BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 1 miesiąc temu #45424 przez iwkaa
www.szczepienia.pl/kalendarz_szczepien/Kalendarz.aspx tutaj jest tabela szczepien gosia pczytaj

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #45425 przez Gosia_Krupa
iwkaa,dzięki. Z synkiem chodziłam na szczepienia,ale nic nie wiedziałam na temat dodatkowych. Ani pediatra ani pielęgniarka o niczym nam nie mówiła. Jedyne co to wspomniała o płatnych w jednym kłuciu,więc braliśmy takie,ale nic poza tym nie wiedzieliśmy. Dopiero ostatnio trochę się słyszy o tym i owym,więc się zastanawiam już teraz.

14 lata 1 miesiąc temu #45438 przez Renia2108
Mysmy nie szczepili i tak teraz patrze to zaczynam sie bac kurde. Nikt mi w sumie nie mowil co to rotawirusy, pneumokoki itd :/ Lekarze tylko pytali płatne cy nie ? :/

14 lata 1 miesiąc temu #45441 przez raczek10
paulinkaaa2202 napisał:

Słuchajcie jest któraś z was na urlopie macierzyńskim? Bo mi niedługo się kończy i chce jeszcze wystąpić o dodatkowe 2 tygodnie bo każdej to się należy trzeba pisemnie złożyć taki wniosek tylko nie wiem kiedy tydzień przed kończącym się urlopie czy jak?

No właśnie jak to jest teraz. Ja pisałam podanie o 20 tyg urlopu macierzyńskiego. Kończy mi się 22stycznia .To czy mi tez przysługuje dodatkowe 2 tyg jeżeli bym je chciała wykorzystać??
Mnie nikt nie poinformował o dodatkowych dwóch tyg :angry:
W kodeksie pracy piszą a w pracy kadrowa mówiła że nic takiego nie ma :angry: A to @ jedna :angry:
tylko zajść i pier......(pip)jej tym kodeksem niech się doszkala :ohmy:
To ja jej na 10 dni przed zaniosę podanie o dodatkowe 2 tyg i niech się cmoknie. W końcu 500zł piechtą nie chodzi i tym bardziej że ona nie płaci ze swojej kieszeni .
Dziękuje WAM dziewczynki że poruszyłyście ten temat :)

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 1 miesiąc temu #45443 przez martela89
Kurcze ja też nie wiedziałam,że na rotawirusy trzeba tak szybko :(

A tak to szczepimy na te płatne 1 wkłucie.

Groszek współczuję Ci jak mój by tak zrobił to by w mordę dostał,a co do np choinki to wie ,że nic ma nic do gadania.

14 lata 1 miesiąc temu #45453 przez paulinkaaa2202
tO tak w połowie stycznia Raczku musisz napisać podanie o dodatkowe 2 tygodnie urlopu :) ja dzisiaj byłam była bardzo miła pani w Zusie podyktowała mi co mam napisać mi się kończy 24 grudnia i mam przedłużone do 7 stycznia

A jeśli chodzi o rotawirusy to strasznie żałuję ale jedna lekarka mnie nastraszyła że mogą być straszne skutki uboczne i się przestraszyłam. No ale mam nadzieję że nic małej nie będzie i nie załapie tego świństwa

14 lata 1 miesiąc temu #45521 przez alutka1011
troszkę mnie nie było jutro będe nadrabiać zaległości.Moja ostatnio siedzi sama kilkanaście sekund :lol:

14 lata 1 miesiąc temu #45533 przez Gosiaczek31
Paulinka rozmawiałam niedawna z kierowniczką jednego ze żłobków we Wrocławiu (państwowych) i można składać teraz dokumenty o przyjęcie ale są mega kolejki i małe szanse. Najlepiej wziąć udział w rekrutacji wiosennej. O przyznaniu żłobka decydować będą punkty. I jeżeli dostaniesz to od września. Tutaj masz wykaz jak wygląda sprawa kolejek w poszczególnych żłobkach:
www.spzoz.wroc.pl/pl/ogloszenia_-_zlobki

14 lata 1 miesiąc temu #45540 przez Groszek
Martela niestety jak ja bym go uderzyła, to znalazłabym się na ścianie... Niestety pokazał rogi dopiero po ślubie :angry: a teraz się męczymy... ale wczoraj zadzwoniłam do teściowej i powiedziałam co jej synek wyprawia, a ona na to że nie możliwe, ale jak zaczełam jej gadać to uwierzyła i mu nagadała, zobaczymy na jak długo starczy...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 1 miesiąc temu #45567 przez paulinkaaa2202
Dziękuję Gosiaczku tylko mój problem jest taki że ja nie jestem zameldowana we Wrocławiu i nie mam szans na żłobek we wrocławiu. Jak dobrze pójdzie to może będziemy mieszkać we wrocku w 2012

14 lata 1 miesiąc temu #45569 przez Renia2108
Groszku to wspolczuje naprawde. Ja z mezem tez kolorowo nie mialam ale teraz jest chyba dobrze :) Uderzyc mnie nie uderzyl, niech by tylko sprobował to zaraz wylatuje z wielkim hukiem. Nie daj sie dziewczyno..

14 lata 1 miesiąc temu #45572 przez Groszek
Mnie też nie uderzył, ale wiem że potrafi i jak bym go pierwsza uderzyła to odda :dry:

14 lata 1 miesiąc temu #45573 przez martela89
Dziewczyny my już po szczepieniu,pisałam że na 13-go mamy ale źle datę sprawdziłam.

Mała zniosła to dobrze nawet nie płakała bardzo ale miała jedno wkłucie(bardziej ryczała jak jej czape zakładałam :lol: )

Ma 68cm i waży 5860g drobna jest ale pediatra powiedziała,że ciałko ma i że dobrze przybiera.

Groszku po ślubie to rogi ja pokazałam i raczej ostatnie słowo należy do mnie w naszym domu :woohoo:

14 lata 1 miesiąc temu #45574 przez Groszek
To ja do Ciebie na szkołę muszę się wybrać :lol:

14 lata 1 miesiąc temu #45576 przez martela89
Zapraszam :)

Moja szwagierka też mówi,że mogła bym trochę pobyć z jej mężem :lol:

A co do bicia to mój w życiu by ręki nie podniósł,mi się zdarzało choć wiem,że to do niczego nie prowadzi ale byłam młodsza i głupsza ale on zawsze był opanowany.

Teraz to nasza kłótnia wygląda tak-on spokojny,a ja się drę a jak się wkurzy to ryknie i ja idę płakać :lol: to zaraz do mnie przychodzi i mnie przytula :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka