- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- KAMI
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dotka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
Pamiętam jak moja siostra urodziła ja byłam jeszcze mala w sumie no to raz byłam u niej w szpitalu na chwileczkę może 10 minut 2 u siorki i reszte tylko tyle żeby dzidzie zobaczyć a przy drugim to nawet nie pamiętam żebym w szpitalu była teraz powiem szczerze będąc w sama w ciąży wiem juz wszystko jak kobieta sie krępuje a myślę że po porodzie będę sie czuła jak obdarta ze wszystkiego taka goła już powoli zaczynam sie jakby izolować troszkę.
- martela89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jestem szczęśliwą mamą Vanesski :)

- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Ja wg OM i usg z 12t 2d mam ten sam termin 30 maja, więc chyba cyklem wpasowałam się idealnie. Ciekawi mnie czy faktycznie tak terminowo urodzę jeśli dwie poprzednie ciąże po terminie i też wywoływane oksytocyną...
Wolałabym z ulicy przyjść z rozwarciem, godzinka i po bólu:) Po dwóch dniach miałam tak jak martela89 chciałam, żeby cały czas ktoś był obok mnie(szczególnie moja rodzina bo jestem z siostrą i mamusią bardzo zżyta) . Płakałam i chciałam na własne żądanie wychodzić. A zaznaczam że wywoływali 2 dni a 3 dni przed porodem byłam juz na oddziale, żeby zrobili badania wód i inne czy z dzidzią jest ok bo po terminie może oddać pierwszy stolec jeszcze do brzuszka co jest bardzo nie wskazane.
- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
Jak tam plany na długie weekend? Oczywiście oprócz tych mamuś które w tych dniach mają termin. Ja już mam zaplanowane 2 grille z przyjaciółmi-przynajmniej najem sie róznych rzeczy, których później nie będę mogła jeść

No i Arturek w końcu sie obrócił do właściwej pozycji, czyli główką do dołu

Pozdrawiam wszystkie brzuszki.
- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178

za pozostałe mamusie majowe też, już niedługo będziecie trzymać swoje skarby w ramionach,
pozdrawiam mama lutowa
- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14

Ja tam majówki nie planuję

Dzisiaj w nocy też miałam skurcze, ale nieregularne. No ale były silniejsze niż wczoraj... Strasznie się brzuszek napina.
- ajłona
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- labelo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
Mamy nie mam , niestety, ale Moj Tata przyjeżdża do Nas już za tydzień, pomoc w zakupkach, z pieskiem itp.

Mam termin wg OM na 20 kwietnia,hehe,ale raczej się nie sprawdził., wg USG z 12 tygodnia na 6 maja:), zawsze miałam mega nieregularne cykle:(.
Rzeczywiście, rodzic w majówkę, hmmm, może byc kiepawo:P,ale boje sie wywoływania , szczerze, rozmawiałam z koleżankami, po oxytocynie - bóle spotęgowane!!!
Jej, czuje coraz bardziej, jak Malutka wstawia się w kanał rodny,aż promieniuje mi od pachwin do stop, brzuszek tez się stawia, szczególnie popołudniu i pod wieczór.

- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2

Coraz częściej męczy mnie ból kręgosłupa, wczoraj do tego stopnia, że drętwiały mi ręce i nogi, ani stać, ani siedzieć.. jakaś masakra. Dzisiaj już lepiej, chociaż w nocy jak wstawałam do wc było ciężko. Z niecierpliwością czekam na koniec

A z przyjemniejszych rzeczy- wczoraj byliśmy nad jeziorkiem na pierwszym grillu

Na majówkę planujemy pojechać ze znajomymi na domki nad jeziorko, nie wiem czy wypali, bo nie chcę też jechać, żeby leżeć w łóżku i nie móc się ruszać, ale mam nadzieję, że nie będzie takiej sytuacji.
U mnie po porodzie napewno będzie w mieszkaniu mama z siostrą, tak to jakoś zawsze było u nas, że najbliższa rodzina czeka w domu jak się wraca ze szpitala (znaczy się jak siostra 2 razy rodziła- bo moje to pierwsze dziecko

Mąż dzisiaj cały dzień do wieczora w pracy, a ja mam tyyyyyyyle sprzątania... niestety nie ma mi kto pomóc, bo siorka chora, mama też przezębiona.. powolutku będę musiała to zrobić. Wkońcu mam cały dzień

Aaaa- u nas w Trójmieście pięknie słonecznie

- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012
Jaja będą jak urodzimy tego samego dnia
Jej, czuje coraz bardziej, jak Malutka wstawia się w kanał rodny,aż promieniuje mi od pachwin do stop, brzuszek tez się stawia, szczególnie popołudniu i pod wieczór.

beadkaUważaj z tym sprzątaniem, bo może wywołać poród

- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2

- labelo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- Poziomka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Piszę pracę licencjacką i jestem na etapie rozdawania ankiet. Czy moglabym poprosić kilka z Was o jej wypełnienie. To dosłownie 2 minutki, nawet nie. Jeżeli któraś z Was, bylaby chetna mi pomóc, to niech napisze, a ja w prywatnej wiadomości wyślę tę ankietę.
Dziękuje bardzo z góry

- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012

labeloJa w czwartek też mam wizytę