BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 2 tygodni temu #490961 przez Ingrid29
dzięki KAMI, ale nie wiem z jakiego powodu jesteś pod wrażeniem. Domyślam się, że dlatego, że Artur nie lubi mocno słodkiego - odziedziczył to po rodzicach, bo my oboje nie słodycz-owi. Ze słodyczy, to lubię tylko żelki (i to parę sztuk na raz, bo później też mi za słodko) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #491031 przez aga2+1
A my jestesmy słodkożercami (ja i mój mąż):) Mała bardzo słodkiego nie lubi, bo raz jej dałam z hippa kaszke z bananami ale tą ze słoiczka ona jest słodzona( ja tez próbowałam to taki ulep) to młoda nie chciała jeść. Ona bardzo lubi kwaśne rzeczy,witaminę d3 też lubi, ale mleka nie:( Kupię dzisiaj pepti i też będę mieszać ze zwykłym bebilonem. Wczoraj do bebilonu dodałam tylko 1 miarkę nutramigenu to zaczęła tak płakać, że biedny pies przyleciał jej na ratunek hehe Potem jak widziała butelkę z mlekiem to odwracała głowę i płakała. Dopiero na wieczór siłą dałam jej butlę ze zwykłym mlekiem i jak raz pociągnęła i poczuła normalny smak to zjadła. Najgorsze jest to że stanęła z wagą. Wczoraj ważyła tyle samo co 2 tygodnie temu i pediatra powiedziała, że to najprawdopodobnie wina mleka ( skazy), bo tak też się objawia aleria na białko:( Kurcze dlaczego dopiero po pół roku to wyszło? Wszystko było ok, a teraz nagle ją wywaliło na plecach :dry:

12 lata 2 tygodni temu #491099 przez Ingrid29
aga to właśnie jest typowe dla skazy białkowej - u nas wylazło jak młody skończył 3,5 miesiąca. skaza jest właśnie najczęściej wykrywana między 4, a 8 miesiącem życia.

12 lata 2 tygodni temu #491481 przez aga2+1
Ingrid kupiłam bebilon 2 pepti i zmieszałam jej z normalnym bebilonem NO I WYPIŁA:)
Powiem Ci szczerze, że ten bebilon to pachnie w porównaniu do nutramigenu:) Jutro poproszę lekarkę o receptę ( dowiadywałam się w aptece, to bebilon po zniżce kosztuje 7 zł).
Dziewczyny muszę Wam powiedzieć o moich spostrzeżeniach, bo jestem mile zaskoczona- ostatnio w sklepie babcia przepuściła mnie w kolejce, bo byłam z Tosią, potem na poczcie ludzie mnie tez przepuścili, bo takie maleństwo zaraz się spoci. Jestem naprawdę mile zaskoczona reakcją ludzi. Szkoda tylko, ze kobiet w ciązy tak nie traktują :P

12 lata 2 tygodni temu #491498 przez KAMI
Aga ja dzisiaj to samo miałam, w Tesco podchodze do kasy pierwszeństwa i nieśmiało pytam starszą babcię czy mogę się za nią ustawić z dzieckiem, kobiecina była naprawdę wiekowa i z laską ale uparła się żebym przed nią stanęła, chociaż reszta kolejki (młodsza zdecydowanie i bez uprawnień do pierwszeństwa) buczała. Babcia ofuknęła resztę kolejki i tonem nieznoszącym sprzeciwu kazała mi wejść do kolejki przed siebie. Niesamowita była !

12 lata 2 tygodni temu #491524 przez aga2+1
KAMI ta moja babcia też taka starowinka ledwo co stała, aż mi głupio było, ale babcia się uparła:)

12 lata 2 tygodni temu #491664 przez MartiO
Dziewczyny wiem, że temat już był... ale dopada mnie jakieś choróbsko... na razie katar i gardło trochę pobolewa... co poza cebulo-czosnkami i innymi takimi? Mam nadzieję, że nie rozłoży mnie za mocno... :(

a u Kubusia był dziś dziadek w stroju Mikołaja... Myślałam, że będzie ryk ale nie ;) śmiał się ;)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #491707 przez Ingrid29
Aga jestem ciekawa czym się te mleka różnią. U mnie 2 kosztuje 8zł. A 1 jest droższa i kosztuje 11 zł.
No właśnie najczęściej przepuszczają osoby starsze, a młode to nawet jeszcze odwrócą wzrok.

Juhu mężuś wraca na weekend- normalnie niespodzianka. W poniedziałek jedzie z powrotem na delegacje, ale to zawsze 2 dni razem, bo zjeżdża dziś w nocy.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziewczyny też tak macie, że po południu gdzieś od godz. 17 macie w domu takie małe marudy, co nie wiedzą co chcą? Bo mój to strasznie marudzi.
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #491735 przez KAMI
MartiO ja też ostatnio miałam choróbsko, lekarka powiedziała mi, że generalnie mogę brac rzeczy z paracetamolem i ibuprofenem. Nie brać leków z kwasem acetylosalicylowym. Ja się wy;leczyłam rutinoscorbinem, na noc brałam fervex i oczywiście lipa, miód i czosnek :)

12 lata 2 tygodni temu #491779 przez aga2+1
ingrid u mnie to samo o 17 włącza się maruda i tak aż do kąpieli czyli do 19.00

12 lata 2 tygodni temu #491828 przez Brzuszek
Widzę, że nie tylko ja mam po południu marudę w domu :)

12 lata 2 tygodni temu #491830 przez Brzuszek
Dziewczyny które same gotują maluchom, czy przyrządzacie więcej porcji? I jak je przechowujecie?

12 lata 2 tygodni temu #491917 przez dziewczyna84
trzy tygodnie temu kupiłam na allegro księgę dźwięków.
Maciuś miał ją dostac na urodziy, potem mikołajki
nie ma jej do tej pory . ZERO kontaktu ze sprzedającym. nie ma przesyłki, nie ma pieniązków
:((((((((((((((((((((((((((((

chyba trafiłam na oszustke

12 lata 2 tygodni temu #491925 przez Marta M
A ja chciałam Wam wszystkim podziękować za oddane głosy na malutką Maję bo jak się okazuje Maja osiągnęła pierwsze miejsce w rankingu :)

Pomóżcie je jeszcze utrzymać, już tylko tydzień do końca głosowania pozostał :)

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz

Oto dowód:

www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu

12 lata 2 tygodni temu #491960 przez asiale26
A u nas Mikołaj przyniósł Kubusiowi kulę- hulę VTech z Kubusiem Puchatkiem i uciekającą biedronkę. Wrzucę później parę zdjęć uchachanego Kubusia. Zaległy prezent niespodzianka jest też u mojej mamy, która się rozchorowała i musimy poczekać z odwiedzinami.

Co do marudzenia to mam podobnie, też po 17 zaczyna się i tak do 19 z tendencją wzrostową.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka