- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
Kurczę dziewczyny my naprawdę mamy duuuużo szczęscia !!! Na rehabilitację chodzimy do Ośrodka rehabilitacyjno-wychowawczego a tam też jest dużo dzieciaczków niepełnosprawnych i upośledzonych, i dzisiaj akurat Maksio był głodny więc po zajęciach usiadłam na ławce i zaczęłam go karmić i słuchałam rozmowy dwóch matek dzieci, już takich starszych, ale niepełnosprawnych, jeden z zespołem Downa a drugi bardzo mocno upośledzony i umysłowo i ruchowo, i jedna z tych matek, na oko sądząc prosta kobiecina mówi, że chyba chciałaby, żeby teraz był ten koniec świata bo by jej ulżyło w cierpieniu, już nie ma siły męczyć się z dzieckiem a i te dziecko też by miało lepiej w niebie.....strasznie mi się zrobiło..... nic nie powiedziałam a może powinnam....
mój bąbel teraz leży w sypialni w fortecy na łóżku (mury z poduch i wałków) i ogląda minimini a ja szukam prezentu !!! ale mnie zainspirowałyście ciekawe czy się z którąś nie zetnę w licytacji !!! ???
u nas z ząbkami cisza ...
Ingrid mój Maksio bzyka już na okrągło !!!
perfekcyjnej akurat teraz nie oglądałam (zasnęłam ) ale jestem w szoku, to te kobity dostają za to pieniądze ?? ja już nieraz miałam takie zrywy, ze tydzień poświęcę i wszystko posprzątam ale kończyło się na jednej szafce hahaha
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fb...40878&type=1&theater
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zrób tak jak pisze misia zobaczysz, że zacznie sam zasypiać.
KAMI ja ostatnio widziałam w osrodku rehabilitacyjnym chłopca z porażeniem wszystkich kończyn strasznie to wygladało ( mały miał ok. 4-5 lat). Słyszałam też rozmowę matki z rehabilitantką, że stwierdzono u jej dziecka autyzm:( Straszne to jest:( Trzeba dziekować Bogu, że mamy zdrowe dzieci.
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
faktycznie jak się denerwujemy trzeba współczuć takim osobom które mają chore dzieci i nie płakać nad sobą już więcej. z drugiej strony to przecież nasze życie i mamy prawo do kilku łez.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziewczyna mężowie potrafią zdołować niestety, ale tak jak mój mówi, że musi być bardziej krytyczny, bo mnie kocha hehe Lepiej żeby bliska Ci osoba zwróciła uwagę niż później inni to robili, ale z drugiej strony słowa krytyki od bliskich bardziej bolą
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Zgadzam się z Wami również, że powinnyśmy dziękować, że mamy zdrowe dzieci.. mojej siostry koleżanka urodziła w zeszłym roku synka, który wogóle nie potrzebował jej uwagi, i ona myślała, że poprostu ma takie grzeczne dziecko, bo nie wymagał ciągłej opieki, ale ją potem to zaczęło martwić i okazało się, że mały jest dzieckiem autystycznym i dlatego nie wymagał od niej praktycznie nic, bo żyl w swoim świecie. Przykre to strasznie i wiem, że takim rodzicom ejst o 1000 razy ciężej i serdecznie im współczuję.
..ale ogółem nie lubię takich historii słuchać, bo (może to głupie- a nawet napewno głupie ) potem wyobrażam sobie scenariusz na swoim życiu..
A tak wogóle to mnie też natchnęłyście i też zaczęłam szukać na necie jakiś zabawek, i oczywiście parę znalazłam fajnych, ale niestety trzeba miec jeszcze kasiorkę za tydzień wypłata więc poczekam i coś kupię
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
Tak mi się wszystko przestawiło, że nawet jak wyszukuję książek (choć narazie nie mam kiedy ich czytać ) to interesują mnie tema ty typu: matka opiekująca się dzieckiem... bohaterka spodziewająca się dziecka itd. .
Oj ten maluch przysłonił mi cały świat co mi się akurat podoba
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
kami
fajnie że Maksio w takiej książce. I proszę mi tu nie wymyślać o chorobach!
misia
Kurczę dobrze że tak się skończyło z Lilką ok.
świetny blog:) zdjęcia ekstra
karusia
beadka
bardzo współczuje. Pomyśl sobie, że skoki rozwojowe sią kiedyś skończą. U nas też tak czasami jest, że są masakryczne dni. Co do usypiania ja robię jak Misia. Tylko mój jak jest zmęczony to stęka i jak go po kąpieli i jedzonku odkładam do łóżeczka to zawsze mówię to samo, że jest tam maskotka kot, że czeka. Stram się go zainteresować. Zawsze się na kota rzuca i ssie stópkę, ogonek czy guga z nim. Potem zaczyna stekać, że chce smoka(otwiera buzię) i zazwyczaj na bok sie przewraca i kręci uszka, ogonek kota aż zamyka oczy i zasypia. Musi mieć coś na głowie:)
dziewczyna
Kochana myślę, że się nadajesz:) Przy dokonywaniu WIELKICH rzeczy zawsze jest nerwowo. To, że się nie podoba mężowi to nie znaczy, że nie bedzie podobać się innym.
My też licytujemy zabawki wygraliśmy:
allegro.pl/interaktywny-statek-i2785588143.html
allegro.pl/zabawki-dla-malucha-fisher-pr...ams-i2785411785.html
allegro.pl/zabawki-2xfisher-price-i-inne-i2783733337.html
licytujemy jeszcze kulę hula kula vtech do raczkowania
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
akciak dzia za słowa otuchy jestem pełna wiary, że jakoś to będzie gratuluję wygranych aukcji
KAMI super, że zdjęcie Maksia trafiło do książki
a ja jestem mega radosna bo wygrałam książkę "Mama dookoła świata" w konkursie na stronie naszego forum, trzeba było dowolną techniką wyrazić "czym jest dla Ciebie macierzyństwo" zrobiłam prezentację ze zdjęciami i tekstem, no i się udało
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
Ewel i Kami gratulacje!!!
Dziewczyna może czasem lepiej nastawić się na coś "gorszego" żeby później bardziej się cieszyć