- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
Daj jej czas a na pewno w końcu zacznie dźwigać główkę.
Ewel świetne zdjęcie- ząbki słodko wyglądają, a mały przeszczęśliwy widać. Powiedz co miał do wyoboru oprócz tego smacznego brokułu ??? wszystko dajesz mu gotowane ??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiale26
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kubuś ur. 28.04.2012; waga 3400g ; 51cm
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do prezentów na mikołaja to kupie Kubusiowi książeczkę z twardymi stronami, żeby malutki mógł czynnie uczestniczyć w czytaniu. Na razie czytamy książeczki z normalnymi stronami i muszę uważać żeby malutki ich nie capnął bo będzie parę kartek mniej . Szukam po internecie jakiś ciekawych książeczek dla maluszków (żeby był tekst do czytania i wyraźne obrazki). Może podsuniecie mi jakiś pomysł ??
Co do krzesełek baaaaardzo fajne. Dziadkowie zaoferowali się że zakupią na święta. Chciałabym, żeby dopadli właśnie takie. Muszę im jakoś podsunąć zdjęcia, żeby wiedzieli o co mi chodzi. W sprzedaży są też takie zwykłe drewniaki ale te są śliczne.
Ostatnio miałam kryzys macierzyński. Chyba przed @. Wszystko mnie denerwowało i byłam strasznie zmęczona zachowaniem Kuby. Teraz mam moralniaka, że tak się denerwowałam i miałam ochotę zaszyć się przed światem Najbardziej dostało się mężowi, że mi nie pomaga... ( a pomaga).
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
U mnie póki co takie jedzenie raczej idpada, bo mały jeszcze dobrze nie siedzi, a mamy tylko takie siedzonko, którego oparcia nie da się opuścić, tylko na prosto. Więc musimy poczekać.
Ja wczoraj Krzysiowi dałam chrupka, ale powiem Wam, że się bałam bo on ciągle się krztusił! I zjadł (tzn wymemlał) pół takiego długiego chrupka i już go wyrzucał
Asiale też doskonale Cię rozumiem!!
Wiecie co jeszcze jedno- nasz mały chyba zaczął nas trenować.. tzn jak go kładziemy to ryczy ryczy jęczy wygina się i wszystko na raz, żeby tylko go podnieść, już nie wystarczy siedzieć, trzeba go wziąć na ręce i chodzić, a jak nie to ryk!! Nie mam pojęcia skąd mu się to wzięło, bo nigdy tak nie robiliśmy. No i od wczoraj w sumie jakaś porażka jest, bo normalnie nas terroryzuje, a przecież ile takiego klopsa można nosić !! Staram się go nie brać na ręce jak ryczy, ale jak się rozkręci to aż zaczyna łkać i tak się zapowietrzać, że aż strach go tak zostawić, więc wkońcu po pewnym czasie go biorę na ręce. Poradźcie coś.
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
w związku z pełzaniem i chodzeniem na czworakach maluszków, jak radzicie sobie z optartymi kolanami? albo jak będziecie. Maciuś jak widziałyście śmiga porządnie i zaczyna mieć już sińce na kolanach. Rajstopki specjalne do raczkowania to strata pieniędzy!! nic nie dają, spadają, zsuwają sie. te zabezpieczenia są zdecydowanie za małe! Bardziej go chronią zwykle rajstopki. na noc smaruje mu kolana gruba warstwą kremu babino i to mu koi rany. Ale nie wiem czym zbezpieczyć, aby go nie bolały. Macie jakiś pomysł?
- karolina238
- Wylogowany
- budujemy zdania
Julka tez ma fazy na noszenie, dziś ciągle chciała sprężynowac na nóżkach, ja ją na brzuszek a ta w ryk, na plecach też nie, najlepiej na rękach ale łpole odpadają
ewel ale słodziak, super sobie radzi i te ząbki super świetny widok
Asiale też tak mam przed okresem, że wszystko mnie wnerwia i nie mam już siły do dziecka, jestem po prostu zmęczona-a póżniej wyrzuty sumienia że mnie powinnam tak mnieć i więcj powinnam poswięcać małej uwagi często mma takie chwile załamaniowe
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
MACIEJ JE UWIEEEELBIA. pokazywała mu je jeszcze zanim zaczał chodzić na czworakach. leżelismy na plecach i mu pokazywałam. jest obrazek, podpisane np. zwierzątko , na górze strony jest pytanie np. które zwierze jest większe: rekin czy wieloryb. po prawej jest rekin narysowany, po lewej wieloryb. i oba podpisane na dole.
A na końcu książeczek zawsze większość obrazków jest zminimalizowana i taki mały quiz/ test jest. w stylu: Co lata? Co pływa. W co dmuchamy? Kilka obrazków, kilka pytań i dziecko musi wskazać odpowiedź. to juz dla starszego, ale dzięki książeczce poznaje świat.
Dorota Zawadzka bardzo je poleca.
merlin.pl/Dzikie-zwierzata-Obrazki-dla-m...4153753573AC77AE.LB6
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
szczerze mówiąc ja nie mam żadnych książek, bo wszystkie które za dzieciaka były mi czytane odziedziczyły w pierwszej kolejności dzieci mojej siostry. Ale dzięki temu Krzyś będzie miał nówki sztuki
A mały ciągle szaleje zamiast spać- coś chyba mu się przestawiło. ehh
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- asiale26
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kubuś ur. 28.04.2012; waga 3400g ; 51cm
Co do @ to dostałam po 3 miesiącach ale karmienia. Myślałam, że będę miała na dłużej spokój. Pierwsza @ trwała 12 dni... zgroza. Potem przez miesiąc cisza i teraz już regularne, normalne.