BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 1 miesiąc temu #53671 przez martela89
Hej dziewczyny wczoraj się nie odzywałam bo szykowałam mężula bo dzisiaj pojechał do NL :(

Moja mała już opanowała przewracanie z plecków na brzuszek i szleje z pleców na brzuch i z powrotem i tak w kółko :lol:

monami wywołałam zdjęcia na kwiatku w formacie a4 i dałam mamie i teściowej na dzień babci ale zrobiły furorę :)
Babcie aż płakały :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #53687 przez alutka1011
Reniu coś o tym wiem ja też nie paliłam ponad rok i jak przestałam karmić to jakoś nie mogłam się powstrzymać :(

14 lata 1 miesiąc temu #53713 przez MoNiaaa
jak dobrze ze ja nie mam tego problemu :) nigdy nie palilam ale moj maz niestety ciagle pali i jak mnie to wqrza...wrrr

ja sie zastanawiam co dzatkowi mozna kupic na dzien dziadka macie jakies pomysly??

mnie kolejny tydzien nie bedzie :(

Wiola my tez 3mamy kciuki napewno ci sie uda tylko nie mozesz sie poddawac jak bedzie pod gorke jak sie za weszmiesz to sie ulozy pamietaj ze to dla dzieci robisz :)
jestesmy z toba calym sercem :):)

Vanessa chyba najszybciej postepy tu robi Julka tylko z plecow na brzuch sie przewraca ale tez jakos bardzo sie do tego nie pali :silly:

i sama juz siedzi troszke ale to jeszcze w sekundach sie liczy :blink:

buzka dla wszystkich dzieciaczkow i dla was mamusie i do uslyszenia za tydzien :):)

http

]

14 lata 1 miesiąc temu #53729 przez monami
martela - cieszę się bardzo, że zdjęcia się spodobały :) o to przecież chodziło :P Polecam się na przyszłość :)

14 lata 1 miesiąc temu #53732 przez martela89
No moja mała też już siedzi i powiem,że stabilnie w miarę ale jak po coś sięga to się przewraca :lol: ale czekam aż w końcu sama się podniesie do siadania :)

14 lata 1 miesiąc temu #53735 przez iwkaa
ja nie mam pomyslu na prezenty ani dla baci ani dla dziadka:( nie wiem co to bedzie Maja bardzo chetnie przewraca sie na brzuszek z pleckow ale odwrotnie juz nie kiedys bylo odwrotnie z brzuszka przewracala sie na plecki ale chyba zapomniala jak to sie robi mimo tego ze ciagle jej pokazuje
a z papierosami to nigdy nie mialam doczynienie moj maz tez takze nie wiemy co to nalog papierosowy:)

14 lata 1 miesiąc temu #53737 przez iwkaa
nie boicie sie tak dzieci juz siadac bo ja Maji na sile nie ucze siedzi tylko na kolanach u mamy lub taty a tak na kanapie to nie boje sie bo jaszcze ma slabiutkie miesnia kregoslupa i kregoslup mieciutki

14 lata 1 miesiąc temu #53739 przez martela89
Ja sie nie boje bo nie sadzam jej na długo ale ona chce siadać i się upomina. A ja już siedziłam jak 4 mies miałam :)

14 lata 1 miesiąc temu #53744 przez alutka1011
Martela to ile w końcu 4 czy 5 ;) Moja już prawie że stabilnie siedzi i turla się rak kulka :laugh:

14 lata 1 miesiąc temu #53747 przez iwkaa
alutka twoja maja jest starsza o miesiac wiec to jest roznica ale w sumie jedne dzieci szybciej siedza chodza a inne pozniej;)

14 lata 1 miesiąc temu #53749 przez alutka1011
Moja Maja jest ruchowo dobrze rozwinięta ale za to z mową nie bardzo mówi tylko takie pojedyńcze bbb pppp ggg :dry:
No tak każde dziecko się rozwija inaczej ;)

14 lata 1 miesiąc temu #53751 przez martela89
alutka 4 jak zaczęła mnie mama sadzać,a 5 jak sama siedziałam :)

14 lata 1 miesiąc temu #53753 przez alutka1011
Aha :laugh: Fajnie by było jakby Maja za 4 miesiące już chodziła bo mam wesele brata :lol:

14 lata 1 miesiąc temu #53755 przez poziomka32
hm...ja nie wiem kiedy siedziałam... :( ale mój Tosiek to kurcze tą główkę już tak podnosi, za rączki chwyta i siup do góry...strasznie do przodu to moje dziecię....obwód głowy ma 47cm, obwód klatki 48cm!! Masakra jakaś...mam Tośka giganta w domu :P udaje mu się czasem jakieś ma ma lub aj aj zagaworzyć....ale za to na brzuchu - absolutnie! nie lubi i koniec :)Tak jak mówicie, każde maleństwo inaczej. Moja Córcia też do tej pory najwyższa w klasie jest a ma 10 lat. Zaczyna już się z niej kobietka robić....już widać, pierwsze pryszczyki, "małe bułeczki"..hihihi
A z tymi fajkami...ech ja też uwielbiałam palić....też mnie ciągnie...ten dymek do kawki rano...jak sobie przypomnę....trzymam sama za siebie kciuki :) oby mnie nie skusiło!!!!!!! Mój mąż pali - paczkę dziennie...

14 lata 1 miesiąc temu #53756 przez martela89
Na pewno już będzie dreptała to zdolna dziewczynka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka