BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 5 miesiąc temu #209794 przez Sajuri
Witam Was sobotnie
A juz myslałam ze tylko ja mam takie mysli :laugh:
Ajłona bedzie dobrze. Musi.
Co do tego ze robicie sie okragłe..ja u siebie wiele nie widze, :blink: w piersiach zmian nie mam ( kolezanka miała np. dopiero w 6 miesiacu) no zbaczymy

dzis obudziłam sie z zawrotami głowy i małymi mdlosciami. A dopiero co pisałam chyb anawet tu ze nie mam mdłosci :)

Miłego weekednu majówki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #210083 przez mika1520
siemka :kiss:

ja dzis czuje sie wspaniale heheh :lol:

dzis cos mało sie udzielacie :P

13 lata 5 miesiąc temu #210107 przez Eileen
Wiesz...sobota wieczór imprezy, bale, bankiety...xD

Tez sie dzisiaj swietnie czulam, mila odmiana po fatalnym tygodniu:)

13 lata 5 miesiąc temu #210310 przez Sajuri
Witam

A ja wrecz przeciwnie. Koszmarna sobota i niedziela chyba lepsza nie bedzie.
Mdłosci, zawroty glowy...wrrr . W nocy sie czesto budziłam

Miłej niedzieli ;)

13 lata 5 miesiąc temu #210333 przez śmiesznażelka
cześć dziewczyny chwile mnie tu nie było,ale sie melduję! :-) widze ,że nas przybywa:-) jak samopoczucie? ja wciąż bezobjawowo znoszę ciąże zaokrągliły mi sie piersi,nic poza tym,nic nie przytyłam,nic mi nie urosło,płaski brzuch:-( a jak z Wami kochane????

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #210337 przez śmiesznażelka
Z INNEJ BECZKI! :-) chciałam poruszyc temat z cyklu" cięzarówkowe zachcianki":-) co jecie najchetniej? u mnie ostatniokroluje chrupiąca bułeczka z ciemnego pieczywa z masełkiem,do tego sok grejfrutowy i dżem, poprostu szaleje na punkcie tego zestawu:-)
napiszcie co lubicie może natchniecie mnie i inne mamusie na zrobienie czegoś pysznego:-0 zdrówka kochane majóweczki:-*
a co do pappy i badaniom nieinwazyjnym...ja mam 27 lat i wybieram się do mojego lekarza 2.11. na wszystkie testy, jutro wyjeżdżam wygrzać mnie i maluszka na urlopik, dlatego tak późno,ale jeszcze się zalapie:-) chce zrobić wszystkie badania , nawet te na wyrost-nie mam kompletnie pomysłu gdzie rodzić, chodzę prywatnie do lekarza, któraś z dziewczyn pytała gdzie w warszawie chodzę..chodzę na kabatach do dr Piechockiej, trafiłam przez przypadek ponieważ nieopodal mieszkam, jestem bardzo zadowolona z Pani doktor, moge do niej zadzwonić w kazdej chwili, albo napisac mejla,zawsze odpisuje:-) macie może jakieś namiary do dobrego miejsca,gdzie można urodzić? na pewno jesli nie będzie przeciwskazań,chcialabym urodzic w wodzie:-) może jesteście w stanie polecic mi jakąs dobra położną? na terenie Warszawy??
ściskam razy sto mamunie!:-***

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #210347 przez aga2+1
Hej dziewczyny:)
Ja mam ochotę na ogórki kiszone ze wszystkim. Ostatnio w pracy jadłam banana i zagryzałam ogórkiem:) Wczoraj placki ziemniaczane ze śmietaną i ogórkiem. Jak wchodzę do warzywniaka i poczuję ogórki to muszę kupić przynajmniej z 8 szt.:) Koleżanka się śmieje i mówi, że będzie chłopak:) Poza tym ciągnie mnie do niezdrowego jedzenia typu frytki, hotdogi itp. Jak tak dalej pójdzie to z 30 kg przytyję:)
Co do objawów to dalej nie mam praktycznie żadnych oprócz tego, że ok. 16-17 muszę się położyć, bo jestem zmęczona i kręgosłup mnie boli. Nie mam mdłości, piersi tylko powiększone , ale nie bolą. Czasami zapominam , że jestem w ciąży. Tylko brzuch mi się powiększył i chyba będę musiała poszukać odpowiednich spodni:)

13 lata 5 miesiąc temu #210349 przez śmiesznażelka
aga! ogórki i kapustke kiszona uwielbiam, i kapusniak:-) na obiad mielone :-) po smażonym mam straszne rewolucje żolądkowe:-) placki ziemniaczane? ...mniam ..narobiłaś mi ochoty!:-)

13 lata 5 miesiąc temu #210389 przez asiale26
Hej, dziewczyny, ja też codziennie odwiedzam nasze forum, ale nie udzielam się zbyt często :) Witam, wszystkie nowe dziewczynki z fasolkami :)
Mi troszeczkę zaokrągliło się podbrzusze, no i (*)(*) mnie troszeczkę bolą, czasami nawet kują i zrobiły się większe ( na co nie narzekam;)).
Jeżeli chodzi o zachcianki to pochłaniam wszystko co kwaśne, zupę ogórkową, kapuśniak, kiszone ogóry, kwaaaaśną pomidorową, żurek. Generalnie mam ochotę na zupy, bo ostatnio niestety mnie muli i nie mam apetytu. Oczywiście ciągnie mnie do fast foodów typu pizza, zapiekanki itp. Naszczęscie mdłości mi troszeczkę puszczają.

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #210393 przez ajłona
hej dziewczynki! ja mam jazdę na grejpfruty i kiwi, no i kotlety każde!!!! mielone, schaboszczaki, z kurczaka...wciągam wszystkie ;) ale po tych owocach to mam jakieś sensacje żołądkowe. powiedzcie...zdarzają się Wam biegunki?? ja wczoraj miałam dość poważne problemy, dziś rano jeszcze też...teraz już wszystko wraca do normy. mam nadzieję! pozdrawiam niedzielnie

13 lata 5 miesiąc temu #210407 przez aga2+1
ajłona ja mam takie sensacje jak wypiję sok z buraków z marchewką. Muszę pić, bo mam niską hemoglobinę:( Po zupach niestety mam brzuch jak balon i kolki masakra. Co dziwne po smażonym nic mi nie jest:) A najlepiej czuję się po bananach i jogurtach:)

13 lata 5 miesiąc temu #210416 przez Eileen
a ja z kolei pomidory z puchy dawtona + czosnek +zioła, o i jablka, choc ich wczesniej nie cierpialam:D tez macie teraz zachcianki na cos czego wczesniej byscie do ust nie wziely?

13 lata 5 miesiąc temu #210457 przez dziewczyna84
Mnie narazie odrzuca od jedzenia. Jem na siłę to co jadlam wczesniej. Oczywiscie mnie też ciągnie mnie do fast foodów, ale obiecałam sobie że nie będę ich jadła (ile dam radę się powstrzymać hihi).
A dzisiaj wyjątkowo zjadłam na raz dwie wielkie WZki i kremówke. A teraz znów mnie sciska w żołądku i w gardle i odrzuca mnie od wszystkiego :( . A jedzenie to dla mnie taka przyjemnosc...mam nadzieję, ze przejdzie mi to szybko ;)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #210513 przez Agusiak
dziewczynki fajnie Was poczytać :)
Ja w ciąży obżerałam się bułkami. Miałam na nie ciągle ochotę :silly: Na zgagę pomagało mi tylko mleko i piłam je hektolitrami no i oczywiście słynne fast foody, chociaż też obiecałam sobie, że nie będę ich jeść, a także w późniejszych miesiącach SŁODYCZE...każde :lol:
A podejrzenie odnośnie ciąży naszło mnie kiedy oczywiście spóźniał mi się @ (a miałam jak w zegarku) i pewnego dnia miałam ogromną ochotę na kawę z cukrem, dużą ilością cukru i tak cały dzień (a normalnie nie słodzę niczego).

Zdrówka i jak najmniej uciążliwych dolegliwości :)

13 lata 5 miesiąc temu #210631 przez misia88
A ja ostatnio fatalnie się czuję, apetytu nie mam i się zmuszam do jedzenia...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka