BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 6 miesiąc temu #148636 przez MoNiaaa
moja kuzynka tez ja miala i byla zadowolona ale mojej Julce tez nie podpasowala tzn zajela sie tylko chwilke wiec to chyba od dziecka zalezy. a zabawki do maty zawsze mozna dokupic i wymieniac zeby dzieckos ie nie znudzilo

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #148637 przez Emme
allegro.pl/mata-edukacyjna-sun-baby-3-wzory-i1682550956.html ja miałam taką (krówkę), zawieszałam jedną lub dwie zabawki, bo na początku trochę za dużo bodźców. a poduszkę główkę używaliśmy bardzo często. a tą co Asia pokazała jest super. moi znajomi tez mieli i nawet miałam od nich odkupić :D

13 lata 6 miesiąc temu #148638 przez martela89
Monia moja mała ma malutką stópkę bo 18-stkę i nie ma szans kupienia jej w zwykłym sklepie bo zaczynają się od 19.Z resztą chciałam skórzane i dobrze wyprofilowane,a te naprawde fajnie leżą na nóżce.

13 lata 6 miesiąc temu #148639 przez Gosia_Krupa
Asiu,no właśnie zastanawiam się nad ta matą. Hanulka dostała na Dzień Dziecka karuzelę z tej serii i ja uwielbia :) podobnie jak mąż,bo ma odgłosy lasu. Mam na oku jedna używana,ale może jednak zdecydujemy się na nową. Mała dostała troszkę pieniążków na chrzest i nie wiemy za bardzo na co moglibyśmy je przeznaczyć,bo konkretne rzeczy ma po bracie (zabawki,bujak,krzesełko do karmienia),więc może ta mata...

13 lata 6 miesiąc temu #148644 przez asia26
no maly Wiktor z niej bardzo dlugo korzystal Oliwka tez na chwile sie w niej bawila i byla zadowolona do czasu kiedy nie domyslila sie ze to mata i nie zazcela plakac :dry: bo nie wiem czemu ale zawsze gdy ja gdzies do jakies wkladalam to placz byl ze hoho nie wiem czemu naprawde dobrze ze sama jej nie kupilam :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #148652 przez MoNiaaa
wierze martela ze te buciki musza byc super i usztywniaja nozke itp no i jak ze skory to nie dziwie sie ze taka cena ale mnie nie stety nie stac by bylo na takie :P a co do rozmiarow to Julce kupilam kiedys buckiki take sandalki tylko materialowe z twarda podeszwa ale tez fajnie usztywniane w rozm. 18,5 takze nie taki problem znalesc takie male :silly: o takie
a teraz mamy takie tylko troszkie wieksze jej kupilam bo 20 :)

http

]
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #148661 przez Emme
a 18 to ile gdzieś cm? Tola ma 12cm około i jest na nią pełno butków, w różnych sklepach-markowych i nie, i nawet ostatnio jej przymierzałam super butki, ale na szczęście jej nie kupiłam bo ma 11 czy 12 par butów z czego zakładam jej może 3 i to rzadko, bo jak jest ciepło to jest w pończochowych skarpetkach albo boso

13 lata 6 miesiąc temu #148673 przez asia26
Oliwcia ma rozmiar 18 ale z malej nr bo ma mikroskopijna stopke ale tez z kupnem butka nie bylo problemu i kupilam jej sandalki za 40 zl bo uwazam ze zaraz znich wyrosnie a te tez maja wkladke wyprofilowana i trzymaja dobrze pietke a najlpiej zeby boso ganiala :)

13 lata 6 miesiąc temu #148689 przez martela89
Vanessa ma ok 15 par bucików ale takich nie do chodzenia i też nie płaciłam za nie dużo,ale te są takie typowe do chodzenia.Monia,a te 18,5 super ale ja u siebie nie mam takiego sklepu,w tych dla dzieci są tylko takie a la kapcie,a w normalnych od 19 bo szukałam .

13 lata 6 miesiąc temu #148697 przez asia26
u nas z 18 nie ma problemu :)

13 lata 6 miesiąc temu #148700 przez MoNiaaa
ja z tych sandalkow tez bylam bardzo zadowolona bo mimi ze maja palce odloniete to na koncu sa takie wyzsze jakby ze dziecku paluszki sie wyslizguja sie z bucika tylko juz malawe sie robia :( a ja na dodatek mam problem z butami dla Julki bp ma wysoka stope na podbiciu i nie do kazdych wsadzi stopke a te wlaasnie maja reguloweny ten przod :) (a dałam za te butki ok 20 zl)

Julka ma doslownie 3 pary butow sandalki jak jest cieplo a te kolorowe i adidaski jak chlodniej :side:

martela nie mysl ze cie naksakuje ze kupujesz takie drogie buty czy cos bo kazdy robi co uwaza i jesli cie stac to super pewnie jak by mnie bylo tez wolalbym cos drozszego i moze ladniejszego kupic :)

http

]

13 lata 6 miesiąc temu #148706 przez martela89
Nie myślę Monia :silly:
Gdyby nie było mnie stać to pewnie bym nie kupiła,ale i tak za nim je kupiłam to przeleciałam całe miasto za jakimiś tańszymi :lol: Ale du... blada niestety :dry:
Z resztą ja kocham sobie kupować buty i mam ich masę i Vanesi też i też ma ich masę różnych nawet markowe adidaski no takie już jest moje zboczenie :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #148710 przez MoNiaaa
markowe adidaski a raczej najeczki tez mamy ale ma po kolezance praktycznie nowki :) i moj brat tez jej kupil ale jeszczez a duze bo wzkocji siedzi to jak wraca to czasem cos kupi malej :) teraz czekam na sukieneczke od niego bo ma podeslac ale sie w niej normalnie zakochalm taka kolorowiutka z falbankami i z kucykiem pony:)

http

]

13 lata 6 miesiąc temu #148719 przez martela89
Sukieneczki tez kocham :)
W pepcko kupiłam kilka ślicznych i w cocodrillo przecenioną z 69 na 35 :)

13 lata 6 miesiąc temu #148722 przez Gosia_Krupa
Ja synkowi za to co rusz kupowałam czapki,różnego kalibru :) Jeżeli chodzi o buty to byłam zdania,że na pierwsze się nie żałuje,bo muszą być na prawdę bardzo dobre,żeby dziecku nie zaszkodziło. Kupiłam za 95zł(u nas to były kozaczki) i chodził w nich całą zimę. Jak już śmigał tak super,a akurat zmieniła się pora roku,to kupiłam już takie tańsze za 30zł w Boti. Teraz powiem szczerze nie wiem jakie kupię,ale to jeszcze przede mną :) Hanula ledwo co głowę zaczęła trzymać sztywno,a ja już o butach myślę :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka