BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #146966 przez Gosia
OOOO.... nasz pierwszy roczniak :laugh:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #146989 przez martela89
Dla Michałka :kiss: :kiss: :kiss:
Moja też po domu śmiga na bosaka :)
Ale buciki chce kupić na roczek :)

13 lata 6 miesiąc temu #147016 przez alutka1011
To Vanessa już chodzi?

13 lata 6 miesiąc temu #147047 przez martela89
Alutka właśnie nie i czekam do samego roczku,bo wiadomo możne się nauczyć przez miesiąc albo nie.Więc jak sie nie nauczy to nie będę wydawała na buty z Bartka kasy. Wtedy kupię jej gacie do raczkowania po sali żeby mogła je ubrudzić i nie będzie szkoda :laugh:

13 lata 6 miesiąc temu #147073 przez MoNiaaa
Julka tez tylko na boso i nawet jak zacznie chodzic nie zamierzam jej kupowac jakis kosmicznie drogich bucikow bo widze ze miesiac dwa i sa za male.
a ze sciaganiem na szczescie nie mamy problemu :) nawet spinek ani czapek nie sciaga tazke super:)

znowu powrocila mi misl o kolczykach i tu pytanie do paulinki jak Judytka to zniosla??? bo ja sie starsznie boje ze Julka wpadnie w chisterie i nie da sobie drogiego przebic?

http

]

13 lata 6 miesiąc temu #147092 przez iwkaa
monia ja tez mysle o kolczykach;) ale chyba musimy poczekac bo ostatnio maja lapie sie za uszy;( a z tego co wiem to przebijaja takim malym dzieciaczkom uszy 2 na raz!!! ale to moze nie wszczedzie ale popytaj jeden bol i napewno wyjdziecie z dwoma kolczykami:)
Majka ma juz 3 pary butow i to jedne tak juz z chodzenie zniszczyla ze masakra w domu tez bez butow sama skarpety antyposlizgowe ale na polku butki tylko przy zakipue zwracam uwage na usztywniona pietke i tez nie drogie;) kupilam jej na allegro takie niby szelki super sparaw ale w tym smiga zaraz poszukam link to wam wstawie za takie pieniadze warto!!!;)

13 lata 6 miesiąc temu #147093 przez iwkaa

13 lata 6 miesiąc temu #147101 przez paulinkaaa2202
MoNiaaa napisał:

Julka tez tylko na boso i nawet jak zacznie chodzic nie zamierzam jej kupowac jakis kosmicznie drogich bucikow bo widze ze miesiac dwa i sa za male.
a ze sciaganiem na szczescie nie mamy problemu :) nawet spinek ani czapek nie sciaga tazke super:)

znowu powrocila mi misl o kolczykach i tu pytanie do paulinki jak Judytka to zniosla??? bo ja sie starsznie boje ze Julka wpadnie w chisterie i nie da sobie drogiego przebic?

Monia im później przebija się uszy tym trudniej dziecko bardzo się wierci, jest niespokojne ciekawe i niektóre sobie po prostu nie dadzą przebić

My przebijaliśmy uszka u kosmetyczki 31 marca mała była wyspana zaciekawiona panią była bardzo grzeczna ja trzymałam jej główkę i rączki
Kosmetyczka szybko przebiła takim małym pistoletem i zaraz szybko drugie uszko więc Judyta nie zdążyła zapłakać poleciały jej tylko łezki ale zaraz ją mocno przytuliłam coś jej zaczęłam pokazywać i do wszystkich się uśmiechała :)

Powiem wam że miałam strasznego stresa

Iwka nie słyszałam że przebijają na raz.... ale różnie to bywa

13 lata 6 miesiąc temu #147128 przez MoNiaaa
ja slyszalam ze przebija sie tez 2 na raz ale u nas niestety nie :(

ja wlasnie tez mam stresa ale przed roczkiem jej przebije

a jesli o butki chodzi tez patrze na zapietek i podeszwe

Julka miala takie buciki fajne jesczez z miekkimi podeszwami to przy raczkowaniu tak je styrala ze tylko do wyrzucewnia sie nadaja takie dziury :side:

http

]

13 lata 6 miesiąc temu #147130 przez martela89
iwkaa napisał:

allegro.pl/szelki-do-nauki-i-doskonaleni...nia-i1656876638.html

Dzięki za link właśnie zamówiłam :)
Też myslę o przebiciu uszek małej ale chyba poczekam jeszcze rok bo nie wiem jak będzie jej się to goiło.

13 lata 6 miesiąc temu #147140 przez alutka1011
Iwka miałam je zamówić ale jak się wkońcu na nie zdecydowałam to Maja już sama chodziła :laugh: Ja patrzę na zapiętek i na usztywnienie.A kupuje takie które mi się wydają dobre nie muszą być drogie. :)
Z kolczykami czekam aż Maja sama podejmie taką decyzje że chce mieć.Zresztą u nas i tak by to nie przeszło bo moje dziecko jak jest śpiące to się ciągnie za uszy :dry:

13 lata 6 miesiąc temu #147143 przez martela89
alutka1011 napisał:

Zresztą u nas i tak by to nie przeszło bo moje dziecko jak jest śpiące to się ciągnie za uszy :dry:

Vanesska też :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #147183 przez iwkaa
majka caly dzien chodzila w tych szelkach a mi jak sie wygodnie w nich prowadzi bo wogole nie trzeba sie bardzo schylac i jak sie przewroci to od razu myk za en drazek do gory i stoi jak spadochroniarz wyglada;) i ona praktycznie sama chodzi zja ja "puszczam" i ona sama goni jak szalona ale zaraz sie przewraca cos czuje ze jeszcze chwile i bedzie sama chodzic takze wszystko przed wami drogie dzieciaczki Maja zrobila ogromne postepy w cagu tygodnia

13 lata 6 miesiąc temu #147191 przez paulinkaaa2202
Iwka gratulacje dla Majeczki :)

A my musimy się pochwalić w końcu przebiła się prawa górna jedynka :)
więc mamy 3 ząbki :P

13 lata 6 miesiąc temu #147231 przez iwkaa
o to super my czekamy na gorne 2 i potem chyba 3 bo juz tuz tuz sa

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka