- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpień 2010
Mamusie sierpień 2010
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
kurcze nie wiem czy szef sie domysla ze wybieram sie na to zwolnienie ale dzis wlasnie mowil ze ma nadzieje ze bede dalej chodzila bo jestem potrzebna i tyle papierkowej roboty jest teraz a on ma inne sprawy a ja na to ze zalezy co lekarz mi powie a on ze no bo z mama ustalilismy ze bedziesz chodzila i tego typu gadki....az mi sie plakac zachcialo ;/ za bardzo przyjmuje do siebie gadanie innych wiem ale poczulam sie jakbym go wykorzystala czy cos do tego w piatek jakas kontrola ma byc a w piatek moj maz bedzie w koncu w domu i chce z nim pobyc a jak kaze mi przyjsc?? do dupy z tym zwolnieniem nie wiem jak mu to powiem juz mam stresa...
basik to porob focie jak pokoik wyglada mozliwe ze my tez w weekend rozlozymy lozeczko i jakos bedziemy musieli meble poprzestawiac bo mam maly pokoik i teraz by nigdzie nie weszlo w sumie nie wiemc zy nie za wczesnie ale zobaczymy
iwka a kupilas ten wozek??u mnie w miescie nigdzie go nie ma:( a chcialam go zobaczyc zanim zamowie na allegro coz za pech
to milego dnia ja pewnie tez jutro zajrze ale napewno nie tak z rana jak zawsze
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham moją księżniczkę
- Otrzymane podziękowania: 2
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bylam juz i w szpitalu na KTG i u lekarza wiec tak to co wczoraj mi sie dzialo to faktycznie skurcze ale takie przygotowujace do porodu i teraz tak moge miec czesto no a jak beda mocniejsze to sie zaczelo mam tez niewielkie rozwarcie ale bardzo male czyli powoli przygotowyjemy sie do porodu
mam uwazac juz na siebie bo moge naprawde za niedlugo urodzic ale nic niepokojacego nie ma wiec smialo moge rodzic ewentualnie bedzie wczesniaczkiem i troszke malutka ale powiedzial mi ze tym sie nie przejmowac bo skoro chce byc juz niedlugo z nami to jej na sile w brzuszku trzymac nie bedziemy koncze 35 tydzien wiec wszystko moze sie zdazyc taka basik streszczaj sie bo moge cie wyprzedzic ale ja bym chciala zeby tak jeszcze przynajmniej 3 tyg sobie tam pomieszkala w brzuszku bo ja szkole spokojnie skoncze i ona jeszcze troszke urosnie takze musze z nia powaznie porozmawiac bo jak mnie nie poslucha to mamunia bedzie zla bo bedzie musiala Maje zostawic we wrzesniu zeby jezdzic do szkoly i zaliczac poprawki
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
Pójdź do lekarza poproś o zwolnienie wypiszę ci pójdziesz do szef ze skwaszoną minką i powiesz że fajnie ci się pracowało i w ogóle coś tam pozmyślasz...ale z przykrością stwierdzisz że lekarz dał ci zwolnienie i niestety musisz odejść z przyczyn niezależnych od Ciebie. MOżesz zmyślić ze masz problem z nadciśnieniem czy z czymś tam i musisz siedzieć już w domu i leżeć takie masz zalecenia i koniec kropka!!!! niech się szef buja...
A ja w sklepie oglądałam mój przyszły wózek i z katalogu na necie kolor się strasznie różnił zobaczyłam go na żywo i się w nim zakochałam śliczny fiolet
A Iwka jak wygląda to KTG ja mam za 2 tygodnie, to podłączają ci pas na brzuch i drukuję się jakby taki wykres na kartce? i to sprawdza tętno i skurcze? czy chodzi o coś innego??
Iwka to trzymam kciuki żeby mała jeszcze posiedziała u Ciebie w brzuszku, choć jeśli urodziłaby się w 37tyg. może już być w pełni przygotowana i rozwnięta więc nie martw się na zapas, pozytywne myślenie i będzie dobrze:)
A ja po zakupkach szcześliwa ale pochodziłam 2 godziny zrobiłam się nagle cała czerwona i nagle bańki mi się zrobiły stopy momentalnie spuchły i dłonie wielkie że aż się przestraszyłam
- Gosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Maja nasze największe szczęście 16.08.2010r.
- sylwus136
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
Urodziłam tak jak mi wyliczył z wielkosci płodu 13 kwietnia.
Na wizytach u ginekologa powinnas mu powiedziec ze mieiaczkowałas nieregularnie i w prost zapytac mu sie czy termin podany z miesiaczki odpowiada wielkosci dziecka.
Trzymam kciuki
a co do wyprózniania to nie zawsze jak jest ze przed samym porodem ogranizm wie i sie wypróznia.ja np.sie nie wyprózniłam ale nie miałam zadnych niespodzianek podczas porodu
Kazda z nas ma inny organizm ale jesli ktos ma mega strach to niech poprosi o lewatywe ale zda sie na własny ogranizm
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a KTG paulinko to tak jak mowisz lezysz sobiew sumie to nawet siedzisz i przywiazuja 2 pasy ja tak lezalam przez godzine bo kolezanka polozna mi robila wiec zeby lepiej bylo to dluzej i takie sie drukuja 2 wykresy jedno tetno a drugie skurcze tak sie nasluchalam tego tetna mojej Maji ze czulam sie jak bym jechala pociagiem normalnie az mnie uszy bolaly tak glosno bylo slychac no i oczywiscie ja mialam za darmo bo znajoma ale tak jak kiedys pisalysmy jest platne u mnie 25zl
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
Złapało mnie troche bóli w krzyżu ale jest ok
Monia - cholero jakkbym mieszkała w tym samamym miescie bym cie chyba normalnie zabiła.
Miesiąc do porodu - urlop mus w kazdym cywilizowanym panstwie (nie rozmawiamy tu o PL)!
Ty sie przejmujesz nim co Ci w takim stanie ciezkim juz kibel kazał szorowac a teraz jaki on kurwa biedny wiesz czemu tak gada?
Nie ze podejrzewa tylko ma nadzieje ze poprosisz lekarza ze chcesz pracowac bo skur....dobrze wie ze juz nie mozesz pracowac!!!!!
Normalnie ostatni raz az sie wypowiadam o tej twojej pracy - jak chcesz przedwczesnie urodzic dziecko i patrzec jak lezy i sie meczy w inkubatorze to idz wypełniac papierki szefowi skoro on jest wazniejszy
Sory ze tak szorstko ale takie sa realia, bedziesz matka musisz sie w koncu zmienic pod tym względem
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jutro je chyba ubiore juz ale nie wiem bo mam taki problem z poruszaniem sie
Po domu ledwo chodze a ciuszki sa koniecznascia nr 1 zeby przeprasowac i dołożyc do torby kilka jeszcze
ale jestem szczesliwa
juz pozniej tylko salon ogarnoc 2 drzwi pomalowac ale juz jestem spokojna
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bo tutaj ten kramzoorg co chodzi pomaga przez pierwsze kilka dni do 10 to uczy i jest aki wymog mus w sumie
zeby dziecko sie nie przydusilo kolderka czy cos gdybysmy my spali twardo a dziecko sie nakrylo to ze
nie glowa przy gorze
tylko nogi do dołu
kurcze zaraz stworze jakis rysunek w paindzie
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa