BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #66795 przez asia26
chcialam sie jeszcze pochwalic ze jutro rano moj tesc juz wyjezdza do pracy i znow przyjedzie pewnie w marcu :lol: kurcze nie jest zly ale tak sie wpieprza z butami do zycia, chcialby miec nad wszystkim kontrole a ja nie lubie czuc nad soba kontroli :) ale jutro ten cyrk sie skonczy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #66811 przez wola82
Bolec ani swedziec to raczej nie powinno zauwazyla bys Gosiaczek, dzisiaj tez Lukaszkowi na brodce wyskoczylo. A smaruje to kremem oilatum, albo normalnym niwea dla dzieci. Bo jak niczym nie posmaruje to suche sie robi i takie nieprzyjemne w dotyku. :huh:
Ponoc juz w slinie znajduja sie jakies soki trawienne i to im podraznia skore przy slinieniu sie, a ze dzieci maja ja delikatna to cos takiego wyskakuje, z tym ze chyba nie wszystkim(padlo na naszych synkow) :angry: .
Wyrosna ze wszystkiego te dzieciatka :)

14 lata 2 miesiąc temu #66837 przez _aga86_
Mojej kolezanki corka miala straszne problemy ze skora w czasie zabkowania: od wysypek, po straszne odparzenia pupy (podobno mocz tez moze bardziej podrazniac skore podczas zabkowania). No i miala wlasnie na buzce cos podobnego. Smarowala wazelina, ale nie wiem, czy cos tym wskorala, bo dlugo Jej to schodzilo.

14 lata 2 miesiąc temu #66858 przez Groszek
Michał też miał coś podobnego i dostaliśmy na to robioną maść w aptece... nazwy nie znam bo tylko skład był napisany...

Dla Majeczki 100 lat:)

Dziewczyny macie jakieś sposoby na zatoki?? Cały weekend się męczę bo mnie gdzieś przewiało :angry: co jakiś czas odetka mi się nos a tak to zapchany i cholernie mnie boli :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 2 miesiąc temu #66860 przez Renia2108
U nas troche jest podraznione ale to naprawde malo. A moze mu sie ulalo i w nocy odparzylo ? Sucha poduszka albo tam przescieradlo bylo ? Moze spal buzia w tym... Ja mam masc Elosone na takie uczulenia wlasnie itd. Mnie sie tez od mleka na nadgarstwku zrobilo jak sprawdzalam czy temp dobra jest, posmarowalam i zeszlo od razu. Natala jak dostala uczulenia od proszku na calym ciele to tez wysmarowalam tym i zeszlo.

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #67018 przez Gosiaczek31
Dzięki dziewczyny za rady :)
Dziś już nie ma takiej czerwonej skóry ale krostki pozostały. Nic mu się nie ulało w nocy, pościel była sucha. Trochę to dla mnie dziwne ze od śliny bo na powiekach też ma. on od dawna sie potęznie ślini i aż byłam zdziwiona że nigdy nie miał podrażnienia od śliny. Aż do teraz. Najgorsze że on wszystko pcha do buźki i wiecznie ma mokrą.

Groszku a spróbuj może woda morską albo solą fizjologiczną (nie wiem co stosujesz dla maluszka)

14 lata 2 miesiąc temu #67146 przez _aga86_
Jesli ma na powiekach to napewno przyczyna jest cos innego. Obserwuj malego uwaznie, jesli nie bedzie schodzilo dla walsnego spokoju skonsultuj sie z lekarzem.

14 lata 2 miesiąc temu #67168 przez martela89
Co tu taka cisza :unsure: Czyżby sierpień 2010 podupadał :unsure: :lol:

14 lata 2 miesiąc temu #67172 przez paulinkaaa2202
Ależ skąd nigdy w życiu :P

Groszku też często mam problemy z zatokami i z zatkanym nosem, dobrze jest używać sól morską w sprayu i robić sobie inhalację w gorącej wodzie z łyżką soli zakrywasz się ręcznikiem i heyyyaaaaa

U mnie zawsze to kończy się antybiotykiem i dopiero po 2 tygodniach przechodzi :huh:

14 lata 2 miesiąc temu #67178 przez poziomka32
Śliczne te Wasze Maluszki!!!!
Dla wszystkich Solenizantek/Solenizantów buziaki!!!! I wszystkiego najlepszego!!!
Gosiaczku31 może być uczulenie...tak jak pisałaś. Mój mały to alergik..już wiem. Ma objawy jak alergik wodnisty katar, wysypka np. po jabłkach i suchą skórę :( Ja smaruję maścią ELOCOM. Mojej starszej córce, taka wysypka pojawia się na udach (wewnątrz!!) jak coś zje uczulającego!! Masakra miejsce, bo spodnie ją wtedy denerwują - przeszkadzają i obcierają. Ale dobrze byłoby z lekarzem skonsultować, może rzeczywiście proszek?? Albo ząbkowanie??
Choć ząbkowanie może sprawić nadmiernie wydzielanie się śliny, w której jest alergen, wystarczy aby Maluszek oczko przetarł mokrą rączką i wysypka gotowa (jak jest alergikiem) - Być może nadmierne ślinienie powoduje zaostrzenie wysypki alergicznej!?
A jak karmisz piersią a zjadłaś coś co mogłoby uczulać...?? Spróbuj z czekoladą jak zejdzie wysypka - zjedz trochę znowu i zobaczysz :) tak mi się wydaje ):
Poza tym Martela89 widziałam filmik o Vanessie - super!!!I Wasze fotki z porodów...kiedy to było..?? hihihi
Całusiam Mamcie!!!
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #67181 przez poziomka32
Martela89 równo rok temu założyłaś ten wątek :) :) :) pisze na pierwszej stronie...gratulacje!!

14 lata 2 miesiąc temu #67202 przez martela89
kurcze to już rok :ohmy:

Ale to zleciało :woohoo:

14 lata 2 miesiąc temu #67226 przez MoNiaaa
to mamy 1 urodziny naszego watku :):):)

wsszystkiego najlepszego sierpniowki :):):)

http

]

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #67238 przez paulinkaaa2202
Rzeczywiście to już rok:)

hehe nieźle :P

Najlepszego z I rocznicy naszego wątku :)
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #67311 przez Gosia
Nasz pierwszy roczek :laugh:

U nas choroba została pokonana. Uff... w końcu!!! Zastrzyki się skończyły i wszystko minęło :laugh: Ostatni zastrzyk był w sobotę i to był koszmar. Cały tydzień się trzymałam a na ostatnim się tak rozkleiłam, że ryczałam jak mała dziewczynka razem z Majusią. Okropne te piki :angry: Na szczęście pomogły. :)

Teraz chętnie bym na spacerki pochodziła, ale nie zanosi się na to, bo mówią, że będzie brzydka pogoda :( Oby nie padało to można spacerować.

Wiola dobrze, że się odezwałaś i że zrobiłaś krok w przód. :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka