BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 4 miesiąc temu #31485 przez paulinkaaa2202
a Judytka ma katar od ponad tygodnia i jest gorzej jutro idziemy do laryngologa boję się strasznie :( biedna tak się meczy ciężko jej się oddycha najlepiej się jej śpi na rączkach albo na brzuszku na mojej klatce piersiowej w nocy jakoś spała ale miała problem z zaśnięciem i od rana nie śpi co chwilę się budzi

Ona ma jakąś przytkany nosek tak głębiej czyszczenie nic nie daje :( mam nadzieję że to nic poważnego płuca czyste ale ma już łuki gardła zaczerwienione od spływającego kataru :(

jestem zmęczona wyczerpana i załamana :( jeszcze dzisiaj do wieczora sama w domu chyba z nią zwariuje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 miesiąc temu #31544 przez _aga86_
Paulinka kladz mala na swoich kolanach na brzuszku tak by glowka delikatnie zwisala zza twoich kolan i oklepuj jej plecki od dolu do gory. Robi sie tak, by ten katar sie nie osadzal ...

14 lata 4 miesiąc temu #31552 przez paulinkaaa2202
Aga robię tak tez noszę mała na brzuszku na moich rękach i ją oklepuję

14 lata 4 miesiąc temu #31577 przez wiola
Paulinka ,mój Filipek też jest chory ,miał katar ma antybiotyk agmentin ,bo od kataru dostal zapalenie uszu,ale nie dałam mu przebijać i już jest lepiej ,nie daj bron boże,bo jak się raz przebije to dziecko bardzo choruje,oklepuj małą,zeby jej nie przeszlo na płucka,buziaki,

14 lata 4 miesiąc temu #31587 przez Madzia89862
o co chodi z tym przebijaniem?

14 lata 4 miesiąc temu #31591 przez Renia2108
My bylismy na spacerku teraz , no w sumie juz godzinke temu wrocilismy, mala spi jak aniołek, znowu mi w nocy spac nie bedzie chciec tylko sie bawic cwaniak maly no :P

14 lata 4 miesiąc temu #31596 przez wiola
Madzia,chodzi o to że jak dziecko ma zapalenie uszu to odrazu mówią że jest tam woda i trzeba ,przebić,lub sciągać,broń boze to nie prawda,Filip jest leczony antybiotykiem i już jest lepiej. :)

14 lata 4 miesiąc temu #31607 przez ilona
Wiktor w wieku 6 tygodni miał zapalenie ucha i pani doktor (którą już zmieniliśmy) nie chciała dać dziecku żydach leków tylko ściągnąć płyn właśnie. I ropiało mu wtedy też oczko i kazała od razu udrożnić ( też przebijanie) kanaliki łzowe. Nie zgodziłam się.

Zmieniliśmy lekarza, jestem zadowolona, Wiktor dostał antybiotyk przez 3 dni maleńką dawkę i przeszło. A na oczka poleciła masaż okolic kanalików i przemywanie sola fizjologiczną, od tamtego czasu jeszcze nie miał nigdy zaropiałych oczek.

14 lata 4 miesiąc temu #31608 przez sloneczko
podobno jak oczko ropieje to przewialo. i ja tez Laurze woda fizjologiczna przemywalam kilka dni, nawet jak nie bylo, i przeszlo.

teraz nawet kazdym rankiem tez przemywam, mysle ze niezaszkodzi.

14 lata 4 miesiąc temu #31614 przez ilona
u nas oczka też już są w programie higieny porannej i wieczornej :)

14 lata 4 miesiąc temu #31630 przez Madzia89862
to bee widzala teraz na przyszlosc dzieki mamusie

14 lata 4 miesiąc temu #31725 przez _aga86_
Paulinak jak po wizycie u lekarza??

14 lata 4 miesiąc temu #31727 przez Renia2108
Tez bede wiedziala na przyszlosc ze w razie czego nie godzic sie na zadne przebijanie :) Wogole ja mam takich lekarzy w osrodku zdrowia ze szkoda nawet słow. Ostatnio bylam to na odparzona dupke mi przepisala masc do oczu! Nic o oczach nie mowila ze mam tym smarowac, o dupce je powiedzialam to wlasnie mi to dala i jeszcze jedna... Babka dostala do glowy po smierci syna i odejsciu meża, tylko zastanawia mnie to po co takich lekarzy trzymia jeszcze... Drugi doktor rzepisuje leki bez badan nawet :/ Masakra po prostu i gdzie tu z córa chodzic :/ jak same konowały

14 lata 4 miesiąc temu #31755 przez _aga86_
Renia lepiej zmien przychodnie. Teraz w tak "blachych" sprawach zawalaja, a co dopiero jak byloby cos powazniejszego.

14 lata 4 miesiąc temu #31757 przez ilona
U mnie było to samo, przepisałam dziecko i siebie tez do innej przychodni, fakt, że mam 10 km do miasta, bo teraz mieszkamy na obrzeżach, ale nie żałuje. Pozdrawiam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka