BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #45280 przez Gosiaczek31
Kubusiowi też na początku nie odbijało się ale za to strasznie ulewał a teraz nie ulewa ale nauczył się bekać i to jak :P

Walka z krokodylem
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #45293 przez martela89
Ale Vanessie się nie ulewa. Ani się jej nie odbija ani nie ulewa. Chyba,że po piciu albo po mleku wieczorem to bek obowiązkowy :lol:

14 lata 1 miesiąc temu #45318 przez Renia2108
U nas czesto sie ulewa ale juz nie tak ja na pozatku:) Teraz to mega bek jest :D I tak ja nosze po jedzeniu wiec sie odija. :) Ja uwielbiam jak "pierdzi" taki maly czlowieczek a takie bąki puszcza hehe:D

14 lata 1 miesiąc temu #45331 przez Groszek
Martela czemu nie ubiorę?? Bo mam męża idiotę :angry: a wczoraj aż się przez niego poryczałam :( wrócił z pracy, więc chciałam się dowiedzieć jak było itp. a on tylko warkną na mnie jak pies i poszedł się kąpać. Potem położył się i udawał że śpi, a Michałem to nawet nie zamierzał się zajmować :dry: a ok godziny 21 zadzwonił do swojego ojca i gadał z nim do 1 w nocy, przebudziłam się i chciałam chwilę pogadać to ten zabrał poduszkę i poszedł spać do drugiego pokoju :dry: szkoda gadać normalnie

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 1 miesiąc temu #45337 przez Gosia
Monami ja noszę małą po jedzeniu i też ładnie odbija i szczerze mówiąc też się nad tym zastanawiałam jak długo trzeba tak robić hmmm... Może aż zacznie siedzieć. Niewiem czy ma to coś wspólnego.

Groszku nie zazdroszczę i to takie fochy przed świętami. Może poprostu miał ciężki dzień w pracy. No, ale to go wcale nie usprawiedliwia, bo powinien z Tobą pogadać jak go pytałaś. A z małym to przesadził. Mnie też to straszni drażni jak muszę mojemu mężowi czasem powiedzieć. "Może byś tak zajął się córką? Nie brakuje Ci tego?"

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #45340 przez paulinkaaa2202
Ja już dawno nie klepie małej po jedzeniu ona po jakimś czasie sama beka i najczęsciej beknie i zaraz jej się uleje ...

Słuchajcie jest któraś z was na urlopie macierzyńskim? Bo mi niedługo się kończy i chce jeszcze wystąpić o dodatkowe 2 tygodnie bo każdej to się należy trzeba pisemnie złożyć taki wniosek tylko nie wiem kiedy tydzień przed kończącym się urlopie czy jak?

A któraś z was będzie starała się o żłobek albo przedszkole publiczne? ja się załamałam bo rekrutacja 2010/2011 mi się nie należy bo mogą składać rodzice dzieci urodzonych do 30 kwietnia 2010 roku. Poza tym ja nie jestem zameldowana we Wrocławiu i nie należy mi się żłobek we Wrocławiu pomijając że do granicy Wrocławia mam 2km i nie wiem co teraz .... :( pomóżcie

14 lata 1 miesiąc temu #45345 przez Groszek
Gosiu on nigdy sam z siebie nie bierze Miśka na ręce. Twierdzi że boli go kręgosłup, że Mały nie lubi u niego siedzieć i sto innych wykrętów aby Go nie wziąźć na ręce. Ale ja się nie dziwię dlaczego Michaś jak tylko idzie do ojca to płacze... wczoraj jak rykną na Niego to aż łzy mi po policzku popłynęły :( "CZEGO TY KU*** SIĘ DRZESZ??!!" takie słowa do Maleństwa to przesada :angry:

Paulinka ja sama składałam dokumenty i pani w ZUS-ie kazała napisać odrazu podanie o dodatkowe 2 tygodnie :) Ale z tego co wiem to najpóźniej na tydzień przed końcem...

14 lata 1 miesiąc temu #45350 przez Gosia
Tak trzeba to złożyć najpóźniej tydzień przed końcem, ale proponuję Ci to złożyć jak najszybciej. Ja już dawno złożyłam i mam przedłużony.

Paulinko u nas w Rybniku ze żłobkiem to samo. Rekrutacja dawno zakończona. W styczniu są zapisy ale na listę rezerwową. A dopiero w maju będą zapisy na rok 2012. Masakra!!! No i żeby się zapisać trzeba już w kolejce stać dzień wcześniej i całą noc. Jak się to dowiedziałam to SZOK :cheer: Bo kurde to nasze państwo jest porąbane. Jeden żłobek na takie duże miasto. No i chyba nie będę miała wyjścia i będę musiała małą zapisać do prywatnego żłobka. Koszt od 450-650zł. Też szok no ale co zrobić!!!! Serce mi się kraje z tego powodu, że nie mogę z nią zostać. :(

Mam jeszcze do Was takie pytanie. Czy szczepiłście na rotawirusy?

14 lata 1 miesiąc temu #45351 przez Groszek
Nie szczepiłam na nic dodatkowego... Tylko podstawowe 3 wkłucia

14 lata 1 miesiąc temu #45352 przez MoNiaaa
ja tez nie szczepilam nanic dodatkowego.wykupilam tylko ta szczepionkepodstawowa za 110 zl.
podobno pneumokoki i meningokoki to troche nie potrzebne jak dziecko nie chodzi do zlobka ani przedszkola wiem ja nie szczepilam a gdyby zaszla takapotrzeba to mozna w pozniejszym czasie zaszczepic

z tymi zlobkami to chyba wszedzie takie kolejki.ja na szczescier nie bede musiala kozystac ze zlobka.narazie nie mam wogole pracy i jakos watpie ze cos mi sie uda znalesc narazie sie nawet nie rozgladam bo oszalec idzie juz przed ciaza mialam problem z praca a teraz to juz bedzie masakra...

ale pocieszam sie ze bede duzo czasu z Julka spedzac.

moj maz na poczatku tez nie zajmowal sie coeczka bo twierdzil ze sie boi ze jej cos zrobi i sie wtedy baaardzo wkurzalam na niego bo w koncu to tez jego dziecko.. tym bardziej ze caly tydzien jestemz nia sama a on nie dosc ze w weekend porzyjezdza to jeszcze jej nie wezmie. ale na szczescie juz to minelo julka jest duza i bawi sie z nia ladnie i sam ja bierze na rece karmi itp on ma chyba wiecej cierpliwosci do niej niz ja :silly: na szczescie wszystko jest OK a ten tydzien jest z nami to zobaczy w koncu naprawde jsak wyglada zycie z dzieckiem 24/h :blink:

http

]

14 lata 1 miesiąc temu #45353 przez wola82
Tak ja szczepilam na rotawirusy i ostatnio tez na pneumokoki.
Groszek moze Twoj maz ma stresa w pracy i niestety przenosi go rowniez do domu i nie potrafi oddzielic pracy od zycia prywatnego, moze jemu jest tez pozniej glupio ze tak sie zachowuje ale nie potrafi sie przyznac do tego. No niestety moj maz jak ma stresa to niestety lubi sobie wypic :angry:

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #45354 przez paulinkaaa2202
my należymy do takiego programu w trzebnicy i te szczepionki płatne mamy za darmo oprócz rotawirusów. Ale na rotawirusy jest już za późno nie wiem czy dobrze zrobiłam czy nie.

Nie wiem jak ze żłobkiem ale Judyta na pewno będzie chodzić do przedszkola. Ja muszę w późniejszym czasie znaleźć pracę poza tym przedszkole to dobra inwestycja dużą uczą dziecko ma kontakt z innymi itp. Ja chodziłam do przedszkola i naprawdę mam super wspomnienia i bardzo lubiłam tam chodzić :)

Ja patrzyłam ceny żłobków 700-900zł to co większość wypłaty mam przeznaczyć na żłobek a co z resztą mieszkanie, opłaty, utrzymanie, jedzenie itp CHORE!!!!! co się dzieje w naszym kraju

14 lata 1 miesiąc temu #45356 przez paulinkaaa2202
Paulinka ja sama składałam dokumenty i pani w ZUS-ie kazała napisać odrazu podanie o dodatkowe 2 tygodnie :) Ale z tego co wiem to najpóźniej na tydzień przed końcem...[/quote]

To fajnie Groszku ja odrazu nie mogłam pani mi powiedziała że jak będzie mi się kończył dopiero wtedy mogę złożyć podanie :huh:

14 lata 1 miesiąc temu #45357 przez Gosia
No ja właśnie też się kapnęłam za późno z tymi rotawirusami i niewiem czy dobrze czy źle :( Na pneumokoki na 100% będę szzepiła a nad meingokokami się jeszcze zastanawiam. U nas te podstawowe szczepionki kosztują po 170zł. i też je płaciłam. Kurcze duża różnica ty Monia 110zł. a ja 170zł.

Jeśli chodzi o przedszkola i żłobki to fakt, że dobrze wpływają na rozwój dziecka. Moja kumpela posłała córeczkę jak miała roczek i super wystrzeliła w rozwoju do przodu. Tylko przeżyć ten okres adaptacyjny.

14 lata 1 miesiąc temu #45359 przez MoNiaaa
u nas sa za 110 i jakies drozsze tez sa to zalezy ktore wykupisz a rozia sie tylko tym ze za 1 razem sa 2 uklucia a pozniej juuz tylko 1.a te drozsze wszystkie po 1 ukluciuu moze ty te masz???

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka