BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 3 tygodni temu #481861 przez misia88
Kiedyś ludzie nie byli wielu rzeczy świadomi... Teraz z każdej strony uświadamia się rodziców co i jak...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #481960 przez karolina238
Cześć Dziewczynki :)
NIe pisałam ostatnio bo mam mega marudę w domu :( Tak jak Beadka ostnio mała zasypia mi o 1 w nocy!! i póżniej wstaje co 2-3 godziny, padam :(

Misia właśnie miałam pytać czy z Lilka wszysko w porządku bo jak czytałam Twojego bloga to na zdjęciach Lilka ma przekrzywiona główkę na prawą stronę,tak jak moja Julka i u nas jest stwierdzona lekka asymetria i ciągle mamy rehabilitację.Gratulacje trzeciego ząbka i siedmiu miesięcy :)

Nie pamiętam już co miałam napisać i komu ;)

Aga szybkiego powrotu do zdrowia i gratulacje pół roczku :)

Asiale kalendarz śliczny,też muszę taki zrobić i będą prezenty dla dziadków :) Mały super łazi :)

Dziewczyna gratulacje wygranej :)

Labelo super że Mężuś znalazł pracę, to zawsze tak jest jak nic nie ma,żadnych ofert pracy to nie ma, a jak się juz coś trafi to później kilka trafia w opóźnieniu

No i juz nie wiem co miałam pisać, Więc życzę Wam i dzieciaczkom dużo zdrówka, gratuluje postępów u pociech i wszystkich nowych ząbków :)

12 lata 3 tygodni temu #482006 przez Brzuszek
misia88 napisał:

Kiedyś ludzie nie byli wielu rzeczy świadomi... Teraz z każdej strony uświadamia się rodziców co i jak...

i popadają w paranoję.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #482008 przez Ingrid29
brzuszek niektórzy na pewno popadają w paranoję i z byle pierdołami latają po lekarzach, a z drugiej strony wiele rzeczy można wykryć wcześniej i wyleczyć. Każdy kij ma dwie strony.

Ja wiem np., że gdyby nie ta rehabilitacja Arturek by wszystko bardzo późno robił i do tego nie prawidłowo - przez napięcie mięśniowe i asymetrię (na 100% by miał później skoliozę, a wypatrzyła to pediatra, a ja az mi głupio nic nie zauważyłam, dopiero jak mi lekarz uświadomił. I dopiero zauważyłam. A propo byłam wczoraj u rehabilitantki i była nowy dzieciaczek z mamą i trochę sobie pogadałyśmy. Okazało sie, że ona drugi raz jest na wizycie, bo jej synek w wieku 10 miesięcy nie siada. A potem pogadałyśmy z Panią rehabilitantką i mi powiedziała, że z jej synkiem to już ciężko ćwiczyć, jak czegoś nie chce robić, to nie zrobi, napina się wszystkimi siłami nie to co się z 4-miesięcznym dzieckiem ćwiczy. Powiedziała, że pewnie będzie musiała z nim z rok albo dłużej ćwiczyć, żeby dziecko prawidłowo siadało i chodziło.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #482212 przez akciak84
a u nas pierwszy katarek...Arturek w nocy nie mógł zasnąc i budził się 3 razy (dla nas to szok). Wieczorem założyłam, że jak sie pogorszy to idziemy do lekarza a jak nie to bez sensu, bo więcej ego syfu lata u dzieci chorych w przychodni niż ten lekarz coś powie. Rano miał dobry humor, no i się nie pogorszyło póki co. Ma 37i2 i cieknący nosek, ale jakby mniej bo zasnął na drzemę bez problemu. No i nie ma co się dziwić jak mój maż przez tydzień chodzi zakichany i kaszlący...

labelo
gratulki dla męża:) i wszystko się szybko ułożyło.

12 lata 3 tygodni temu #482225 przez aga2+1
Ingrid a u Nas wygląda to tak, że zabawki leżą na macie, a Tosia leży na kafelkach hehe
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #482265 przez misia88
Brzuszek napisał:

misia88 napisał:

i popadają w paranoję.

Bo myk polega na tym, aby informacje weryfikować i znaleźć consensus. Ja uważam, że jeśli matka, która zauważa coś niepokojącego w swoim dziecku i chce to sprawdzić to nie jest paranoja, a troska o niego. Gorzej byłoby, gdyby wszystko bagatelizowała... Ja jestem zdania, że sprawdzenie nic nie kosztuje, a krzywdy tym nie zrobię (np. przekrzywiona główka mojej córki).

aga Super Tosia wędruje! :)

12 lata 3 tygodni temu #482282 przez aga2+1
misia masz rację ja też ide do lekarza jak mnie cos niepokoi, ale kiedyś tak nie było niestety i dlatego wiele z nas ma płaskostopie lub krzywy kręgosłup ( nie wspomnę o gorszych schorzeniach). A co do wędrowania Tosi to ona się turla, bo pełzać nie potrafi:)

12 lata 3 tygodni temu #482410 przez Ingrid29
No i po szczepieniu. Arturek waży równe 8 kilo a wzrost 77 cm. Teraz smacznie sobie śpi.

Popytałam pediatrę o różne rzeczy i takie odpowiedzi uzyskałam:
1. gluten wprowadzić po 1 łyżce stołowej kaszki mannej przez 2 tygodnie, jak nie będzie odczynu uczuleniowego, to codziennie po 1 łyżce albo do deserku albo do obiadku.

2. ryby, sprawdzić czy nie uczulają. Jak wyskoczą plamki, to z ryb rezygnujemy aż do roczku. I ponownie wprowadzamy po 12 miesiącu życia.

3. Pół żółtka jajka 2 razy w tygodniu po skończonym 10 miesiącu życia.

12 lata 3 tygodni temu #482530 przez Brzuszek
Basiunia dziś kończy pół roku!

12 lata 3 tygodni temu #482535 przez dziewczyna84
buziaki dla Basiuni :* i wszystkich jubilatów przed i po ;)
Aga- cieszę się z tobą. mała turlaczka ;) cieszy takie coś oj cieszy.

A co do żółtka - ja na rozpisce od położnej mam że należy podawać w 7 miesiącu 1/2 żółtka. i ja tak będę podawać...dziwne takie rozbieżności .tylu miesięcy!

12 lata 3 tygodni temu #482587 przez akciak84
misia
świetny jest ten twój blog:) aż się łezka w oku kręci.
A powiedz jak gotujesz buraczkową, bo też zamierzam:)

12 lata 3 tygodni temu #482593 przez Ingrid29
wszystkiego najlepszego dla Basi i oczywiście duża zdrówka :)
Akciak wybierasz się jeszcze do Olsztyna w tym roku?

12 lata 3 tygodni temu #482619 przez katiuszka
Wszystkiego Najpiękniejszego dla Basieńki! :*:*:*
Ingrid może masz tak późno pewne produkty ze względu na alergie Arturka?
Ja też stosuje się to tego co Dziewczyna.
Aga ale Tosia to spryciula:) każdy sposób dobry:)

12 lata 3 tygodni temu #482630 przez aga2+1
Wszystkiego Dobrego Basiu:)
katiuszka a Sonia jak z przemieszczaniem?
Dziewczyny czy podajecie już mleko 2?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka