- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpień 2010
Mamusie sierpień 2010
- martela89
- Autor
- Gość
Jak tam wasze dzieciaczki,bo moja ma od tygodnia kolki
Bidulka zaczynają się tak ok 20-21 i tak ok godziny trwają
Mam już tyle specyfików ,że szok ale lekarka mi przepisała czopki,które jej szybko pomagają.
Wczoraj miałyśmy spokojny wieczór bo nie miała kolki. Odstawiłam sztuczne mleko i mała jedzie na samej piersi,oby jak najszybciej to minęło.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Renia2108
- Wylogowany
- gadatliwa
- ♥ Natalka 22.08.2010r. ♥
Moja na szczescie jak narazie nie ma kolki. Wczoraj tylko łobuz przespal caly dzien za to w nocy broiła i mamie spac nie dała cwaniara mala. Wiec dzis ja wymecze zeby w nocy ladnie spala
teraz usneła niedawno w sumie godzinke temu bo ja pomeczylam troche Jak maz dzis wczesniej z pracy wroci to pojdziemy na spacer co sie nie czesto zdarza cala rodzinka
- alaq
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mama małego Krzysia :) i mniejszego Jasia :))
nie wiecie co u monami słychać? Długo się nie odzywa na forum:/
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274
- monami
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zuzia-30.08.2010 ♥
no i od dwóch dni Zuzia ma zaparcia...tak się napina. widać, że o ja męczy. Miałyście coś podobnego z maluchami?
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- monami
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zuzia-30.08.2010 ♥
Troszkę się martwię, bo mam nieco mniej pokarmu niż wcześniej..nie mam pewności, czy mała się najada...uh... nie wiem, jak sprawdzić, czy jest najedzona...:/ Czasem dokarmiam ja butelką, żeby mieć pewność. (kiedy mocno marudzi)
A tak troszkę z innej beczki...
Chciałam zmienić swój emblemat tu na forum..i nie chce mi się wczytać zdjęcie z komputera..cały czas nie działają te funkcje?
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- Gosiaczek31
- Wylogowany
- rozmowna
Mam teraz inne zmartwienie. Kuba wcale nie chce spać. Widzę, że się męczy bidula. Zasypia na 10 minut po czym budzi się i już nie chce zasnąć. Prawie całą noc nie spał. Była dziś u nas położna i doradziła melisę. Zobaczymy jak będzie.
- monami
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zuzia-30.08.2010 ♥
A jak złagodzić zaparcia? Jak pomóc maluchowi?
Ja dałam dziś niuni esputicon. Dostała też probiotyk..bo może to być przez antybiotyki, które biorę. Niby są dozwolone przy karmieniu...ale wiadomo, zawsze jakiś wpływ może to mieć na pokarm, a co za tym idzie na brzuszek dzidziusiowy... czekam na efekty...
co do emblematu..no to pięknie...różowym kwiatkiem będę :/ heh...mam nadzieję, ze wkrótce zadziała wszystko jak trzeba.
- Gosiaczek31
- Wylogowany
- rozmowna
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja już skończyłam antybiotyk i już ze mną jest dobrze ale mała cały czas się męczy ten katarek czyszczę jej nosek używam tej fridy i mało to pomaga musi coś jej wyżej siedzieć. Dzisiaj byłam z nią u pediatry i dostałam skierowanie do laryngologa. Ma gardełko czerwone chyba podrażnione katarem płucka na szczęście są czyste ale strasznie się martwię oby szybko jej przeszło
Monami twoja Zuzia ślicznie śpi słuchaj moja po kąpieli przesypia różnie ale tak od 5-7 godzin czasami i ja jej nigdy nie budzę później budzi się się już częściej co 2-3 godziny. Mi to tłumaczyła pani od laktakcji że wieczorem mleczko w piersiach robi się inne bardziej kaloryczne i maluch się tym najada i dlatego może dłużej spać inne jest w dzień i powinno się karmić co 3 godziny Judyta czasami śpi 4 godziny i mówiła żeby ją budzić ale czasami się nie da i jej nie budzę sama się obudzi jak jest głodna
Gosiaczek może czegoś mały się przestraszył? i boi się zasnąć
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- Gosiaczek31
- Wylogowany
- rozmowna
- martela89
- Autor
- Gość
Nie odciągaj laktatorem tylko tak jak paulinka napisała pij więcej płynów.
Mała bardzo ładnie Ci przesypia noce więc jest najedzona,a z tym budzeniem to jest nienormalne mi też kazały ale ja nigdy małej nie budziłam bo dziecko jak jest głodne to samo się budzi
A sprawdzić czy Zuzia się najada możesz poprzez pampersa ile razy jej zmieniasz i jak dużo mniej więcej sika
Moja ma pełnego pampersa tak ok 2 godziny od zmienienia więc chyba jest najedzona
- martela89
- Autor
- Gość
Bałam się,że może się do nich przyzwyczaić ale lekarka powiedziała,że dziecko się nie przyzwyczaja do takich specyfików i że trzeba mu zapewnić komfort jeżeli jest to możliwe i nie pozwolić żeby się męczyło.