BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #166007 przez asia26
ja na ta szczepionke ide w przyszlym tyg wiec bede miala info z pierwszej reki :) Kunder suuuper :) caroline moja mama odesazal prawie 5 mies temu i byla strasznie chora jej diagnoza to byl wyrok a ja mimo wszystko wierzylam ze wyzdrowieje i tak ciezko ale trzeba niestety isc dalej... noc u mnie w porzadku poza nowymi sasiadami ktorzy co noc sukcesywnie nas wykanczaja :angry: Emme zagladaj jak najczesciej :* juz tesknimy za Wami :* wiecie spotkala mnie wczoraj kolezanka z niespelna 4 mies corka i pyta czy Oli chodzi a ja ze nie a ona zeby nie okazalo sie ze ma chore nozki :ohmy: no wiecie co ciekawe kiedy jej maly geniusz bedzie chodzil zeby sie nie zdziwila :angry: a druga ktorej syn zaczal chodzic tydz temu mowi no zazdroszcze Ci tego spokoju przy malj jak Ci zacznie chodzic to masakra jakby przy raczkujacym i uczacym sie chodzic dziecku nie bylo wogole obowiazkow :angry: normalnie takie komentarze mnie dobijaja i jak matka matke tak moze dobijac :( Pati czy ja sie po prostu myle i dopiero jak dziecko zacznie chodzic to jest przy nim zajecie???? bo ja juz tych moich kolezanek nie rozumiem:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #166022 przez Emme
Dzień dobry.
o 12 idę odtransportować Tolę do rodziców, zrobię obiad (czyt. zamówię) i zabieram się dalej za pakowanie. mam nadzieję, że dziś dadzą nam klucze. przynajmniej tak mówili. Może korzystając z okazji, że Tola na służbie to może pojedziemy po tą pralkę.
Zaglądać mogę póki jeszcze jestem tu na Łokietka :D później będzie gorzej :P

Asiu może faktycznie każda nowa umiejętność jest bardziej absorbująca. Co prawda Tola potrafi raczkować, ale wykorzystuje to rzadko, bo szybciej dociera do celu pełzając. Gdyby nie marudziła co chwile to nie mogłabym narzekać, bo potrafi bardzo długo zająć się zabawą. Najbardziej lubi wspinać się na odkurzacz :D i wkładać i wyciągać grzechotki z pudełeczka.

Wiecie co? mam cudownego laptopa :D
Pokazuje, że nie ma netu, a jak widać .... :D:D

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #166034 przez carolin1

DZIEŃ DOBRY

Udało się fota wstawiona(zawsze mam z tym problem bo zawsze są za duże zdjęcia)

Asia z moją mam było bardzo podobnie.
Załączniki:

13 lata 5 miesiąc temu #166040 przez sylwus136
Alutka szczepionka po 13 miesiacu jest bezpłatna i to bez znaczenia czy szczepisz 5w1 czy 7w1.Tak jest u nas w mieście.

13 lata 5 miesiąc temu #166061 przez alutka1011
To fajnie ponad 100zł zostaje w kieszeni.
Carolin śliczną masz córcie!
Sisunia ja mam to samo wcześniej co chwile pstrykałam zdjęcia a teraz nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam :blush:
Asiu ja Ci to już kiedyś pisałam takie koleżanki to nie koleżanki!

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #166105 przez Asiersa
Emme, Tomek też potrafi raczkować ale woli się czołgać :dry: Poza tym on cały czas gada.
Dadada, tatata, alllaaaaa, maaammmmaaaaa, <krzyk>, dadadda, tattaa, jajajajaja, tititit, <pisk>, dadadda, <krzyk>, dydydyd, <pisk>, aaaa, yyyeeeeee, ITD! :S :lol:

Carolin, masz śliczną córeczkę :kiss:
Asieńko, Alutka ma rację :) Takie koleżanki to chyba nie koleżanki :blink:

aaaa i zapomniałabym :) Tomuś jadł dzisiaj swoją pierwszą w życiu jajecznicę :silly:
Ale mu smakowała :)

i jeszcze jedno. Jak Wasze dzieci reagują na zdanie: nie wolno.
Tomek jak tylko usłyszy "nie wolno" od razu kładzie się na podłodze i zaczyna strasznie płakać :( Przecież ja go nie biję, nie krzyczę, nie szarpię, tylko mówię to stanowczym tonem :( jak jest u Was?

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 5 miesiąc temu #166118 przez alutka1011
Moja patrzy się na mnie śmieje się i dalej robi swoje :dry:
Jest któraś chętna na kawę :unsure:
Aha zapomiałam jeszcze napisać w ostatnim poście że jak dziecko chodzi to jednak potrzebuje więcej uwagi :dry:

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #166124 przez Emme
w rozumieniu Toli "nie wolno" oznacza baw się dobrze, a zdanie "nie wolno, uciekaj stamtąd" powoduje włączenie turbo doładowania, "nunu" powoduje szczery uśmiech-czyli wszystko w jak najlepszym porządeczku hehe

a co do chodzenia i czasu to wypowiem się za jakiś czas. myślę, że jest to porównywalne, bo chodzić i trzymać za rączki też wykańcza, a samodzielne chodzenie wymaga obserwacji, chyba że ktoś chce chodzić krok w krok, ale tak jak mówię, będę mogła powiedzieć za jakiś czas czy się mylę.

13 lata 5 miesiąc temu #166126 przez Asiersa
U nas w sumie rezultat jest, bo zostawia to co akurat chciał wziąć (oczywiście nie za każdym razem), ale martwię się tym jego płaczem :huh:

13 lata 5 miesiąc temu #166128 przez Emme
W sumie to chyba nie jest powód do zmartwień :) wie co to znaczy (prawdopodobnie) i płacze, że nie może :D

13 lata 5 miesiąc temu #166165 przez Asiersa
Czyli on zwyczajnie się denerwuje, że mu nie wolno i dlatego jest płacz :D

13 lata 5 miesiąc temu #166167 przez carolin1
Asiersa z tego co czytałam to jest to protest na zabronienie czegoś także nie masz się co martwić. Dziecko rozumie że czegoś nie dostanie czy że nie może i chce pokazać że jednak by chciało :)

13 lata 5 miesiąc temu #166182 przez Emme
mała przerwa w pakowaniu :)
o 18 idziemy po klucze więc pewnie jutro zacznie się kipisz :P
Nie wiem czy znajdę chwilę (chyba, że rano). Będę za Wami tęsknić :( :)

13 lata 5 miesiąc temu #166209 przez mariosponge

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[/url]

13 lata 5 miesiąc temu #166396 przez paulina2209
udało mi się wejść w końcu. Marusiu fajnie że u was ok też czekamy aż wrócisz :laugh: Moja Monika też robi histerie jak jej się coś zabiera lub nie pozwala. myślę że dzieci nasze więcej rozumieją niż nam się wydaje

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka