BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 3 tygodni temu #482647 przez labelo
dzieki dziewczyny,uff, kamien z serducha,ze mezus znalazl praca:)

Gratulki Basiu!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #482759 przez misia88
ingrid Duży chłopczyk z Arturka. :)
No strasznie późno te żółtko. Ja podaję Lilce żółtko po skończonym 6 miesiącu co 2 dni i jest wszystko ok. Podobnnie z glutenem. Rybkę w zupce też jadła i też żadnych alergii nie ma.

akciakCieszę się, że się podoba :) To taki pamiętnik... :)
Jeśli chodzi o buraczkową to robiłam tak:
-2 buraczki (mam od babci dlatego gotowałam)
-1 ziemniak
-2 marchewki
-1 pietruszka
-kulki z królika (teściowa załatwiła mi królika to zmieliłam, zrobiłam kulki i do zamrażalnika)
Myłam to. Kroiłam na kawałki i do garnuszka. Zalewałam wodą tylko tak, aby się ciut przykryły warzywa. Najpierw ogień na maksa, żeby się zagotowało, potem zmniejszałam ogień, żeby bulgotało. Wrzucałam kulki królika i wszystko się gotowało aż do miękkości. Trochę wody się wygotowało, a troszkę zostało. Pod koniec dodałam jeszcze posiekanej natki pietruszki i łyżkę oliwy. Wszystko zblendowałam, dodałam żółtko i obiadek gotowy. :) Wyszło mi sporo tego, więc połowę zamroziłam, a druga połowa starczyła na spore porcje na 3 dni. :)
Teraz zamierzam robić brokułową i kalafiorową. :)

Buziaki dla półrocznej Basiuni! :) :*

My jutro jedziemy do neurologa. Zobaczymy co powie...

12 lata 3 tygodni temu #482762 przez misia88
Dziewczyny, a propos jedzenia... Ostatnio byłam u babci, a tam był syn mojego brata ciotecznego. W marcu skończy dwa lata. Wyobrażacie sobie, że oni dają mu colę i napoje gazowane do picia, a gdy miał 8 miesięcy to żarł kiełbasę i kotlety mielone smażone. Mając pół roku jadłśledzie z octu! :/

12 lata 3 tygodni temu #482946 przez akciak84
aga
Mała świetna...skąd my to znamy...
ja podaję mleko 2 - od tygodnia wprowadzam

misia
niezła specjalistka z ciebie:)

ingrid
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Małemu przeszedł ten katar:) JAkaś jednodniówka była ufff. Dziś o 21 poszedł spać...a takiego szaleju się nałykał, skakał, śpiewał i turlał się z piłeczką przed kąpielą. W kąpieli pluskał, że wszystko zalał. A potem w łóżeczku jeszcze bzykał. normalnie szok.

12 lata 3 tygodni temu #483064 przez Ingrid29
My dostaliśmy jeszcze 4 puszki mleka 1 450g (czyli starczy nam na mniej więcej miesiąc) i 4 puszki mleka 2 (Artur będzie miał skończone 7 miesięcy, jak wprowadzimy 2).

12 lata 3 tygodni temu #483098 przez ewel7
witajcie Kochane :)

wszystkiego najlepszego dla Basi

labelo dobrze, że mąż znalazł pracę

akciak najważniejsze, że katarek zniknął

aga Niunia jest super :)

Ingrid duży mężczyzna Ci rośnie :)

misia powodzenia u neurologa, co do tego przykładu jedzenia w Twojej rodzinie to nie wyobrażam sobie ...

u nas dobrze, Misio zdrowy, ciągle eksperymentuje i kombinuje, sporo na blogu pisze o tym :) w weekend jedziemy na andrzejki do mojego tatinka :) mąż ma piatek wolny i planujemy pojeździć trochę i pozwiedzać żłobki

miłego dnia

12 lata 3 tygodni temu #483101 przez ewel7
a jeśli używacie biedronkową dadę to jest teraz fajna edycja świąteczna z reniferkiem :) myślę, super pomysł ;)

12 lata 3 tygodni temu #483147 przez Ingrid29
Ewel Twój blog po prostu wymiata-jest rewelacyjny. Masz dar pisania :kiss:

Ja to bym chciała jak dawniej usiąść oddać się malowaniu, ale niestety nie mam na razie takiej możliwości-Artur jest zbyt absorbujący i ma krótkie drzemki w ciągu dnia (zazwyczaj 2), ale u niego nic się nie da przewidzieć (jedynie sen noc jest w miarę, bo pada około 19 i śpi do 5 lub 6). Ale wieczorem jestem tak wykończona i śiwatło nie te, aby malować. Cóż trzeba będzie poczekać z 5 lat ;)

12 lata 3 tygodni temu #483207 przez ewel7
Ingrid dzia Kochana :kiss: :kiss: :kiss: zaskoczyłaś mnie tym malowaniem, koniecznie musisz wrócić do tego :) wiem o co chodzi z brakiem czasu, mój Miśko też nie jest skory do spania w dzień, więc jest ciężko znaleźć chwilę, ale staram się bo dużo mi to daje radości :)

12 lata 3 tygodni temu #483328 przez beadka7
Nie wiem która z Was pisała, ale u nas ciągle mleko 1, dziś mały kończy 6 miesięcy, więc jak skończę tę puszkę to zakupię mleczko 2.

Misia ja nie wiem jak tak można podawać takiemu małęmu dziecku takie rzeczy!!! osobiście mam taką koleżankę, która dawała swojemu dziecku lizaka odkąd miał 3 miesiące i znam też taką co faszerowała dziecko czekoladą od 9 miesiąca, ale śledzie w occie !!???

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No i zębów wciąż brak :)

12 lata 3 tygodni temu #483333 przez karolina238
Gratulacje na pół roczku dla Basieńki :)

Aga Spryciula z Tosieńki :) Dopiera zaczynam wprowadzać mleczko 2, jak na razie powoli zmieniam proporcje,teraz podaję 2łyżeczki 1 i 3 łyżeczki 2. Pediatra kazała wprowadzać stopniowo

Ingrid Duży już Arturek,ale chudzinka z niego pewnie po mamusi :) Gratuluję malowania :) fajna pasja obyś szybciutko mogła do niej wrócić :)

Misia nie wyobrażam sobie żeby tak karmić dziecko, a później problemy z wagą u dzieciaków. Buraczkową też zrobię :) jak już zrobisz kalafiorową to napisz jak robiłaś :)

Ewel blog super i bardzo fajnie się czyta,jak będę miała chwilkę to popiszę więcej komentarzy, bo czytam i zaczynam pisać, a moje dziecie nie daje dokończyć :(

12 lata 3 tygodni temu #483347 przez karolina238
Beadka u mnie w rodzinie też są takie ciocie, jedna chciała dać małej bitą śmietanę jak miała 4 miesiące!!! masakra, jak ktoś mi tak robi to mnie szlag trafia i jeszcze z pretensjami bo dziecko musi próbować.A jalepsze jest to jak widzą jak podaję małej zupkę-zmiksowaną to wielkie oczy i od razu wywód że krzywdzę dziecko bo kiedyś to się dawało jedzenie normalne i rozdrobnione widelcem-szkoda słów!!

Ja daje małej czsem zwykłe chrupki kukurydziane takie długie i jej smakują, strasznie zdziwina jest jak jej się rozpuszczają na języku :)

12 lata 3 tygodni temu #483491 przez beadka7
Karolina racja! Co do chrupek to może też kupię, al narazie to małemu piętkę od chleba daję, albo skórkę i też chętnie sobie to memla :)

12 lata 3 tygodni temu #483762 przez asiale26
Juppi Kubuś ma już 7 miesięcy!!! Ale ten czas szybko leci :woohoo:

12 lata 3 tygodni temu #483812 przez aga2+1
Karolina, Beadka moja Tosia wcina precle :lol: Lize memla normalnie boki zrywac :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka