to chyba nie główka jest :unsure:

12 lata 11 miesiąc temu #349394 przez Poziomka
Dotka mam dokładnie tak samo, jak gdzieś idę to się wszyscy na mnie patrzą, jakby nigdy kobiety w ciąży nie widzieli :P

W Częstochowie się pochmurzyło...

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #349395 przez KAMI
dotka ja też to mam, zwłaszcza, że ja np. bardzo wysooka jestem a chodzę w getrach i króciutkich tunikach (często wąskich) więc wtedy najpierw dłuugo nogi widać, potem brzuchol a potem ja. Ostatnio jedna babcia przeszła samą siebie, bo się zatrzymała i wiodła za mną wzrokiem, potem myślałam, że na słup wpadnie. Nie wiem o co chodzi ? ? Może mam w sukienkach z odciętym karczkiem chodzić ? i skromniutko tuptać ? Ja nie będę macierzyństwem zabijać kobiecości !!!

12 lata 11 miesiąc temu #349400 przez beadka7
Kami zgadzam się z Tobą, ja też uważam, że nie ma co się chować, kobiety w ciązy wglądają pięknie i powinny to jeszcze eksponować, ale też zauwazyłam, że ludzie się patrzą, jakby pierwszy raz kobietę w ciąży widzieli :ohmy: Jest to irytujące, zauważyłam nawet, że ludzie patrzą najpierw na brzuch a potem na palce czy obrączka jest! haha ja osobiście nie noszę od 2 m-cy bo mi palce puchną, ale dumnie pokazuję brzuszek, wkońcu nosimy w sobie nowe życie, a to największy cud na świecie :)

12 lata 11 miesiąc temu #349404 przez misia88
Ojjj z tym gapieniem się to prawda. Ja to mam jeszcze lepiej, bo na uniwersytecie żadnej dziewczyny nie uraczysz w ciąży, więc tam to dopiero na mnie się gapią jak na kosmitę... :P

12 lata 11 miesiąc temu #349419 przez nati.olsztyn
Ja wychodzę z założenia, że niech się gapią ile wlezie i cieszą oczy tak pięknym widokiem jakim jest każda przyszła mamusia:)))hehe

12 lata 11 miesiąc temu #349428 przez ewel7
hej Kochane :)

Ja dziś pierwsza noc przespana w miarę (8 godzin snu z kilkoma przerwami na siusiu), kaszel już tak nie męczył więc chyba jest poprawa wreszcie.

Faktycznie ludzie się patrzą jak na kosmitę czasem, ale mnie to nie rusza osobiście. Czasem tylko Mąż zwróci uwagę jak jakiś facet zmierzy od dołu do góry :silly: ;)

12 lata 11 miesiąc temu #349436 przez Poziomka
Zastanawiam się nad jedną rzeczą, Bo według ostatniej miesiączki mam termin na 19 maja, ale z usg pokazuje mi różne, to powiedzcie mi, może wiecie, który termin jest najbardziej prawdopodobny ? :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #349437 przez nati.olsztyn
Poziomka Ja słyszałam, że te z pierwszych usg są najbardziej wiarygodne...ale mogę się mylić...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka