BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #349494 przez misia88
Pierwsze słyszę, żeby przyspieszać poród naturalny w przypadku, gdy ciąża nie jest przenoszona...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #349512 przez ruzyczka18
Wielka mi różnica piątek a sobota tak to przynajmniej mam swojego lekarza zresztą nikt nie powiedział że to będzie konieczne może sam się porud zacznie równie dobrze.

12 lata 11 miesiąc temu #349530 przez misia88
Po pierwsze to "poród", a nie "porud", a po drugie jak sama nazwa wskazuje - poród NATURALNY powinien rozpocząć się NATURALNIE, jeśli nie ma wskazań do cc. Po co przyspieszać coś, co powinno samo się rozkręcić. Tylko o to mi chodzi...

12 lata 11 miesiąc temu #349532 przez ruzyczka18
A ty się tak nie denerwuj skoro to różnica jednego dnia to ja wole bezpiecznie urodzić ze swoim lekarzem który zaopiekuje się moim dzieckiem na 100%.

12 lata 11 miesiąc temu #349538 przez misia88
Ale kto tu się denerwuje. :)
Czy uważasz,że my wszystkie nie urodzimy bezpiecznie, jeśli poród nie będzie zaplanowany i wspomagany? Bo tak z tego wynika. Poza tym dzisiaj lekarz nie ma obowiązku bycia przy porodzie, jeśli nie ma komplikacji, wystarczy położna.

12 lata 11 miesiąc temu #349542 przez ruzyczka18
Tak masz racje ale nie czuła byś się bezpieczniej ze swoim lekarzem który prowadził całą twoja ciąże i zna cie całe twoje leczenie problemy w ciąży a nie jakąś obca kobietę która zobaczy tylko twoje ostatnie wyniki i według tego ocenia wszystko.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #349543 przez Dotka
Misia ale to dłuuuugi weekend teraz więc wiesz chcą może roboty sobie zaoszczędzić :P

12 lata 11 miesiąc temu #349546 przez Dotka
Myślę że będą jaja jak któraś zacznie w ten weekend rodzić bo to wiadomo każdy ma plany swoje i nic sie nie chce i ludzi mniej w robocie ;)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #349556 przez Dotka
a co do teściowej to współczuje Ci u mnie tez jakoś tak zaczyna się nerwowo z tym robic bo rodzice mojego partnera też nie są stąd i też chcą przyjechać na ten czas jak urodzę ale u nas jest lipa bo nie mamy warunków do goszczenia tylu ludzi a poza tym ja raczej nie będe miała ochoty na wizyty tym bardziej że jak to mi koleżanka powiedziała najpierw musicie się nauczyć siebie ty i dziecko ono sie uczy życia poza brzuszkiem a ty sie uczysz żyć z dzidzią powiedziała mi żeby zwracać tylko na siebie i dziecko uwagę i sie nie denerwować bo pokarmu nie bedzie
nie widzi mi się to wszystko ;/

w ogóle to mi sie dużo więcej rzeczy nie widzi im bliżej porodu tym wiecej wychodzi dziwnych opcji :angry: i jeszcze ta moja złość wszystko mnie denerwuje

12 lata 11 miesiąc temu #349558 przez aga2+1
Dziewczyny ja rodziłam pierwszy raz właśnie 1 maja - był długi weekend, straszna cisza w szpitalu mało personelu po prostu masakra. Co do wywoływania porodu to teraz chyba taka moda, bo ostatnio koleżance położna proponowała wywołanie porodu w jakiś konkretny dzień gdyż będzie fajny lekarz na dyżurze hehe :lol:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #349560 przez Dotka
własnie tego sie troszkę obawiam że w tą majówkę która jest mega dłuuuga będzie masakra w szpitalach a ten weekend to tydzień czasu
oglądałyście pogodę w majówkę do 30 stopni moze być ?? :) czy to możliwe :))

12 lata 11 miesiąc temu #349561 przez aga2+1
Ja już powiedziałam mojej teściowej i szwagierce przede wszystkim, ze po porodzie chcę mieć 2 tygodnie tylko dla siebie i dziecka i nie życzę sobie wizyt. Miny miały straszne, ale powiedziałam, że nie żartuję. Oczywiście usłyszałam parę nie zbyt fajnych słów, ale mam to gdzieś :P

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #349567 przez Dotka
No widzisz ja tłumacze juz od 4 albo i lepiej miesięcy swojemu partnerowi żeby uświadomił rodziców bo ja rozumiem kazdy chce zobaczyć i w ogóle ale na wszystko bedzie czas a swoja mamę jak cos to ja sobie pogonie sama :) poza tym ona mnie zna i wie że ostrożnie ze mną poza tym ona jak wpadnie to tylko na chwile i poleci żeby dupy nie truć chyba że sama coś będę chciała :P

Aguś podziwiam za odwagę :D

12 lata 11 miesiąc temu #349582 przez misia88
Ja jeszcze trochę i też zadzwonię do tej cholery i sama jej powiem co myślę na temat tego całego przyjazdu...

12 lata 11 miesiąc temu #349595 przez aga2+1
Dotka ja już mam nauczkę po pierwszym porodzie. Wszyscy chcieli zobaczyć małą i zwalały się tłumy. Oczywiście tesciowa i szwagierka ( one zawsze razem) były prawie codziennie. Byłam dopiero rok po ślubie to zaciskałam zęby, ale teraz nie pozwolę sobie żeby wlazły mi na głowę. Tak jak napisałaś z mamą jakoś idzie się dogadać, ale z tesciową już gorzej. Poza tym mój mąż wie, że nawet gdyby chciał mnie przekonać do zmiany zdania to i tak nic nie wskóra, bo ja niestety jestem ciężki przypadek hehe:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka