BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #22644 przez basik_twins
tylko prosze sie nie śmiać z mojego talentu artystycznego :silly:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 7 miesiąc temu #22645 przez monami
śliczne macie łóżeczka dziewczyny :) basik - super takie z funkcją kołyski :) dziewczynki będą spały jak królewny :)

może i ja swoje łóżeczko pokażę :P
Załączniki:

14 lata 7 miesiąc temu #22646 przez iwkaa
basik a jakie to ma znaczenie???

14 lata 7 miesiąc temu #22647 przez monami
talent masz - nie ma co do tego wątpliwości :)
właśnie..a czemu tak? wiesz?

14 lata 7 miesiąc temu #22648 przez sylwus136
śliczne macie łóżeczka :)
Iwka ja tez miałam baldachim :) fajna rzecz ale ja juz musiałam ściagnąć bo kacperek kiedys sie do niego dorwał i ciagnął :D

Basik a jak mam pytanko jak bedziesz kładła dziewczynki ? tzn.chodzi mi o to czy jedna w jednej stronie łóżeczka a druga w drugiej?czy jak?

14 lata 7 miesiąc temu #22649 przez iwkaa
swietne monami podobne do mojego samo lozeczka albo i takie same :laugh:

14 lata 7 miesiąc temu #22651 przez monami
dziękuję :) niom...chyba masz rację :) właśnie powiedziałam do mojego męża, że chyba takie samo łóżeczko masz :P

14 lata 7 miesiąc temu #22652 przez basik_twins
jak u gory bedzie spało i kołdra sie niechcacy nakryje to drewno + zawinienta koldra nie zlapie oddechu
a jak lezy nizej i zarzuci se koldre to jak pomerda reka niby to zawsze mu soc sie uchyli i sie odkopie

nie wiem dokladnie w sumie sama nawet nie wiem co napisałam :lol: hehe
bo wiesz ja nie mowie po angielsku jak rasowy angol ani po holendersku i niektore zrzeczy trudno wyjasnic w innym jezyku ale jezeli to ma zabezpieczyc dziecko przed smiercia łóżeczkowa no to jacha

tym bardziej ze moja Majka łobuziara jak bedzie po wyjsciu taka jak w brzuchu to ta kołdra bedzie fruwac i biedna Oliwka albo całość wyląduje na niej albo wiecznie siora jej kołdre bedzie zabierac

I tak beda spały z mamusia choc raz :lol: np w dzien ;) hehe

monami sliczne łóżeczko
widze ze wszystkie macie przyborniki
a co w nie wkladacie?
Manomi a ty masz łóżko z przewijakiem alla 2w1 czy ten materacyk tak o sobie tam lezy?

Iwka a czemu Twoja mała pcha sie na swiat bo tyle zescie wczesniej pozapisywaly ze w sumie nie odszukam tego chyba :(

14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #22653 przez monami
ja sobie kupiłam przewijak nakładany na łóżeczko :) można go zdjąć :) na czas przewijania położyć :) jak komu wygodnie :)

a co do spania...
mam taki śpiworek do spania dla niemowlaczków. Mam gwarancje, ze się nie wkopie, nie przydusi i że nie będzie małej zimno.

no i jeszcze ( przynajmniej na początku) dzieciaczka można kłaść spać w rożku - czuje się ono wtedy troszkę jak w brzuszku u mamy :)
Załączniki:

14 lata 7 miesiąc temu #22654 przez basik_twins
:silly: Sylwus najpierw normalnie według wzoru na obrazie pikassa
z tym ze jedna obok drugiej jak maz z zoną :P

a pozniej albo kazda powedruje do osobnych łózek do pokoju albo nie wiem.... nie mam planu

alke gdybym miała je trzymac według zalecen ów kramzoorgu 6 miesiency w pokoju ze soba by wytworzyc jakze niepowtarzalna wiez zapachowa to pozniej kładzie sie je nóżkami do siebie - o ile sie zmieszcza
Nie główkami bo beda zaglądac na siebie i zezowac

i aby wam wszystko objasnic kolejne arcydzieło :lol:
Załączniki:

14 lata 7 miesiąc temu #22655 przez iwkaa
nie wiem basik moja Maja chce juz z nami byc wesz tak jak juz kiedys pisalam te moje terminy porodu ciagle sie znienialy pazatym duzo stresu w szkole duzo chodze zakupy itg 4 pietro wiec wszystko sie zbiera i mala juz ma dosc tego i powoli daje znaki ze mamy sie przygotowac na nia hehe ale ja jestem spokojna nawet jak sie wczesniej urodzi lekarz powiedzial ze nie ma zadnych przeciwskazan na wczesny porod takze ja juz jestem spokojna i w pelni gotowa hehe
a z tym jak klasc dziecko to takie malenkie przykryjesz kocykiem i wystarczy bo i tak takie malenkie trzeba naubierac bo szybko traci cieplo i ja wiem ze cos podklada sie po przednie nogi lozeczka zeby bylo pochyla jak z gorki wtedy dziecku liepiej sie oddycha i cos tam jeszcze ale nie pamietam

14 lata 7 miesiąc temu #22656 przez basik_twins
No ale masz bóle? rozwarcie?
No mi np groził bo dostałam regularnych skórczy i szyjka sie skróciła do 2,5cm....?
A Ty dlaczego? masz rozwarcie czy cus....

no najpierw wiadomo ze wystarczy kocyk bo ciepło ale myslmy przyszłościowoi :)
a u nas jest jeszcze wymug termoforów specjalnych w tym kraju dla niemowląd ze specjalnymi futerałkkami kładzie sie je na materacyk pod nóżki i nad główke zeby ciepło dzieciom nie uciekało na jedno dziecko musi byc minimum jeden inaczejnie spelnia sie warunkow by dziecko moglo mieszkac z toba w domu

tak sie tu dziecmi zajmuja
łóżkomusi byc w 100% z tworzyw naturalnych bo jest bezpieczne bo jak sie cos stanie z termoforem i sie rozleje czy cokolwiek to scieknie woda anie sie utrzyma materacyk wszystko jest pod scisła kontrola

14 lata 7 miesiąc temu #22657 przez iwkaa
boli nie malam tylko czulam parcie i taki scisk na dole brzucha i lekarz powiedzial ze to skurcze ale narazie takie ze organizm cwiczy przed tymi prawdziwymi no a rozwarcie mam ale niewielkie napewno nie bede rodzic juz ale szybciej niz termin na to wskazuje

14 lata 7 miesiąc temu - 14 lata 7 miesiąc temu #22659 przez basik_twins
aaaa bo ja sie juz przestraszyłam ze cos złego się dzieje kolejnej z nas :(
ja to teraz mam cały czas takie uczucie a najfajniejsze jest to ze rodze od za tydz do max 4 tyg i mam wizyty co dwa tyg tzn 8-go i 22-go na tej 22-go si eumawiamy na wywołanie i nikt mi szyjki nie badał :lol:
no i jeszcze powinnam byc badana co tydz

co kraj to obyczaj

spoko nie

14 lata 7 miesiąc temu #22669 przez paulinkaaa2202
No Basik gratuluję masz wszystkie gwiazdki :D "mistrzyni słowa", a ja mam ciemniejsze łóżeczko i nie mam przybornika :P bo tak szczerze to nie wiem co tam włożyć :P kupię koszyczek i tam dam wszystkie pierdoły. Ja wkleję zdjecie łóżeczka pod koniec tygodnia jak pościel przyjdzie z ochraniaczem wtedy będzie mieć to i ręce i nogi :P

no ja od ostatniej wizyty mam za 3 tygodnie potem za 2 tygodnie i potem za tydzień
16 lipiec, 30 lipiec, 7 sierpień ( a termin na 6) i co każda wizyta KTG

No Monami ja też będę mieć taki przewijak wydaję się najlepszym pomysłem

A dziewczyny kupowałyście albo zamierzacie kupic jakiś krem do buzi tzw na spacerki na świeżym powietrzu czy jakieś z filtrem? bo ja dzisiaj oglądałam i zgłupiałam czy taki zwykły czy lepszy taki z filtrem 30 ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka