BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 2 tygodni temu #487537 przez aga2+1
beadka moja mała tez sobie cos poprzestawiała i dopiero teraz zasnęła :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #487541 przez akciak84
labelo
ja dostałam @ około 1 miesiąc od karmienia. bolesna strasznie...teraz właśnie kończę drugi i też rewelacji nie było z bólem :(

12 lata 2 tygodni temu #487563 przez beadka7
Aga Krzyś też dopiero ok 15 minut temu zasnął :P fajnie jeszcze by było jakby dzięki temu dłużej spał, ale zapewne i tak z przyzwyczajenia obudzi się o ok 1 na jedzenie. Muszę od kuzynki pożyczyć tę książkę z instrukcjami jak odzwyczaić dziecko od nocnego jedzenia.

labelo ja dostałam @ jakieś 3 tygodnie po skończeniu karmienia- pierwszy trwał 7 dni i był prawie bezbolesny, a drugi dostałam 1,5 m-ca później, trwał 5 dni i był okropnie bolesny- ciekawa więc jestem jak to będzie za miesiąc i kiedy się on ureguluje.

12 lata 2 tygodni temu #487657 przez dziewczyna84
Beatka, najśmieszniejsze że kiedyś obserwowałam aukcję z tymi książeczkami na allegro i ludzie UŻYWANE kupili po ok. 7-8 zł (tak im wyszło za sztukę) bo wpadli w szał licytacji a ja właśnie za 5coś, w zwykłej księgarni internetowej. I to nowe ;). Ale był to też mój szał zakupów/ książeczek/ w tym różnych bajek (również opowieści o strażakach itp.), łącznie za ok 110 zł, więc przesyłka była gratis. Tak więc książeczek mu na razie nie kupuje.
Dodatkowo mąż ostatnio kupił księgę ze wszystkimi baśniami Braci Grimm (mam też po sobie ilustrowany wybór baśni braci G.- jak byłam malutka to mi kuzyn kupił), tak więc mu czytam jedną lub dwie baśnie dziennie. Książka ma ponad 1000 stron więc trochę nam się zejdzie ;))) Nawet nie wiedziałam że tyle ich napisali.

Iabelo – ja skończyłam we wrześniu…i nadal nie mam.

No i trzymam kciuki aby wam się maluszki znów przestawiły i spały normalnie!

12 lata 2 tygodni temu #487718 przez Ingrid29
ja też się zaopatrzę w kilka książeczek ze tej stronki- dzięki dziewczyna za podpowiedź.

My na razie mam taką gumową i super Arturek ja bardzo lubi -ogląda sobie albo ją rzuje. Do tego od ojca chrzestnego dostał księgę z bajkami z twardymi stronami i obrazkami - czytam mu codziennie jedną lub dwie bajki ( to zależy od długości ). O tak Arturek czyta swoją książeczkę

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #487719 przez KAMI
labelo mam pytanie do ciebie, czy po powrocie do pracy w pracy odciągałaś pokarm? Jak sobie radziłaś z nabrzmiałymi piersiami?

12 lata 2 tygodni temu #487728 przez beadka7
Dziewczyna mnie właśnie zszokowały te niskie ceny na stronie, bo jak nawet patrzałam w np auchanie to za 1 szt ok właśnie 8-10 zł trzeba było dać. A tu po nie całe 3-6 zł- kupiłam od razu chyba z 9 sztuk za 51 zł :) szczególnie mam sentyment do "Na Straganie", bo jest to bajka, którą czytała mi moja śp. babcia- kiedyś znałam ją na pamięć, teraz tylko urywki. Także bardzo się cieszę, że będzie okazja sobie przypomnieć.

Wogóle się cieszę, bo w miarę jak synek będzie się uczył nowości to i ja będę sobie wszystko przypominać.. fajne to jest :)

No, a ja dziś będę dzwonić do laryngologa żeby umówić nas na wizytę, bo małemu znów z ucha leci :( a za drugie się ciągnie.. ja już nie wiem sama co jest- naprawdę pilnuję, żeby nic tam nie zawiało czy żeby ucha nie zmoczyć. A to ciągle wraca. No i zaczął mi pokasływać od soboty więc boję się co by z tego się większe gówno nie zrobiło..

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #487732 przez Ingrid29
beadko strasznie ma Krzysio z tymi uszkami. Może lekarza się zapytaj, czy jakąś homeopatię można mu wdrożyć? Znów się biedulko nie wyśpisz i maluszek też.

A co do tych gryzaków, to ja właśnie zakupiłam firmy nuby za 12,50zł + 3 siateczki na wymianę :
allegro.pl/nuby-gryzak-do-podawania-poka...bpa-i2778864660.html

12 lata 2 tygodni temu #487739 przez KAMI
Dziewczyna i Beadka to w tych książeczkach są duże ilustracje? My mamy serię książeczek "kolekcja Dziecko poleca" - były w miesięczniku Dziecko a mamy je od znajomej. Maksio bardziej niż słuchaniem interesuje się właśnie obrazkami, które tam są dość dziwaczne ale i tak czytamy usiłując nie dać szkrabowi wyrwać kartek :)

Biedny Krzyś :(

Maksiowi wyszły krosteczki przy pupce w środku, a ostatnio w ramach oszczędności zmieniłam pampersy na dady a chusteczki z cleanic na pampersowe (była promocja) i teraz kurczę nie wiem co te krosteczki spowodowało i musze i to i to odstawić i znów mam wydatek :(
macie jakieś sposoby na pozbycie się krostek oprócz oczywiście wzmożonej higieny?

12 lata 2 tygodni temu #487745 przez dziewczyna84
Kami, Maciusiowi wyskoczyly jak zmienlam mu krem na bambino (przeciw odpazeniom) a stosowalam J&J oraz Nivea przeciw odpazeniom. oprócz tak jak napisalaś wzmożonej higieny (myję po kupie mu tylek w wannie), wróciłam do starych kremów i wszystko gra.

a zdjęcia w książeczce są duze. W konkursie Lubim Czytac na zdjęciu mial tą książeczkę. zaraz wkleję jakies stare zdjęcie ktore z nią ma. tak będzie najszybciej zeby ci pokazać

12 lata 2 tygodni temu #487749 przez dziewczyna84
ta książeczka akurat uczy jak nazywa się mama a jak jej dziecko. wkliłam stronki z dwoch zdjec. na tym po prawej widać troszke ostatnią strone z tymi zagadkami
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #487751 przez asiale26
Ingrid możesz mi podać tytuł i autora tej księgi z bajkami. Chyba tego szukam :)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #487764 przez Ingrid29
Wrzucę ci kilka fotek jak wygląda ta księga:
Tytuł: "Baśnie Świata Najpiękniejsza Księga"

Tekst polski: Agata Widzowska -Pasiak
Redakcja: Iwona Krynicka

Wydawnictwo WILGA
www.wilga.com.pl - na tej stronie możesz zakupić książki. Ja planuje jeszcze z tej serii kupić JAN BRZECHWA księga wierszy dla najmłodszych
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #487799 przez asiale26
świetna ta księga. Dziękuje za zdjęcia. Mam prezent na mikołaja :laugh:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #487814 przez aga2+1
KAMI moja mała tez ma czasami krostki i tez myslałam, ze od pampersów( tez uzywam dada ), ale okazało się, że to po owocach kupy sa dość ostre i powodują podrażnienia. Własnie od tygodnia nie podaję jej owocówi wszystko się uspokoiło , a musiałam odstawic , bo Tosia ma kilka plamek na plecach takich liszajowatych i to typowa pokarmówka. Teraz muszę znaleźć sprawcę tego, ale jak ? W tym tygodniu będę podawała jej tylko zupki, które jadła na poczatku, bo może na brokuła lub kalafior jest uczulona ( no i gluten tez odstawiłam):(
Co do ksiażeczek to wczoraj tez zakupiłam 6 ( dzięki dziewczyna za linka:))
beadka szkoda mi Krzysia i Ciebie, bo wiem co przechodzisz. Ja tak miałam z 1 córką co chwila zapalenie ucha - pierwszy raz dostała juz w szpitalu i tak co 1-2 miesiące. Miałam w tedy bardzo fajną lekarkę, która nie polecała faszerowania takiego malucha antybiotykami i kazała podawać OSCILLOCOCINUM ( granulki rozpuszczałam na łyżeczce i tak podawałam. Ten lek najlepiej na nia działał. Mogła byś spróbować to lek homeopatyczny.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka