- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ajłona
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- Sania
- Gość
Odnośnie nacinania to chyba jedyna rzecz, której najbardziej się boje Ponieważ mojego kuzyna dziewczynie nacięli razem z główką dziecka... a i tak popękała we wszystkie strony
Ponad to przecież jest masa badań, które udowadniają, że naturalne pęknięcia szybciej się goją od nacięcia.. także nie wiem po co to dalej praktykują - jak kobieta jest za wąska to przecież logiczne, że powinna mieć cesarkę .
- Sania
- Gość
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- gaspodzina
- Wylogowany
- gaworzenie
Dziewczyny, czy któraś z was zetknęła się z informacją, że olejek sosnowy negatywnie wpływa na ciążę w I trymestrze? Po przeziębieniu zostało mi lekkie zapalenie zatok i lekarka rodzinna poleciła mi inhalacje. Poszłam do apteki a tam pani poleciła mi olejek sosnowy. Olejek nie miał ulotki, więc wczoraj zrobiłam sobie 2 inhalacje + wlałam trochę do domku aroma.. Wczoraj też bolał mnie brzuch i mnie tknęło. Dziś rano wchodzę do internetu a tam, że nie należy stosować tego olejku w I trym ciąży. No i panika ;( Zastanawia mnie ewentualny wpływ na dzidziusia. Czy któraś coś wie na ten temat? A może którejś polecał ten olejek gin albo położna?
- Sania
- Gość
Tyle, ze niepokoi mnie, ze podczas inhalacji cos ci tam dokuczalo. Ale jak nie mialas cyklicznych skorczow to sie nie przejmuj! Moze byc tak, ze sama sie stresowalas czy to nie zaszkodzi i szrabus przejal Twoje emocje .
Dla bezpieczenstwa moze inhaluj sie rumiankiem albo szalwia???
Buziaczki
Ale mam ochote na paczki serowe z dzemem truskawkowym! ... Od 3 rano
- gaspodzina
- Wylogowany
- gaworzenie
Tak czy siak staram się nie martwić, ale zła jestem na siebie ogromnie. Kurcze, wszystko sprawdzam, ten jeden jedyny raz nie sprawdziłam, zaufałam farmaceucie i pech. Wierzę, że wszystko będzie oki Na pocieszenie, korzystając z dnia wolnego od pracy, pojadę dzisiaj kupić sobie kozaki - bo zima zbliża się dużymi krokami.
Ja na słodkości nie mam takiej ochoty, ale za konkrety dałabym się ostatnio zabić.
- Kozłowska
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Samo szczęście:)
Tak mi się nudzi i czytałam wasze posty i tak postanowiłam Wam napisać parę słów.
Przede wszystkim gratulację. Ja mam synka z 12 maja choć miałam termin na 1.
Co do ćwiczeń mięśni dna macicy to możecie sobie taką płytkę zamówić ze strony Tena
www.tena.pl/kobiety/strefa-cwiczen/
Po prawej stronie kliknijcie zamów darmową płytę.Czeka się ok miesiąca
Co do nacięcia przy porodzie nie zastanawiajcie się tak nad tym bo zwariujecie ja dzień przed pójściem do szpitala to myślałam że oszaleję Ale nie było tak źle Co do nacięcia to nawet nie wiem kiedy mi je zrobiono. Poczułam tylko chwilową ulgę. Wszystko zależy na jaką opiekę traficie. Trzymam kciuki żeby była rewelacyjna, a sam poród odbył się bardzo szybko:) Teraz cieszcie się tym pięknym okresem z rosnącym brzuszkiem.
A z takich wspomnień my jakoś w tym okresie kupiliśmy takiego pluszowego chłopca którego się naciąga i gra melodyjka taka ładna spokojna i co wieczór przykładałam przed snem do brzuszka Jak Matek się urodził to zasypiał przy tej melodyjce z uśmiecham na twarzy
Buziaki dla Was
- Sania
- Gość
Gratuluję zdrowego dzidziusia :*
- eash
- Wylogowany
- rozmowna
ale "masaż" szyjki macicy musiałam przejść. brrr...
- Kozłowska
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Samo szczęście:)
- Sania
- Gość
Osobiście zabieram ze sobą feedback w postaci mamy właśnie na takie okoliczności. Wiadomo, że ludzie są różni a pracownicy szpitala to są właśnie ludzie... Nie wiadomo czego się spodziewać po ich pomysłach. Ponad to wiem, że przecież nikt nie może ci robić czegoś wbrew Twej woli. Są jeszcze jakieś prawa człowieka i po to właśnie będę miała bliską osobę, która w razie W się nie zawaha i nawet takiemu lekarzowi "lutnie" jeśli ja nie dam rady .
Oglądając filmy w necie (youtube) co robią z dziećmi po porodzie jestem przerażona... Rzucają tym dzieckiem jak kawałkiem mięsa... trą je ręcznikiem z całej siły ono płacze.. zimno mu Przykre... Porównując to do rodzących w domu... takie dzieci w ogóle nie płaczą!!! Rodzą się i przytulają do mamy i już!!! Poszukajcie sobie... Mnie to zdziwiło, gdyż kiedyś wydawało mi się, że dziecko musi zapłakać aby wziąć pierwszy oddech- to jest stereotyp.
Absolutnie nie jestem za porodami domowymi, ponieważ wiem jakim zagrożeniem to grozi, ale mogliby lepiej traktować nowe życie .
- gaspodzina
- Wylogowany
- gaworzenie
eash piszesz o strasznym ręcznym rozciąganiu szyjki macicy. Mojej koleżance też rozciągano, mówiła że bolało jak ..., ale ona uniknęła dzięki temu cesarki.