- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- Kozłowska
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Samo szczęście:)
Jeśli chodzi o traktowanie maluchów po urodzeniu to położne mają już taką praktykę że rzeczywiście wygląda to tak jak by kurczaki przewracały, ale one podchodzą do tego tak beż uczucia. Jak one miały by się przywiązywać do każdego maluszka i każdemu maluszkowi poświęcać jak najwięcej czasu to raz że pewnie by płakały oddając je matkom, a dwa pewnie musiały by pracować 24 h/na dobę. W końcu one nie robią tego od 5 minut. Ja tak sobie to tłumaczyłam.
No więc co przyszłe mamuśki wypoczywajcie zajmijcie się wymyślaniem imion bo to ciężka batalia z facetem do stoczenia przynajmniej u mnie była
Buziaki dla Was
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- Sania
- Gość
Bólu porodowego w ogóle się nie boję, bo moje miesiączki są tak bolesne, iż jestem zaprawiona w boju, że hej! Moja mama mówi, że to jest nawet lepsze od miesiączek, bo trwa tylko chwilę a nie dwa dni jak co miesiąc ... ... ... Cieszy mnie fakt, że po porodzie podobno już mi się te bóle miesiączkowe zmniejszą . I mój tyłek też jest wielkości szafy 3drzwiowej, więc damy radę . hehe...
Co do objawów ciążowych też nie narzekam na wymioty- bo ich nie było, krzyż mnie nie boli, teraz w 2 trymestrze to nawet gigantyczna senność mi minęła i stałam się silna jak niegdyś- może nawet silniejsza .
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie! Przecież każda z nas doskonale wie, że natura idealnie rozwiązała ten problem- jedyne czym się martwię to trafić na dobrą opiekę w szpitalu aby krzywdy dziecku nie zrobili! I już.
Buziaczki
- sylwira1721
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój Skarbeczek Najsłodszy Tobiś <3
Dziołchy, nie oglądajcie porodów na necie!!!!!!! ja się panicznie bałam porodu!!! a poszło jak z płatka, nawet lekarka była w szoku, to ja drobna, zaledwie 42 kg na początku ciąży, ginka nie wierzyła że sama urodzę!! Miałam już parte i nie pisnęłam ani słowem podczas porodu położne śmiały sie ze wyglądam jakbym szła na dyskotekę a nie do porodu ..hmmm cokolwiek to miało znaczyć, może śmiały się z mojej złotej cekinowej gumki na włosach buhaha. Oczywiście poród boli i miałam ochotę małża rozszarpać, ale.. jak już było po nooo i znów mnie to czeka
miałam dokladnie tak samo polozna zmierzyla mi biodra i powiedziala ze mam za wąskie biodra do porodu, a urodzilam szybko byly zdziwione ze moja siostra płacze a ja rodze i sie smieje miedzy skurczami na drugi dzien nazywaly mnie torpeda
- Sania
- Gość
Więcej takich wpisów
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- mika1520
- Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cie nie znam , a już Cię kocham!! :* <3
a Wy dziewczyny jak się czujecie.? jak tam brzuszki.?
ja jestem chora wczoraj miałam gorączke dziś się trochę lepiej czuje ale gardło mi dokucza
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Silwira ee 13 minut rodziłaś?? dobrze doczytałam? ale z ciebie szczęściara, ja ponad 9 godzin. Mi położna mówiła, ze wielkość tyłka nie ma sie nic do wielkości bioder. Nieraz szerokie panie mają wąską miednicę, tak samo z kilogramami w ciąży. Ja przytyłam niecałe 16 kg i mała miała ponad 3 kg, a moja kuzynka 28 kg a jej córa 2,5 kg.
- sylwira1721
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój Skarbeczek Najsłodszy Tobiś <3
bole bardzzo leciutkie zaczely sie po 14 stej mocne już po 16 stej parte po 17stej a o 17.30 mialam synka
- Sania
- Gość
Moja mama tak miała, że jej przeszły bolące miesiączki po porodzie i prawdopodobieństwo, że w moim przypadku również tak będzie jest baaardzo wysokie. Między innymi od dawien dawna namawia mnie już na dzieciaczki... Jak do tej pory wszystko przeżywam z kobiecymi sprawami dokładnie tak samo. Nie wiem jak możesz podważać informację na mój temat, bo ty masz inaczej ... Przykra i dość niedojrzała wypowiedź z Twojej strony.
Wiesz, kiedyś na w-fie nauczyciel mi udowadniał, ze miesiączki nie bolą i w ogóle to kobieta jest normalna tym okresie. Na dowód zabrał mnie do koleżanki w-fistki, która potwierdziła, że ja kłamie, bo miesiączek w ogóle nie czuć!!! Na co ja zaciągnęłam tych ćwoków do pielęgniarki, która dała im wykład a mi zwolnienie!
Każdy człowiek jest inny, więc nie oceniaj mnie pod swoje kuzynki albo pod siebie, bo też masz niedogodne miesiączki- każdy człowiek odczuwa inaczej! I jeśli piszesz, że żałowałaś, że jesteś w ciąży to chyba nie miałaś prawdziwie bolących miesiączek, które kończą się w szpitalu z wymiotami z bólu i uczuciem, że umierasz albo utratą przytomności. Także wybacz, że uwierzę mamie, a nie tobie, iż poród jest lepszy, bo trwa tylko chwilę a nie dwa dni A twa chwilę, bo mamy szerokie bioderka i dzidziuś spokojnie znajdzie miejsce do wyjścia.
Bardzo proszę więcej nie starać się zabijać mojego pozytywnego podejścia do porodu!
Przepraszam, że się tak zdenerwowałam, ale miałam zły dzień... Katar mnie dopadł i jak mąż poszedł do sklepu z moją kartą aby mi kupić czosnek, masełko, herbatkę z lipy, mleko etc. na choróbska głupia kasjerka wzięła moją kartę i ją poprostu przecięła na jego oczach! Dlaczego? Bo uważała, że jest skradziona!!! Co gorsza po części złamała prawo, bo osoba posługująca się kartą ma wybór czy sklep ma ją zatrzymać, czy zniszczyć, a ona nie spytała!!! I jestem narażona ponosić koszta dorabiania nowej karty przez jakąś pojeb... babę Nie mówiąc o fakcie, że nie mam się czym kurować!!! Poszłabym do kierownika ale z moim stanem podgorączkowym muszę poczekać, aż się podrukuję I nie mam dostępu do własnych pieniędzy!!! Ja pier...Jej nie interesuje, że to to samo nazwisko!!! Ważne, że tam widniało imię żeńskie??? Ciekawe czy Jan Maria Rokita też ma takie problemy?
- gaspodzina
- Wylogowany
- gaworzenie
Słuchajcie, a czy któraś z was bierze duphaston albo luteinę? Ja brałam 6 na dobę (2x3) i od tygodnia obniżam dawkę - co pięć dni obniżam o jedną tabletkę. Dzisiaj nie najlepiej mi było z brzuszkiem. Miałam bóle podbrzusza i krzyża. Już jest ok, ale się zastanawiam, czy może któraś z was też już odstawia progesteron i jakie ma wrażenia?
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sania
- Gość
Co do hormonów to z własnego doświadczenia nie pomogę, ponieważ z mężem postawiliśmy w 100% na naturę (14 miesięcy starań i się udało .
Ale polecam Ci poszukać albo napisać temat na: www.naturalnemetody.fora.pl/ tam dziewczyny się znają co i jak.
I ostatnio Anetka zaciążyła i bierze coś tam enpr.pl/1053 także napisz do niej może pomorze.
Buziaczki i kuruj się tam!!! 3 tyg to długaśno
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Sania
- Gość
Pozdrawiam