BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #239367 przez aga2+1
Hej aneta dzieki za wskazówki dobrze czasami posłuchać rad świeżo upieczonych mam:) Ja już nie pamietam wszystkiego, bo rodziłam ostatni raz 10 lat temu, ale przy jednym i drugim dziecku leżaczek sprawdził się w 100% z Chicco (na prawdę super) chociaż o Fisher Price też duzo dobrego słyszałam:) Jeżeli chodzi o butelki to przy córce niestety nie miałam pokarmu i musiałam małą karmić butelką więc od poczatku były potrzebne, a synek był na piersi, ale z butelki tez korzystałam jak chciałam gdzieś wyskoczyć z mężem wieczorkiem to musiałam zostawić jedzonko babci. Poza tym w maju będzie raczej gorąco i czasami też trzeba podać dziecku wodę do picia lub herbatkę na kolkę. Sterylizator wpisałam na listę, ale nie jest to konieczny zakup oczywiście:) A jaki wózek polecasz?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #239380 przez chłopek
hej dziewczyny ja np,kupiłam huśtawkę fisher price i maly w niej nie chcial siedziec, mam nadzieje ze teraz sie przyda,
wózek posiadam firmy mikado, fajny jest bo ma dużą gondolę, ale jak urodze w czerwcu to także w foteliku bede wozić bo mam zakłądany stelaż

13 lata 1 miesiąc temu #239559 przez aneta2611
No widzisz Aga... Filipek urodził się w sierpniu, było cholernie gorąco ale za żadne skarby nie chciał się chwycić butelki. W tych najcieplejszych dniach to praktycznie non stop biegałam z cycem na wierzchu ;) No i taki problem ma więcej dziewczyn, nawet na naszym forum

13 lata 1 miesiąc temu #239626 przez akciak84
jak lista:)

marzenieeee ja też będę robiła zakupy z końcem kwiewtnia.

aneta2611 nie lubimy z mężem magazynować :laugh: po co kupować już teraz ileś tam czapeczek? ja pierdziu...naprawdę jestem żółtodziób :( bo mi się wydawało, że jak się urodzi bobas to na bieżąco będziemy nabywać różne "sprzęty"...

13 lata 1 miesiąc temu #239638 przez akciak84
A jeśli coś jest bardzo potrzebne, to idzie się do sklepu i się kupuje, chyba. Do wyboru do koloru :) :laugh: a wszystko takie śliczne :laugh: ale ja się tam nie znam.

Aga 2+1 dzięki za listę. Na pewno z niej skorzystam, tylko nie już teraz :( Jestem dopiero w początku II trymestru!!!

Wyobrażałam sobie,że wyjdziemy ze szpitala w nosidełku w jakimś kocyku :laugh: I cali i zdrowi. Nie chcę kupować BÓG wie czego. Potem można dokupywać resztę. A tu się okazuje, ze pajacyki, kocyki :) Dużo tego. Ale naprawdę dzięki za uświadomienie!

13 lata 1 miesiąc temu #239693 przez MartiO
ja też na razie raczej poczekam z zakupami... myślę, że o stycznia/lutego... mam już obiecane część rzeczy od koleżanki i bratowej męża ;) tak więc zobaczę co muszę jeszcze uzupełnić a co po prostu będzie mi się podobać i nie uda się wyjść bez kupienia tego :silly: myślę, że takich rzeczy będzie sporo... zwłaszcza, że babcie też szykują się do szału zakupowego i nie mogą się doczekać... zwłaszcza moja mama bo to będzie pierwsza wnusia/wnusio :silly:

13 lata 1 miesiąc temu #239738 przez aga2+1
Hej Dziewczynki:) Listę umiesciłam tylko po to, żeby każda z Was mogła tak mniej więcej zorientować się co trzeba przygotować. Absolutnie nie namawiam do zakupów już teraz:) Mnie już kuszą niektóre rzeczy, ale postanowiłam, ze zakupy będę robiła dopiero w styczniu na przecenach hehe:)

13 lata 1 miesiąc temu #239744 przez aneta2611
ja też nie robiłam zakupów tak wcześnie :) pierwsze rzeczy kupiłam w 7 mies ciąży. Także spokojnie, macie czas. :)

przed porodem kupiłam kilka ubranek, kocyk, rożek, pieluchy, chusteczki i pościel bo przez pierwsze dni nie a szans ruszyć się z domu, a to wszystko było potrzebne już w szpitalu. Zachęcam się do zapoznania z tym, co należy zabrać do szpitali, w których będziecie rodzić. Jedne zapewniają wszystko a inne nic. Ja np na czas pobytu dostawałam ubranka ale pieluchy trzeba było mieć swoje.

13 lata 1 miesiąc temu #240014 przez misia88
Witajcie mamusie.
Dawno mnie tu nie było. Widzę, że dołączyły nowe mamy, nawet z Warszawy :)
Pewnie nikt mnie już nie pamięta. Staram się oduczyć od ciągłego siedzenia przed kompem :P

U nas wszystko w porządku. Dzidzia rośnie, a ja powoli wraz z nią. :)

Może małe spotkanko ciężarówek z Warszawy. Dodam, że ja jestem z Woli i mieszkam blisko Górczewskiej i Prymasa Tysiąclecia :D

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #240019 przez ewel7
nie było mnie jeden dzień i widzę, że szał zakupowy :silly: ;) co do listy to na pewno się przyda choć ja na razie też jeszcze zaczekam :) myślę, że mamy czas na takie większe szaleństwo :laugh:
co do spotkania ciężarówek z wawy to jestem jak najbardziej za :)

13 lata 1 miesiąc temu #240072 przez asiale26
Dziewczyny z Wrocławia, szukam dla nas tych zajęć dla ciężarówek i na razie znalazłam to:
www.bodyfit.pl/mama/
www.health-body.pl/ciaza.php
www.activefitness.pl/cennik.htm
ciągle poszukuje :) Jak coś znajdziecie to podsyłajcie.

13 lata 1 miesiąc temu #240095 przez martynka790
Mnie też nie było jakiś czas i miałam do przeczytania 94 posty!!!!!! :szok:
Co do zakupów to ja też jeszcze poczekam- tak do marca, choć już teraz oglądam wózki, łóżeczka itp.
Piszecie, że już powoli rośniecie- ja chyba będę musiała trochę poczekać bo jestem "puszysta" i brzusio na pewno będzie widać dużo później :( ... na razie mam piłeczkę z własnego tłuszczyku :(
Zazdroszczę, że możecie się spotkać... ja jestem z małej miejscowości w Wlkp, i nawet nie ma tu nikogo z okolic...
Super pomocna lista zakupów :)
A tak poza tym wszystko dobrze- we wtorek mam wizytę. Jak zwykle trochę się boję, mam nadzieję, że z tygodnia na tydzień strach będzie mniejszy
Pozdrawiam wszystkie majóweczki :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #240131 przez aga2+1
asiale ja znalazłam to samo, ale chyba to bodyfit mama jest najlepsze tylko daleko:(
Może zorganizujmy spotkanko i jakos to ustalimy co? W przyszłym tygodniu w piatek?

13 lata 1 miesiąc temu #240185 przez gorla
Ale macie fajnie, ze mieszkacie obok siebie :)

A ja mieszkam koło Ajłonci :laugh:

Co do zakupów, to ja jak na razie mam 3 pary skarpeteczek maluśkich :lol: Łóżeczko i kołyskę mam, przewijak, wanienka, fotelik do karmienia, bujawka, niania i sterylizator tez sa. Zostanie mi kupic kosmetyki, butelki, pieluchy, ubranka w rozmiarze 56 cm :blink:

Co mogę doradzić to takie majtki poporodowe z siateczki i te wielkie podkłady. Super sprawa. Rana szybk sie goi jak polewałam Tantum Rose.

Termometr do wanienki, gąbka i ten leżaczek do wanienki tez nie uzywałam

13 lata 1 miesiąc temu #240322 przez ewel7
jak tam mija dzionek? ja dziś coś taki ciężki dzień chyba przez tą pogodę zimno, ponuro na świecie tylko myśl o dzidzi nadaje koloru :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka