BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 6 miesiąc temu #147612 przez MoNiaaa
gratulacje dla Majeczki ja mam wrazenie ze Julka stoi w miejscu od jakiegos czasu :(

my tez mamy szelki ale inaczej wygladaja raz probowalam je zalozyc i jakos nie umiem sie z nimi obchodzic :side:

Judytko gratulujemy zabka :kiss:

Paulinko a jak wlasnie jest z tym gojeniem sie uszek?? ropialy malej albo cos sie dxzialo? jak czeba pielegnowac takie przebite uszy???

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #147630 przez paulinkaaa2202
MoNiaaa napisał:

gratulacje dla Majeczki ja mam wrazenie ze Julka stoi w miejscu od jakiegos czasu :(

my tez mamy szelki ale inaczej wygladaja raz probowalam je zalozyc i jakos nie umiem sie z nimi obchodzic :side:

Judytko gratulujemy zabka :kiss:

Paulinko a jak wlasnie jest z tym gojeniem sie uszek?? ropialy malej albo cos sie dxzialo? jak czeba pielegnowac takie przebite uszy???

Trzeba 2 razy dziennie przemywać wodą utlenioną
A po 3 tygodniach można zdjąć te kolczyki lecznicze i zmienić na inne, ale ja zmieniłam dopiero po 2 miesiącach
Małej bardzo ładnie się goiło i ani razu nie ropiało jedno uszko miała lekko zaczerwienione ale super się goiło :)

Martela używałaś może Pampers Premium Care? tak mi się wydaję że kiedyś o tym pisałaś

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #147665 przez Gosia
Hej dziewczyny!
Ja tak trochę z innej beczki! Wyjeżdżacie gdzieś na wakacje z Waszymi pociechami? Bo ja jestem właśnie na etapie poszukiwania jakiegoś fajnego miejsca w górach. Myślę o Bieszczadach w okolicach jeziora Solińskiego. Może Wy macie jakieś namiary godne polecenia? Może być inne miejsce w górach ale nad jeziorem lub w pobliżu jeziora.

13 lata 6 miesiąc temu #147667 przez MoNiaaa
my jedziemy do Zakopanego :) juz mamy zarezerwowany domek z widokiem na giewont mamy w planach isc nad Morskie Oko i po dolinkach sobie spacerowac. jedziemy z moimi rodzicami rodzenstwei i ze znajomymi razem 12 osob mala kolonia :side: obawiam sie tylko jak sie zabierzemy bo ten wozek tyle miejsca zajmuje az kolei spacerowka moze nie dac rady po zwirowych drogach. a jedziemy zaraz po urodzinach Julki :) niesttey nie ma w poblizu zadnej wody :((( ale wiem ze jest jakis super basen z wodami termalnymi zjezdzalnie itp ale nie wiem jak daleko zreszta ja zapewne nie predko pokaze sie w stroje :(((

http

]

13 lata 6 miesiąc temu #147811 przez Gosia
Ja planuję wyjazd na początku września! Też dopiero po urodzinkach Majki. Znalazłam parę fajnych ofert, ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam.

13 lata 6 miesiąc temu #147868 przez martela89
Tak paulinka używałam premium care :)
Moja niunia dzisiaj sama szła i to 2 razy zrobiła tak po 5-6 kroków :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #147987 przez Gosiaczek31
Gratulacje dla biegających maluszków :lol:
Wracając do bucików to Kuba zgubił już jednego na zakupach :P W domu i w piaskownicy jest na boso. Butki to tak bardziej na wyjście. Zresztą on wszystko ściąga: buty, czapki, skarpetki itp. I wszystko wyrzuca z wózka. Mam ostatnio problem ponieważ sam wyplątuje się z pasów w wózku i jeździ na stojąco. W ogóle wyjście z nim na spacer to masakra, o zakupach już nie wspomnę.

13 lata 6 miesiąc temu #148008 przez iwkaa
Gosia napisał:

Hej dziewczyny!
Ja tak trochę z innej beczki! Wyjeżdżacie gdzieś na wakacje z Waszymi pociechami? Bo ja jestem właśnie na etapie poszukiwania jakiegoś fajnego miejsca w górach. Myślę o Bieszczadach w okolicach jeziora Solińskiego. Może Wy macie jakieś namiary godne polecenia? Może być inne miejsce w górach ale nad jeziorem lub w pobliżu jeziora.

Gosia przynajmniej raz w roku jestem tam nad solina i jak dla mnie na dluzej to nie ma tam co robic take jest moje zdanie ja sie nigdzie nie wybieram no moze na weekend gdzies wyruszymy ale na dluzej nie ma mowy niestety moj M na wakacjach jest niedostepny a w Zakopanem czy kolo zakopanego owszem jest basen termalny ponoc super sprawa moja kuzynka tam byla kilka razy ja tez sie wybieram na jeden dzien moze monia co tam sie przejmujesz w koncu masz dziecko co tam sa stroje jedna czesciowe i jakas chysta np a co do pampersow jesli moge sie wypowiedzic to premium care jak dla mnie nie ma szalu sa molo chlonne wogole pampersa malo uzywamy w zaleznosci czy jest promocja ostatnio tylko happy 3Dflex czy jak to sie pisze sa bardzo chlonne polecam :laugh:

13 lata 6 miesiąc temu #148021 przez martela89
Ja z premium care byłam bardzo zadowolona ale odkąd mała jest bardziej aktywna to używamy te majteczki z pampersa :)

13 lata 6 miesiąc temu #148431 przez Gosia
Więc Brawo dla Vanesi lada dzień i będzie śmigać. Martela do roczku córcia będzie biegać napewno i cala będzie jej! A Ty ją zaopatrz w śliczne buciki. Na stronie Bartka teraz jest dużo promocji wczoraj patrzyłam.

Iwka dzięki za opinie o Solinie. Raczej patrze czy są jakieś atrakcje w okolicy żeby mieć tam co robić. Na pewno będziemy dużo chodzić po górach, ale też coś innego trzeba robić. No i chyba się zdecydujemy na Krynicę Zdrój lub Karpacz. :laugh:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #148457 przez martela89
Gosia dzisiaj jej kupiłam buciki ale nie z Bartka bo u mnie w mieście nie ma,nie wiem z jakiej firmy ale skórzane i super wyprofilowane i cena fajna bo 95 zł,ale muszę kupić jeszcze jedne bo te nie będą pasowały do sukienki są białe z różowym a sukieneczkę ma ecuri z ze złotym i biały kapelusik i bolerko więc przydały by się białe :)

www.mrugala.pl/?sandalki-dziewczece-model-1103,221

Mamy te pierwsze :)

13 lata 6 miesiąc temu #148617 przez Gosia_Krupa
Dziewczyny jakie miałyście maty dla dzieciaczków(jeśli miałyście)? Szukam czegoś(raczej używanego,ale nie koniecznie)tyle,że nie wiem jaka mate bym chciała,co ma posiadac. Wyraxcie,prosze swoje opinie :)

13 lata 6 miesiąc temu #148626 przez Emme
Gosia fajnie jak ma jakieś poprzyszywane wstążeczki czy coś innego, za co dziecko może łapać i jakieś szeleszczące elementy, grzechotki, lusterko, piszczałki i wg mnie lepsze są z pluszowymi zawieszkami-misiami. niektóre mają światełka i pozytywki.

13 lata 6 miesiąc temu #148629 przez MoNiaaa
martela buciki sa sliczne ale cena :ohmy: chyba bym nie dala tyle za buciki bo dzieciaki szybko z nich wyrastaja ja kupuje w zwyklym sklepie i naprawde tez mozna znalesc fane buty w naprawde niskiej cenie :) tak wogole pewnie dla mnie na buty tyle by mi bylo szkoda :silly:

co do maty to ja mialam najzwyklejsza doslownie kilka zabawek a cala mata w ksztalcie zolwia byla. moja Julka nie bardzo przepadala lezec na macie chwilke tylko sie pobawila i ja nudzilo takze nie wiem co moge doradzic na ten temat

http

]

13 lata 6 miesiąc temu #148632 przez asia26
allegro.pl/mata-edukacyjna-fisher-price-...hit-i1691574053.html

Gosiu ja osobiscie nie mialam ale nasi znajomi mieli taka i byli zachwyceni :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka