- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpień 2010
Mamusie sierpień 2010
- Gosiaczek31
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martela89
- Autor
- Gość
- Renia2108
- Wylogowany
- gadatliwa
- ♥ Natalka 22.08.2010r. ♥
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
- Gosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Maja nasze największe szczęście 16.08.2010r.
Groszku nie zazdroszczę i to takie fochy przed świętami. Może poprostu miał ciężki dzień w pracy. No, ale to go wcale nie usprawiedliwia, bo powinien z Tobą pogadać jak go pytałaś. A z małym to przesadził. Mnie też to straszni drażni jak muszę mojemu mężowi czasem powiedzieć. "Może byś tak zajął się córką? Nie brakuje Ci tego?"
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
Słuchajcie jest któraś z was na urlopie macierzyńskim? Bo mi niedługo się kończy i chce jeszcze wystąpić o dodatkowe 2 tygodnie bo każdej to się należy trzeba pisemnie złożyć taki wniosek tylko nie wiem kiedy tydzień przed kończącym się urlopie czy jak?
A któraś z was będzie starała się o żłobek albo przedszkole publiczne? ja się załamałam bo rekrutacja 2010/2011 mi się nie należy bo mogą składać rodzice dzieci urodzonych do 30 kwietnia 2010 roku. Poza tym ja nie jestem zameldowana we Wrocławiu i nie należy mi się żłobek we Wrocławiu pomijając że do granicy Wrocławia mam 2km i nie wiem co teraz .... pomóżcie
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Paulinka ja sama składałam dokumenty i pani w ZUS-ie kazała napisać odrazu podanie o dodatkowe 2 tygodnie Ale z tego co wiem to najpóźniej na tydzień przed końcem...
- Gosia
- Wylogowany
- rozmowna
Paulinko u nas w Rybniku ze żłobkiem to samo. Rekrutacja dawno zakończona. W styczniu są zapisy ale na listę rezerwową. A dopiero w maju będą zapisy na rok 2012. Masakra!!! No i żeby się zapisać trzeba już w kolejce stać dzień wcześniej i całą noc. Jak się to dowiedziałam to SZOK Bo kurde to nasze państwo jest porąbane. Jeden żłobek na takie duże miasto. No i chyba nie będę miała wyjścia i będę musiała małą zapisać do prywatnego żłobka. Koszt od 450-650zł. Też szok no ale co zrobić!!!! Serce mi się kraje z tego powodu, że nie mogę z nią zostać.
Mam jeszcze do Was takie pytanie. Czy szczepiłście na rotawirusy?
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
podobno pneumokoki i meningokoki to troche nie potrzebne jak dziecko nie chodzi do zlobka ani przedszkola wiem ja nie szczepilam a gdyby zaszla takapotrzeba to mozna w pozniejszym czasie zaszczepic
z tymi zlobkami to chyba wszedzie takie kolejki.ja na szczescier nie bede musiala kozystac ze zlobka.narazie nie mam wogole pracy i jakos watpie ze cos mi sie uda znalesc narazie sie nawet nie rozgladam bo oszalec idzie juz przed ciaza mialam problem z praca a teraz to juz bedzie masakra...
ale pocieszam sie ze bede duzo czasu z Julka spedzac.
moj maz na poczatku tez nie zajmowal sie coeczka bo twierdzil ze sie boi ze jej cos zrobi i sie wtedy baaardzo wkurzalam na niego bo w koncu to tez jego dziecko.. tym bardziej ze caly tydzien jestemz nia sama a on nie dosc ze w weekend porzyjezdza to jeszcze jej nie wezmie. ale na szczescie juz to minelo julka jest duza i bawi sie z nia ladnie i sam ja bierze na rece karmi itp on ma chyba wiecej cierpliwosci do niej niz ja na szczescie wszystko jest OK a ten tydzien jest z nami to zobaczy w koncu naprawde jsak wyglada zycie z dzieckiem 24/h
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Groszek moze Twoj maz ma stresa w pracy i niestety przenosi go rowniez do domu i nie potrafi oddzielic pracy od zycia prywatnego, moze jemu jest tez pozniej glupio ze tak sie zachowuje ale nie potrafi sie przyznac do tego. No niestety moj maz jak ma stresa to niestety lubi sobie wypic
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie wiem jak ze żłobkiem ale Judyta na pewno będzie chodzić do przedszkola. Ja muszę w późniejszym czasie znaleźć pracę poza tym przedszkole to dobra inwestycja dużą uczą dziecko ma kontakt z innymi itp. Ja chodziłam do przedszkola i naprawdę mam super wspomnienia i bardzo lubiłam tam chodzić
Ja patrzyłam ceny żłobków 700-900zł to co większość wypłaty mam przeznaczyć na żłobek a co z resztą mieszkanie, opłaty, utrzymanie, jedzenie itp CHORE!!!!! co się dzieje w naszym kraju
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To fajnie Groszku ja odrazu nie mogłam pani mi powiedziała że jak będzie mi się kończył dopiero wtedy mogę złożyć podanie
- Gosia
- Wylogowany
- rozmowna
Jeśli chodzi o przedszkola i żłobki to fakt, że dobrze wpływają na rozwój dziecka. Moja kumpela posłała córeczkę jak miała roczek i super wystrzeliła w rozwoju do przodu. Tylko przeżyć ten okres adaptacyjny.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46