BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 7 miesiąc temu #22469 przez martela89
Jak patrzyłam do lustra to widziałam chudzinę ale nic nie mogłam na to poradzić,a fizycznie i psychicznie bardzo dobrze się czułam prawie w ogóle nie chorowałam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 7 miesiąc temu #22472 przez basik_twins
i znowu mnie ten kzyz boli
ale to chyba dziewczyny mnie uciskaja albo juz od ciezaru w koncu mam 9kg w brzuchu lekko

14 lata 7 miesiąc temu #22475 przez paulinkaaa2202
a próbowałaś kąpiel w letniej wodzie? Chyba że masz prysznic choć może to zły pomysł bo później ciężko będzie ci wstać z wanny jeszcze się poślizgniesz i będzie. Najlepiej chyba jakby twój zrobił ci wieczorny masaż

14 lata 7 miesiąc temu #22483 przez basik_twins
No mnie zawsze pod prysznicem jakieś dziwne bóle łapią i w ogóle więc dopuki mój nie wróci to pod żaden prysznic nie ide i juz!
Chyba że z zalecenia lekaza
Moja mama twierdzi ze to moga byc nieregularne bóle
ale dzieki Bogu ustały bo nieregularne to nigdy nie wiadomo kiedy wody Ci pujda a to masakra jeszcze ja dopiero jutro 33 tydz koncze
Boli mnie teraz tylko jak chodze taka obolała jestem jak leze nic

a w sumie tak jak lezałam to myslałam ze mimo ze strasznie boli to chyba nie az tak zeby to miało byc do porodu
nie wiem czemu wyobrazam sobie jako cos ledwie do zniesienia taki bol porodowy
ale dzwne w sumie bo lezysz sie nie ruszasz łapie cie bol jest silny nasila sie po 5 sek trwa do ok min i puszcza i za jakis czas znowu no to chyba troszke dziewne.... :huh:

zgupieje
nie chce wyjsc na paranoika ale jak mi tak matka powiedziałą...... ona miała bóle krzyżowe ze mną.....

14 lata 7 miesiąc temu #22494 przez paulinkaaa2202
moja mama też ze mną miała bóle krzyżowe i też się obawiam że będę to miała raz mnie skurcz złapał w dole kręgosłupa jak siedziałam na ubikacji przez jakaś minutę myślałam że umrę z bólu to było straszne,a jak ma się to powtórzyć i częściej to masakra :(
I tak na moje oko jesteś spokojna w porównaniu do innych kobiet, które poczują raz jeden skurcz i myślą że już rodzą. Ja ci niestety nie doradze bo się nie znam na tym porodu nie mam jeszcze za sobą więc jestem zielona :p Ale wydaję mi się że jakbyś miała rodzić to byś miała regularne skurcze cały czas które by się pojawiały częściej niz co 5min

Silna z ciebie babka dasz radę! :) jestem z Tobą, odpocznij poleż zobaczysz co będzie dalej na razie chyba jest w miarę spokojnie

14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #22497 przez basik_twins
Jak wstane i chwile posiedze czy cos to mnie odrazu napierdala tak ze szok
ale nie mam tych falowych

a wiesz whiteeye miała nieregularne i napisała ze ona ma nieregularne to ona jeszcze nie do porodu ja jej napisałam ze wiesz ze generalnieniemusza byc regularne bo wystepuja i nieregularne i po paru godz napisała wody mi odeszły napisze jak wroce :lol:

ale to one musza troche potrwac i sie nasilic poza tym moja macica jeszcze musi pocwiczyc puki co same bole a skorcze miejscowe

spokojna to ja jestem paulinko chyba tylko przez to ze tak skomplikowana ta cała moja ciaza i o tryle rzeczy sie musiałam martwic czuwac itp

ale jak pociekna mi wody to kaftan jak nic :lol:

14 lata 7 miesiąc temu #22538 przez paulinkaaa2202
jak tu cichutko mamuśki śpia :P
a ja się budziłam co 2h masakra tak mi w nocy nogi spuchły i dłonie że wstać nie mogłam do kibelka, ani ścisnąć dłonie w piąstke normalnie czuję się jak stara baba

to do południa dziewczyny :) ja jadę na zakupy dla maleństwa :) :*

14 lata 7 miesiąc temu #22545 przez Gosia
Ja sobie kiedyś wydrukowałam z netu takie coś:

1 m-c: 1-4 tygodnia
2 m-c: 5-8 tygodnia
3 m-c: 9-13 tygodnia
4 m-c: 14-17 tygodnia
5 m-c: 18-22 tygodnia
6 m-c: 23-27 tygodnia
7 m-c: 28-31 tygodnia
8 m-c: 32-35 tygodnia
9 m-c: 36-40 tygodnia

Paulinko miłych zakupów.
Basik jak dzisiejsza nocka?
Mój obwód brzusia 102 cm :laugh:

14 lata 7 miesiąc temu #22546 przez MoNiaaa
ja nie spie w pracy jak zwykle..ale do dzis :) jutro urlop a pozniej na zwolnienie :):):) oby szybko dzis zlecialo...sporo pracy tu za niedlugo bedzie przy papierach cos czuje ze sie wqrza na mnie ze teraz ide...ale juz wystarczy miesiac dla mamusi i dzidziusia :) jutro idziemy do lekarza ciekawe czy moj maly leniuch sie juz obrucil :P

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #22547 przez iwkaa
n widze za mamuski nadal spia :P pobudka bo nie mam co robic :blink: a tak naprawde to zaraz ide do szpitala na zapiz KTG bo wczoraj se bardzo zle czulam nic tu do was nie pisalam bo w sumie nie wiedziedzilam czy to normalne czy nie take dziwne parcie na dol brzucha czulam przy ruchach dziecka one sie nasilaby przy chodzeniu i siedzeniu a pod wieczor bylo mi tak slabo ze az sie balam sama siedziec w domciu i czekalam na swojego meza a on tak pozno wrocil nie wiem czy to normalne czy nie ale na wszelki wypadek ide do mojej poloznej na ten zapis i potem pojde do swojego gina wizyte mam dopiero za tydzien ale nie bede tak dlugo czekac bo zawsze czulam sie dobrze a tu nagle cos nie tak i wole to sprawdzic potem wam napisze co i jak mi powiedzieli milego dnia :)

14 lata 7 miesiąc temu #22549 przez MoNiaaa
iwka to 3mam kciuki zeby wszystko bylo dobrze i to tylko fauszywy alarm ! jak tylko wrocisz to pisz co i jak.pewnie ze lepiej sprawdzic i sie uspokoic niz sie denerwowac i bac :)

http

]

14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #22557 przez basik_twins
Iwka Ty małpo!!!!

Ja tez czasem nie wiem ale pisze
i nawet do mnie ze panikaro
a ja ze nie tak tylko pytam
i sie nie przejmuje
musisz gadac wszystko bo puzniej bedziemy sie martwic!!!!

I ani mi sie waż urodzić przede mną ! :lol:

14 lata 7 miesiąc temu #22571 przez MoNiaaa
oj basik widze ze zarezerwowalas sobie prorod jako pierwsza z nas :P no pieknie...:P chcesz sie chwalic swoimi dziewczynkami i zeby nas zazdrosc zrzerala??:P

http

]

14 lata 7 miesiąc temu #22594 przez sylwcia
iwkaa wczoraj pisałaś że Twój termin porodu nie dało sie obliczyc z miesiączki bo miałaś nieregularne ja mam ten sam problem jednak mój gin nawet o to nie pytał i wyliczył mi termin na 16śierpnia na pierwszej wizycie w 10tygodniu i tak zostało do dzisiaj. tzn że będę rodziła później???? jak to jest a Twój lekarz wiedział o Twoich nieregularnych okresach??????

14 lata 7 miesiąc temu #22603 przez basik_twins
A jak :lol:

żebym dalej mogła się wymądrzać

mój dzisiaj niechcący ma wolne i robimy pokoje

beda juz skonczone !!!! ale jestem happy
chodze i pomaga

dupa mnie boli i kzyz
z rana nie dość że wymiotowałam żółcią to i w drugą strone ale nie rozwodnienie więc jest oki

nie mam dzis zupełnie czasu i w sumie to mam problem z siedzeniem tak mnie krzyz boli albo leze na boku albo postac do 30 min max

do tego skwar

jutro tu zajrze choc i tak wieczorem pewnie wejde pozaglądać ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka