BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 1 tydzień temu #349441 przez Ingrid29
Wiadomo ludzie to lubią sobie pooglądać, a potem teorie stwarzać. Mi też się przyglądają, a ja mam to głęboko w d....

Byliśmy z meżusiem dziś na spacerku, ale szybko wróciliśmy, bo tak mnie kręgosłup zaczął napieprzać, że wytrzymać nie mogłam. A u Was jak kręgosłupy?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #349444 przez ruzyczka18
Z tymi terminami to rożnie ja z usg mam na 3 maj z okresu na 28 kw a dzisiaj byłam u pani doktor i zaczynamy się szykować mamy już małe rozwarcie mamy urodzić w tym tygodniu w piątek mamy przyjechać do szpitala z rzeczami jeśli się wcześniej samo nie zacznie

13 lata 1 tydzień temu #349451 przez akciak84
Poziomka
u mnie od pierwszego USG do teraz (tzw. biometria skorewolawana) wychodzi 2 dni różnicy pomiędzy terminem O.M a usg. Lekarz mi terminu nie zmienia. Mówi że to żadna różnica i że niby ładnie równomiernie rośnie. Nie za szybko nie za wolno.

Ale słyszałam, że dzieciaczki do 14 tyg. rosną tak samo a potem po swojemu i najlepszy termin to ten z I usg.

dotka
na mnie się też gapią. Ostatnio wyszłam do sklepu po jakąś pierdołę a tam jakaś starsza pani omało się nie przewróciła! Odkręcała głowę w moim kierunku (aż myślałam, że se ukręci) To był wzrok który mnie wkurzył bo patrzyła z jakimś oburzeniem. To jej odwzajemniłam spojrzenie to się speszyła.

13 lata 1 tydzień temu #349452 przez akciak84
ruzyczka18
tzn. że będą wywoływać jak się nie zacznie. Będziesz rodzić naturalnie?

13 lata 1 tydzień temu #349460 przez misia88
ruzyczkaTo chyba planowana jest cesarka, skoro już planujecie poród?

Jejkuuuuuuuuu, a u mnie znowu wrócił temat teściowej. Ku*wa! Chce przyjechać 1 maja (może do 4... :/) z babką i psem! No ja zeświruję! Powoli zaczynają mi się objawy porodowe, być może będę już wtedy po porodzie, a jeśli nie to tuż przed i będę miała cyrk na głowie. No płakać mi się chce... ;(

13 lata 1 tydzień temu #349462 przez Poziomka
misia88 nie stresuj się, bo do nic dobrego :kiss: nie możesz tego jakoś wytłumaczyć teściowej ?

13 lata 1 tydzień temu #349463 przez misia88
Ale ona nawet mnie nie spyta o zdanie, nawet męża nie spyta kiedy byłoby najlepiej, tylko mu OZNAJMIA,że wtedy i wtedy przyjeżdża... Nie mam już na nią siły. Chyba zacznie się wojna w końcu, bo ja dobra jestem, ale do czasu...

13 lata 1 tydzień temu #349465 przez MartiO
misia88 rozumiem... u mnie najprawdopodobniej na 2-3 dni w tym czasie będą znajomi Męża z prawie dwulatkiem... z jednej strony fajnie będzie ich zobaczyć... z drugiej nie wiem jak będę się czuć... i na jakim będę etapie...

13 lata 1 tydzień temu #349470 przez misia88
MariOAle znajomym możecie powiedzieć, żeby nie przyjeżdżali, a mój mąż teściowej tak nie powie... :/

13 lata 1 tydzień temu #349472 przez misia88
Chyba będzie wojna, bo ja jestem za dobra. Nic się nie odzywam, a ta robi co chce. Może w końcu jak powiem co myślę, to się skończy to wszystko... Tylko znowu mąż zaraz będzie się na mnie wkurzał. :(

13 lata 1 tydzień temu #349473 przez MartiO
tak wiem, że teoretycznie tak można... fakt jest taki, że oni właśnie planują wyprawę przez całą Polskę... z Krakowa do Szczecina... Mężuś ma w tym czasie wolne i jak coś to mam nadzieję, że on będzie nad nimi "skakał"...

13 lata 1 tydzień temu #349477 przez ruzyczka18
Nie żadnej cesarki albo urodzę w tygodniu albo w piątek pani doktor nam da wspomaganie i przyśpieszy troszkę.

13 lata 1 tydzień temu #349478 przez misia88
ruzyczkaNie rozumiem zupełnie. Przecież ciąża nie jest jeszcze przenoszona, nie ma wskazań do przyspieszania porodu, a lekarka będzie go przyspieszać? No wybacz, ale dla mnie to jest co najmniej niepoważne...

13 lata 1 tydzień temu #349482 przez akciak84
ruzyczka
jakie wspomaganie? Oksytocynę?

13 lata 1 tydzień temu #349492 przez ruzyczka18
Nie jest przenoszona.Termin mam na sobotę a pani doktor dyżur ma w piątek więc jak coś to trochę przyśpieszy naturalnie mają metody swoje.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka