- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ja chodziłam na usg do Krzysztofa Maja na Zytnią 13...strona: www.drmaj.pl/kwalifikacje.html
Doktor przyjmuje w gabinecie razem z ordynatorem instytutu(czyli z moim gino). Od niego mam namiary. Tylko nie wiem jak z terminami.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
no tam pewnie do p. Maja byś się nie dostała bo ma co najmniej 2 tygodniowe terminy
"dziewczynko" a co ty się tak obudziłaś? dobrze że się udało bo ONI to mają swoje dziury w nosie i też chcą się wygrzać na słoneczku.
beatka
wszystkiego dobrego abyście żyli jak najdłużej w zgodzie...
a forum...hmmm....wciąga a miałam naleśniki robić
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
a więc jak juz pisze jestem po wizycie u lekarza dostałam zwolnienie które zaraz ide wysłac do pracy no i skierowanie do szpitala i mam sie raz w tygodniu pojawiać na ktg w szpitalu wiec na pierwsze pójde 4 maja też powiedział lekarz że jak zacznę rodzić to jest duze prawdopodobieństwo że sie spotkamy bo on ma teraz dużo dyżurów a jak do 12 maja nie urodze to mam sie zglościć na czczo rano i wtedy mnie potnie wiec ogólnie juz prawie wszystko wiem oprócz tego czy niunia zechce wcześniej wyjśc a powiem wam że miałam nadzieje że na 13 maja będe mogła iść na komunie do mojego siostrzeńca
akciak a moja dzis jakoś nic sie nie rusza aż mi tak jakos dziwnie wczoraj troszke mnie brzuch bolał ale niunia wariowała strasznie a dzis nic jak by jej nie było nawet jak jechalam samochodem to nie miałam nózek w żebrach ?????? dziwne ????
a ja nicniemówie o wadze ja to przez ta wode mam z 20+ więcnawet sie nic nie wychylam mam nadzieje że którąś pocieszyłam ) a jeść teraz tez mi sie chce jakies dziwne rzeczy
jestem już tak opuchnięta że tylko w japonki sie mieszcze które miały luźne paseczki
ewel7 ja raz prywatnie robiłam tu www.boramed.pl/kontakt
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ty to masz się z tymi truskawkami
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
Dziś mój mężuś umył okna i parapety, posprzątał piewnice i powynosił pierdółki normalnie cud-wszystko lśni. Dostał ode mnie komplementy za to:)
Ja też całay czas mam ochotę na truskawki-jem co drugi dzień ze śmietaną i cukrem-mniam
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
właśnie wróciłam ze sklepu i poczty jejku kolejka taka że szok ale w sklepie było mniej ludzi i kupiłam serek biały do naleśników i własnie przypomniałam sobie że mąki nie kupiliśmy bo zajeliśmy sie wybieraniem a raczej szukaniem dla mojego wielkiego dziecka (faceta) paluszków z sezamem i żeby były dobrze wypieczone a co jak Alicja pójdzie w te ślady to już mam przerąbane he he i po udanym zakupie wracałam z dzieckiem szczęśliwym z paluszkami do domu
- HappyMummy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Nina ur. 26.04.2012, 3210g, 53cm
Wczoraj po południu wyszłyśmy ze szpitala
Jak już wiecie 26.04 o godzinie 11:45 siłami natury przyszła na świat moja kochana córeczka Nina 3210g 53cm 10 pkt Apgar. Jest cudowna
Wszystko zaczęło się 26.04 o godzinie 0:55 poczułam skurcz i sczerze mówiąc od razu wiedziałam że to to. Skurcze pojawiały się co 10 min ale z chwili na chwilę były coraz częstsze i zaczęły się sączyć wody tak o 3 obudziłam męża wykąpałam się zrobiłam mu kanapki i pojechaliśmy na IP na Inflancką. Około 5 byłam na IP, podłączono ktg, poleżałam tak chyba z pół godziny zbadano mnie 3cm rozwarcia, szyjka płaska i trafiłam na porodową. Dziewczyny pierwsze skurcze są do zniesienia, starałam się oddychać jak na szkole rodzenia, mąż razem ze mną, dużo chodziłam po Sali porodowej o 8.30 zbadano- dalej 3 cm, zalecono oksytocynę i że niedługo dostanę znieczulenie i powiedziano że jeśli w ciągu 24h od momentu sączenia wód nie urodzę to zrobią cesarkę. O 10.15 podłączono oksytocynę, skurcze narastały były co 3 min, odeszły całkowicie wody powiedziałam położnej że już nie wytrzymam że bardzo boli ona mnie zbadała a tam 9 cm rozwarcia i szans na znieczulenie zero bo to już. Za trzecim parciem o 11.45 urodziłam i to była najcudowniejsza chwila w życiu zobaczyć to cudo, nie zapomniałam o bólu bo zostałam nacięta i niestety czułam jak mnie nacinają i szyją.
Pamiętajcie o oddychaniu to naprawdę pomaga, jest bardzo ciężko skupić się na oddechu gdy boli ale przynosi ulgę.
Wszystkim rozpakowanym mamusiom gratuluję a nierozpakowanym życzę szczęśliwego i tak szybkiego jak u mnie rozwiązania!!!
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
pięknie opisujesz cały przebieg,a jak dochodzi do tego najważniejszego momentu, to aż łezka się kreci w oczku:)
Powiedz, miałaś skurcze przepowiadające, te na początku, to jak to odczuwałaś, jako napięcie brzuszka????
fajnie,ze milo wspominasz poród na inflanckiej, tez tam chce rodzic:).
Buziaczki dla Ciebie i dla Malutkiej:)
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Zazdroszczę oczywiście tak jak wszystkim rozpakowanym mamusiom i podziwiam jednocześnie każdą z Was z osobna
My z mężem już pożegnaliśmy gości.. uff jestem styrana, plecy strasznie bolą, bo się dzisiaj narobiłam. Zaraz nogi do góry i będę odpoczywać
A w czwartek jedziemy na 4 dniową majówkę ze znajomymi nie mogę się doczekać
Pozdrawiam brzuszki
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160
- Miki007
- Wylogowany
- gaworzenie
Jeszcze raz serdeczne gratulacje !!!
Nie masz pojęcia jak zazdroszcze Tobie oraz reszcie "rozpakowanym" mamusiom, ze macie poród za sobą i maleństwa już przy sobie.
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
Misia co tam u ciebie? Mam nadzieję, że teściowa się nie naprzykrza?
Ja dzisiaj mam humor i pełno energii, poruszałam się trochę i jak się okazało nogi nie tak strasznie spuchły byłam w pracy na plotach i na zakupach
fajny obiadek zrobiłam: makaron ze szpinakiem i kurczakiem z dużą ilością czosnku. Młody chyba lubi bo po obiadku w brzuszku burczało jakby u smoka
uspookoiło mnie te wyjaśnienie co do opuchlizny, skoro to ma jakiś sens to ja pocierpię
aaaa i udało mi się obrączkę ściągnąć więc już nic w palce się nie wpija
Buziaki Majóweczki
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ja tez sle jeszcze raz gratulki
czy moge miec pytanko o sączenie wód...czy da się tego nie zauważyć???bo ja sie boje
i czy skurcze mialas (te pierwsze) bolesne?