BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #367028 przez aga2+1
dziewczyna wszystkiego próbowałam i nic:( Mam małego uparciucha-leniwca i tyle :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #367030 przez dziewczyna84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #367032 przez ewel7
Dotka z tym jedzeniem to ja też uważam staram się jeść lekkostrawne rzeczy i pije tą herbatkę dla kobiet karmiących hipp, w sumie to już nie tyle dla pobudzenia laktacji co dla lepszej przemiany materii bo wydaje mi się, że i na mnie i na Maluszka dobrze działa.
Nie ma co słuchać "dobrych rad" tylko swego instynktu, w końcu my jesteśmy matkami i czujemy najlepiej.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367042 przez katiuszka
Kochane moje!!! Kami urodziła!!! po północy przez cięcie cesarskie ponieważ maleństwo miało dość dużą główkę i bidulka nie dała rady. Maksymilian ma 61 cm, waży 4100g i dziesiąteczka w skali Apgar :) Mam też zdjecie i wydaje mi się, że cukiereczek jest podobny do KAmi:) :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #367044 przez dziewczyna84
A jednak! SUPER :)))
przekaż jej od nas GRATULACJE. a wrzucisz zdjęcie?

12 lata 7 miesiąc temu #367050 przez ewel7
KAMI gratulacje ogromne:) jejku, to duży Synuś, jeszcze większy od mojego Misiaka ;) nabieraj sił szybciutko i wracaj do siebie, dużo zdrówka dla Ciebie i Bobaska :)

12 lata 7 miesiąc temu #367055 przez katiuszka
Właśnie nie wiem czy mogę, nie pytałam jej. A na facebooku jest nasza zamknięta grupa prywatna, tzn tylko My majóweczki mamy tam wgląd? To tam bym wstawiła zdjątko. Jak myślicie?

12 lata 7 miesiąc temu #367057 przez beadka7
KAMI GRATULACJE wkońcu się doczekałaś :) rzeczywiście duży chłopak, ale najważniejsze, że zdrowy !!!! :) wracaj do formy :)

Ja już po opalanku u mamusi, jednak jest trochę za gorąco żeby dłużej siedzieć :) zjadłam też tosty i zrobiłam koktajl z truskawek- czekam aż się zmrozi troszkę i zaraz sobie wypiję mmmm.... :)

Normalnie by się poszło na spacerek z maluchem... ale w wózku a nie naszym brzusznym "inkubatorze" :) hihi

12 lata 7 miesiąc temu #367058 przez karolina238
Kami kochana gratulacje!!! pewnie ciężko było ale najważniejsze że malutki zdrowy i z mamusią wszystko dobrze :kiss:

Mamusie dobrze że odpisujecie na nasze pytanka, dla nas Wasze posty są wskazówkami :)

12 lata 7 miesiąc temu #367060 przez beadka7
Katiuszka na fb tylko osoby w grupie mają wgląd do postów, więc myślę, że Kami się nie [pogniewa jak wstawisz :) ja bym się nie pogniewała :)

12 lata 7 miesiąc temu #367063 przez karolina238
Ja to juz dzisiaj świrka dostaję normalnie nie wiem co mam ze sobą zrobić, już dwa razy musiałam zrobić sobie drzemkę bo jakoś tak mi nijak :dry:

Ja to ciemnawa jestem do tego facebooka i nie mam pojęcia jak wleźć na tą naszą grupę :unsure:

12 lata 7 miesiąc temu #367067 przez aga2+1
KAMI gratulacje:)
katiuszka wstaw zdjęcie tutaj ale tylko dla nas. Powiedz mi jak z ruchami Twojej małej? Czy w ciagu dnia fika czy tylko wieczorem? Kurcze niby wczoraj było wszystko ok, ale w ciągu dnia tych ruchów jest mało i takie bardzo delikatne, a dopiero wieczorem wierci się. Nie wiem czy tak ma być. Już jestem zmęczona tą ciążą i doszukuję się chyba róznych bezsensownych rzeczy:(

12 lata 7 miesiąc temu #367079 przez beadka7
Aga to nawet ja tak mam, że w ciągu dnia mały jest mniej aktywny, dopiero wieczorem fika w brzuchu i tak jak z Karoliną pisałyśmy tak jakby rozgrzebuje się w brzuchu boleśnie. A już rano pisałam, że dzisiejsza noc też baaardzo spokojna, bez skurczy. Dzisiaj kilka regularnych co ok pół godziny, ale teraz nic się nie dzieje. Ważne, że czujesz ruchy, ja też się martwię czy wszystko ok jak tak się słabo rusza, ale to chyba dlatego, że ma mało miejsca. Ja sobie to tak tłumaczę, bo inaczej to bym zwariowała, albo ciągle bym na IP jeździła na ktg sprawdzać. Nie martw się :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367088 przez MartiO
Dotka poczytaj sobie o Sab simplex... niemieckie krople na kolki... przetestowane na dzieciach koleżanek i większość twierdzi, że nie ma niczego lepszego... w Polsce ich nie ma (w aptekach) ale na allegro albo przez znajomych... w Polsce podobny skład ma podobno Bobotic ale mniejsze stężenia i mniejsze dawkowanie... gdzieś czytałam, że niektórzy próbowali to podawać tak jak sab simplexa i podobno trochę działa ale nie tak... Myślę, ze jak już urodzę i Młody będzie miał problemy to skorzystam... jak coś to na szczęście Szczecin blisko granicy leży...

KAMI GRATULACJE WIELKIE!!!!!!!!!!! DZIELNA MAMUŚKA :kiss:

karolina238 na fejsie po lewej stronie masz ulubione, aplikacje, grupy... tam powinnaś mieć Majówki

my też właśnie zbudziliśmy się po drzemce

:lol: www.joemonster.org/art/20140/Wszystko_czego_nie_wiesz_o_ciazy

12 lata 7 miesiąc temu #367100 przez Brzuszek
Kami gratuluję!

Byłam dziś na tym USG przepływowym i wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Tylko moja Niunia wcale nie jest tak mała jak zakładali, bo podobno waży ok 4100g.
Pani docent która wykonywała to badanie stwierdziła, że na miejscu mojego lekarza zdecydowałaby się na cesarskie cięcie.
Ciekawe co powie lekarz w czwartek.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka