- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012

Kami Ja dodaję ugotowane żółtko tuż przed miksowaniem.
Lilka zaczęła mówić babababa i gegege. Gdy mówi baba to moja mama fruwa pod sufitem z radości

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11

A dziś mnie Arturek zaskoczył, bo podniósł wysoko dupkę i na prostych nogach, ale na razie nie umie jednocześnie podnieść się na rączkach. Strasznie śmiesznie to wygląda głowa na kocu i dupka wysoko w górze i buja się na boki

- KAMI
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- asiale26
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Kubuś ur. 28.04.2012; waga 3400g ; 51cm
No więc gratuluję wszystkim ząbkowym dzidziom i ich mamą. Teraz macie szczotkowanie

U nas cisza, nawet dziąsła nie są rozpulchnione. Za to mały eksploruję teren. Dzisiaj przepełzał w około cały pokój

Zaczęłam dawać małemu gotowane zupki robione przez moja mamę która ma teraz misje. Dzisiaj kupiłam tego gryzaczka z siatką i wsadziłam do niego banana. Muszę powiedzieć, że świetne jest to ustrojstwo. Mały co prawda cały był w bananie ale ile było radości z ciamania go dziąsełkami. Jutro wprowadzam już pół żółtka do obiadku. Co do glutenu to kupiłam kaszkę Nestle z manną więc nie muszę gotować takich małych porcyjek manny.
Zrobiłam już kalendarz. Możecie zobaczyć go na moim blogu o grafice:
zarofkadesign.blogspot.com/
Zapraszam

- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Nasze Słoneczko:*

Aga pytałaś jak Sonia z przemieszczaniem, nadal tylko turlanie ale tak daleko jak Tosia to jeszcze nie zawędrowała:)
Jestem pełna podziwu rużyczka dla wyczynów Małgosi:)
Ewel gratuluje takiej ilość ząbków, karmisz jeszcze piersią?
Sonia ma dwie jedynki na dole, przy ssaniu to nie przeszkadza bo języczkiem przykrywa ale czasem jak się naje to zaciska i dopiero wypluwa... co to będzie jak górne wyrosną

- akciak84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
misia
uwierz, że ja też się dziś bałam...dziś byłam u neuro, ale usłyszałam że wszystko jest jak w najlepszym porządku. Dr powiedziała nie widać asymerii "i co my niby wymyślamy..co chcemy od zdrowego dziecka?"
Artuś ma 6 miesięcy i tydzień. Dr powiedziała, że wyprzedza rozwojowo swój wiek metryczny, bo już pięknie przyjmuje pozycje czworaczą i inne. Porzaglowała nim w te i we wtę na golasa a Miluś był tak wniebowzięty że piszczał i się śmiał, a przy tym tak skakał i się turlał, że dr była w szoku że taki wesoły jest.
rózyczka
niezły motyw z twoją córcią...mieć niecałe 7 miechów i już prawie chodzić?
Dziewczyny
co do postepów, to mój buja się na czworakach...siedzi sam, ale nie siada. Tzn. z pozycji leżącej nie potrafi. Z półleżącej bez problemu. Oczywiście turla się w te i we wtę. Mówi "titytityti". Także niedługo pewnie "tata" będzie. A jak się pieści to mówi "a kiu..aaa kkkkuuuu"
Zębów ni widu ni słychu...a sie ślinimy prawie od urodzenia.
- akciak84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
tak to jest, że się boimy niby nic, ale jeśli. Pozostaje myśleć pozytywnie. Napewno podejżenie zostanie wykluczone. Wiadomo lepiej sprawdzić.
- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
- dziewczyna84
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ingrid - bardzo ładna dupcia hihi.
Asia - super kalendarz. ja swoje zdjecia z kalendarza wrzucialam tutaj na forum nascie postów wczesniej, i dalam juz do druku. mam nadzieję ze ladnie wyjda . dzis mam je otrzymac.
A ja dzisiaj bylam przerażona bo pani doktor zabronila go stawiac na nozkach, tylko co chce sam robić. A on wczłapał się na męża (jak leżał bokiem), przy jego plecach (zawsze sie tak wczłapuje po mnie , po moich nogach jak siedze np. po turecku przy nim) i się podciąga , nic mu nie pomagam. No i wczłapał sie, jak zawsze na kolanach usiadł a potem WSTAŁ i sobie tak podskakiwał przy mężu. na nóżkach. na łóżku. nie trzymałam go, nie dotykałam. sam wstał i sam podskakiwal. Rany, jak sam chce tzn. ze wszystko chyba będzie dobrze z kręgosłupem przecież go nie zmusiłam

- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dziewczyna nie martw się mały sam sobie krzywdy nie zrobi:) Widocznie jest już gotowy do stawania:)
- dziewczyna84
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dziewczyna84
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
mój młody jak miał 7 m-cy to też już stał, a usiąść sam nie potrafił
no to dobrze. bo Maciuś sam bardzo ładnie siedzi. nie giba się. tyle że sam jeszcze nie potrafi przyjąć tej pozycji np. z klęczek .muszę go posiadzić. ale stac sam stał sposobem "wspinania się".
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2

U na kolejna ciężka noc- gorączka i płacz i jęczenie.. aż strach się przyznać, ale bylam rano tak zmęczona, że położyłam małego na kocu, sama do wyrka wskoczyłam i zasnęłam, a on się sam bawił. Przebudziłam się po godzinie, jak zacząć jęczeć. Kurcze padam z nóg..
a i dziewczyny... co,ś na temat tego łańcuszka na fb o prawach autorskich.. technologie.gazeta.pl/internet/1,113840,...response_to_the.html