BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #486534 przez MartiO

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #486543 przez KAMI
Maksio mi dzisiaj szybko zasnął, póki co się nie budzi więc mam wolne :)

Ja karmię Maksia w bujaczku zablokowanym, żeby się nie bujał i oprócz ciuchów i mamy okularów to jeszcze ściany mam czyste :)

chrupki też dzisiaj przetestowałam i minka Maksia jak mu się chrupek zmemlał w buzi bezcenna :) zamówiłam gryzaczek z siateczką, pewno w poniedziałek przyjdzie to kolejna przygoda nas czeka :)

Mój rozbójnik ma pierwszego sińca, walnął głową w zabawkę i pod brewką ma maleńkie zadrapanko z siniaczkiem - biedactwo moje kochane :) ale jak walnąl to ja się bardziej przestraszyłam niż on, troszkę buźkę otworzył jak do płaczu ale po sekundzie już znowu banan był na twarzy :)

Tak to przeanalizowałam co piszecie i mam wniosek, że każde z naszych dzieci rozwija się inaczej, jedne gadają a nie raczkują, inne pełzają i gadają, jedne bzykają a inne się ruszają, no Małgosia wstaje kobita silna :) nic książkowo i to jest super, że każdy dzidziuś idzie swoją drogą :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #486547 przez MartiO
Kami dokładnie ;) nie ma dwójki takich samych :silly: mój wstaje jak tylko się da... tylko złapie palce albo mama złapie go pod paszkami ;)i potem nie ma opcji bo mama musi już trzymać bo się cały usztywnia i nie chce siadać... czasem bawię się z nim w samolot... kończy się to tym, że nóżki lądują u mnie na klatce piersiowej albo barkach i też staje... a dziś zamiast sprężynek kilka razy robił kroczki... muszę chyba spróbować opuścić niżej łóżeczko i częściej go w nim sadzać ;) ale z pełzaniem gorzej... bo bzykanie ma opanowane :lol:

12 lata 3 tygodni temu #486551 przez misia88
Mario No my właśnie mamy kupione z tego drugiego linka :P Dziadek Lilce zafundował :D

12 lata 3 tygodni temu #486587 przez beadka7
Martio super fotki, krzesełko się świetnie prezentuje, a Twój synuś wydaje się być w nim taką malutką kruszynką :) ile on waży ??

Ja chyba tez zaraz zamówię tego gryzaka z siateczką.

Kami my też pierwszego "guza" mamy za sobą- mały raz tak mocno w łóżeczku pociągnął karuzelę, że ją na siebie zciągnął!!! i buc w głowę- chwila płaczu, ale jak tylko zobaczył swoje odbicie w lustrze to od razu też banan :)

Dzisiejsza noc już lepiej, mały nie gorączkował, choć budził się częściej niż zwykle, ale wolę już to niż jak ma się z temperaturą męczyć.

No i u nas dzisiaj spadł pierwszy śnieg- wzięłam małęgo do okna, to nie wiedział co się dzieje :)

A wogóle chciałam pytać czy kupujecie swoim maluchom jaki prezent na święta ?? my zastanawiamy się czy nie kupić sanek :)

12 lata 3 tygodni temu #486643 przez aga2+1
beadka ja kupiłam małej na mikołaja taka malutką zabaweczkę gumową, a pod choinkę śpiewającego loda z Fisher Price:)
Co do chrupków to dzisiaj Tosia jadła ( zdjęcia na fb) i chyba jej się podobało, bo zjadła 3. Przez gryzaka z siateczka podawałam jej banana, ale średnio jej to pasuje:( Odczekam z 2 tygodnie i znowu spróbuję.

12 lata 3 tygodni temu #486655 przez beadka7
To pewnie się Tosia ucieszy z prezentów :) ja zapomniałam, że jeszcze mikołajki teraz są !!!

Ooo dobrze, że przypomniałaś, też dziś chrupki wypróbuję.

A ten gryzak z siateczką to ten macie czy jakiś inny ?? allegro.pl/nuby-gryzak-z-siatka-nibbler-...mow-i2806810345.html

12 lata 3 tygodni temu #486657 przez aga2+1
ja mam jakiejś nicelodeon był po 12 zł w sklepie, ale nie wiem czy dostanę do niego siateczki wymienne.

12 lata 3 tygodni temu #486669 przez misia88
Fajny ten gryzak z siateczką,ale ja go chyba sobie daruję :P

Ja dla Lili chcę kupić na Mikołajki tą Księgę Dźwięków :) A pod choinkę jeszcze nie wiemy. Zapewne kupimy jej coś z mężem na Ukrainie :P

12 lata 3 tygodni temu #486818 przez Ingrid29
Dziewczyny ale się cieszę udało mi się wygrać zestaw zabawek za 162,50zł. z przesyłką:

allegro.pl/zestaw-zabawek-fisher-price-c...tis-i2824941263.html

jestem mega zadowolona i nie będą musiała przez dłuższy czas kupować.

12 lata 3 tygodni temu #486831 przez KAMI
Ingrid ty masz już mikołaja, choinkę i wielkanoc załatwioną :) super zestaw :)

co do gryzaków ja kupiłam ten Nuby

12 lata 3 tygodni temu #486954 przez akciak84
Krzesełka do karmienia są bardzo wygodne a gryzaczki siateczkowe też bardzo polecam. Misia mojemu smakuje zupka burakowa robiona przeze mnie:) Nareszcie bardzo mu smakuje to co ugotowałam! dziś też jedliśmy chrupy kukurydziane aż ze 4:) Chyba trochę dużo...ale niezła zabawa. Ostatni też próbowaliśmy jogurciku z glutenem.

Miluś mówi już tata i dadii:) Pół świadomie, ale jak mąż wraca z pracy to np potrafi "bzykć" na czworaka i się uśmiechać i wołać tity, tata, dadiii. Jeszcze czasmi jest dziadzi

12 lata 2 tygodni temu #487160 przez karolina238
Witam Mamusie :)

Och jak ciężko było nadrobić posty, tyle drukujecie :)

Gratulacje wszystkich roczniczek i ząbków :)

Gosia przebija chyba wszystkie forumowe dzieciaczki w postepach :)

My też mamy siateczkę na owocki ale nie pamiętam jakiej firmy, jak na razie mała nie interesuje się tym woli w łapkę brać i sie paplać :)

Gada jak na razie ciągle gaga dada czasem nie jej się wymsknie :) ale do mama jeszcze długa droga, i zaczęło sie sprężynowanie na nóżkach.
Kurcze my to mamy problem z główką :( mała jest tak zacięta że nie chce ćwiczyć, bedzie wyć w nieskończkoność a się nie ruszy :( już nie mam pomysłu jak ją zachęcić, ciągle zbieram opitol od rehabilitantki bo nie ma postepów-ale jak ja mam ją zmusić jak nie chce :( juz brak mi sił :(

Beadka gratuluje w miarę spokojnej nocy :) oby więcej było przespanych oczywiście :)

12 lata 2 tygodni temu #487166 przez karolina238
Super zestawy zabawek wylicytowałyście :) krzesełko też super-właśnie planujemy taki zakup na święta :) a na mikołajki książkę z bajkami- podoba się Julce czytanie :)

Też nie mogę przeboleć jak takie maluchy są doświadczane przez los, przecież nie są niczemu winne, nachodzą mnie wtedy gorzkie myśli. Ale każdy ma swoje racje i poglądy również różne.

12 lata 2 tygodni temu #487177 przez ewel7
MartiO zdjęcia z chrupkiem super :laugh:

Ingrid fajnie, że się udało taki zestawik za tą cenę :)

karolina będzie wszystko dobrze z główką, Mała potrzebuje pewno więcej czasu

KAMI u nas też już mamy pierwszego guza za sobą, ale wolę tego nie wspominać bo to trochę z mojej winy :(

my jeszcze u moich rodziców, wczoraj mieliśmy andrzejki mojego taty, Miśko towarzyski nie chciał wcale iść spać :silly: mwczoraj był pierwszy obiadek metodą BLW, dziadek naszukał się brokuł ale było warto, co widać na załączonym obrazku (jak i dwa przednie zęby :silly: ;) )

no i Barti przeszczęśliwy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka