- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*

Ja w ciąży miałam (i nadal mam) niesamowite parcie na colę. I wcześniej nie mogłam przejść obok niej obojętnie. Małą puszeczkę musiałam sobie wypić. Do McDonalds'a również zawitałam kilka albo kilkanaście razy i o ile nie było to najzdrowsze, to chyba nie można się dać tak zwariować

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sania
-
- Gość
-

MartiO - ja jestem ze Szczecina

Pozdrawiam
Sandra
- Eileen
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- ajłona
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

wczoraj miałam wizytę u gina i mój Szkrab kochany ma juz 5,6 cm - byk co nie???!!!hahahah nie ma żadnych powodów do obaw.mam jeszcze tydzień zeby zdecydować się na badania genetyczne...co o tym myślicie? któraś z Was robiła??
- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Ja będę robiła badania prenatalne, i nie ze względu na ryzyko choć i takie zawsze jest ale z tego względu żebym mogła sie przyzwyczaić do ewentualnej sytuacji i wiedzieć jak mogłabym pomóc maluszkowi z taką wadą.
Moja kuzynka urodziła synka z zespołem Downa w wieku 16 lat! Jak się później okazało w rodzinie jej chłopaka było już dzieciątko z tą chorobą. Pozatym tak młody wiek też robi swoje:(
Teraz w innym temacie, przedwczoraj przeszłam chwile grozy. Byłam u lekarza, na badaniu usg powiedziała kobieta, że pęcherzyk jest dość spory ale nie widzi echa zarodka (7 tc) jak wyszłam z gabinetu nie wiedziałam w którą stronę iść, byłam otumaniona a myśli jakie przechodziły mi przez główę to nic innego jak puste jajo... Do wieczora mój miły próbował mnie pocieszyć, że na następnym usg będzie już pewnie widać i żebym teraz nie zamartwiała się ale ja mądra musiałam zajrzeć do internetu i doczytać o tym...
Czułam sie jeszcze gorzej i płakałam pół nocy. Rano poprosiłam żebyśmy poszli gdzieś prywatnie na usg 3d bo nie wytrzymam dwóch tygodni. Umrę z rozpaczy...
Tak też zrobiliśmy, ciąża rozwija się prawidłowo, maleństwo ma ponad centymetr, serduszko bije 140 uderzeń na minutkę.
Nie dziwię się lekarzom,że nie spieszą się z wykonaniem usg, może sprzęt nie najlepszej jakości może słaba umiejętność jego przeprowadzenia... nie wiem.
Kosztowało mnie to wiele łez i niepotrzebnych nerwów.
Trzymajcie sie cieplutko:):*
- ajłona
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
www.badaniaprenatalne.pl/nieinwazyjne_prenatalne
koszt jest okrutny!!! czytając mam wrażenie ze usg 3d jest w stanie dobrze zdiagnozować malucha...sama juz nie wiem
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
katiuszka cieszę się , że z Twoją dzidzią wszystko jest ok:) A jak tam twoje objawy a raczej ich brak? U mnie tylko(.)(.) jeszcze się powiekszyły i są troszkę bardziej wrażliwe, a tak to wszystko bez zmian:)
- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Ja też myślę o tych nieinwazyjnych, boje się wkłuwania aczkolwiek gdyby taka była konieczność to pewnie bym się zdecydowała.
Z dolegliwości kochanie: zapomniałam jak to było kiedy ich nie było:(
mdłości poranne trwają do późnego wieczora, zdaje się, że nie ma chwili kiedy byłoby mi dobrze. Jeść nie mogę bo wszystko mnie brzydzi i mam stracha że, po kolejnej strawie będę czuła się jeszcze gorzej. Kawałek żółtego serka, kilka plasterków wędliny i to bez chleba, czasem jakiś owoc. Wszystko mi śmierdzi:( kwiatki, perfumy...
Lekarz pocieszył, żebym się cieszyła to wszystko normalne

cycuszki też lekko pobolewają ale to mnie bardzo cieszy bo dzięki temu są ciut większe:)) wkońcu mam czym staniczki wypełnić

i zmęczenie, zaraz po przebudzeniu czuję się jakbym w ogóle nie spała a w nocy węgiel przerzucała.
Dobrej nocki wszystkim mamusiom i nieczęstego wstawania siusiu:)
- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)

U mnie niestety też zazwyczaj mdłości poranne trwają prawie cały dzień

Witaj Sania

- gaspodzina
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

A co do badań prenatalnych, to na pewno będę robić usg - m.in. przezierność karku. W sumie to nie mam wyboru. Mój gin po prostu poinformował mnie o tym badaniu i już. Jeśli lekarz nie znajdzie nic niepokojącego to więcej nie będę działać. I taką mam nadzieję. Badanie już 3.11.
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No własnie myslałam, ze przejde ciążę bez mdłości, a tak od 2-3 dni po południu mdli mnie

katiuszka jak tam przeprowadzka? Dajesz radę? Ja własnie jestem po remoncie i myślałam, że nie dam rady posprzątać tego bajzlu, ale jakoś poszło nawet okna umyłam:)
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- ajłona
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Suuupppeeerrr , ze u Ciebie i twojego szkrabunia ok

- ajłona
-
- Wylogowany
- rozmowna
-