- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Plastelinowa kupka u niemowlaka
Plastelinowa kupka u niemowlaka
- KarolciaZumba
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
11 lata 2 miesiąc temu #777962 przez KarolciaZumba
Mamuśki pomocy !
Mam 6 tyg. córeczkę Maję. Karmię ją piersią. Od paru dni robi kupkę raz dziennie, wcześniej robiła pare razy na dzień i była luźna, żółta i z grudkami. Teraz też taka jest ale przypomina konsystencją plastelinę ! Nie płaczę jak ją robi ale wcześniej się pręży?
Dzisiaj rano robiła kupkę przez pół h , nie płakała, byłam przerażona gdzie ona ją pomieściła !!!
Czy ja się mam martwić? Błagam pomóżcie !
Mam 6 tyg. córeczkę Maję. Karmię ją piersią. Od paru dni robi kupkę raz dziennie, wcześniej robiła pare razy na dzień i była luźna, żółta i z grudkami. Teraz też taka jest ale przypomina konsystencją plastelinę ! Nie płaczę jak ją robi ale wcześniej się pręży?
Dzisiaj rano robiła kupkę przez pół h , nie płakała, byłam przerażona gdzie ona ją pomieściła !!!
Czy ja się mam martwić? Błagam pomóżcie !
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
11 lata 2 miesiąc temu #778047 przez emma
Cześć!
Możliwe, że zaczęłaś jeść coś, z czym mały brzuszek musiał się trochę bardziej pomęczyć. Jeśli kupka jest raz dziennie, nic dziwnego, że jest duża. Ciesz się, ja musiałam przewijać co godzinę . Jeśli kupka nie jest zielona ani nie ma w niej krwi czy śluzu, nie ma się czym martwić. Nasza Zosia często robi "plastusia", uważam, że to normalne, pozdrawiam!
Możliwe, że zaczęłaś jeść coś, z czym mały brzuszek musiał się trochę bardziej pomęczyć. Jeśli kupka jest raz dziennie, nic dziwnego, że jest duża. Ciesz się, ja musiałam przewijać co godzinę . Jeśli kupka nie jest zielona ani nie ma w niej krwi czy śluzu, nie ma się czym martwić. Nasza Zosia często robi "plastusia", uważam, że to normalne, pozdrawiam!
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
11 lata 2 miesiąc temu #778052 przez Hania84
KarolciaZumba ...w pewnym okresie życia dziecka kupka staje sie bardziej zbita niz na samym początku Może faktycznie zjadłaś coś co to spowodowało...plastelinowe kupki powstają też jeśli dziecko ma za dużo wit. D (zatwardzenie) ale w Twoim przypadku raczej to niemożliwe.
Tak na marginesie moja prawie od urodzenie robiła zielone kupki, taki jej urok (z niewielką ilością śluzu) i tu w DE uznawane jest to za normalne. Tyle że moja jest na MM a od tego mleka często tak się dzieje. U mam karmiących piersia zielona kupka może sie pojawić gdy mama zje np., szpinak. Mi położna powiedziała że nawet jak troszkę krwi się pojawi to mam nie wpadac w panikę bo to nic strasznego...no chyba ze jest to przy każdym wypróżnieniu. śluz w kupce związany jest z jelitami.
Czym dziecko starsze tym będzie robiło bardziej stałą kupkę.
Tak na marginesie moja prawie od urodzenie robiła zielone kupki, taki jej urok (z niewielką ilością śluzu) i tu w DE uznawane jest to za normalne. Tyle że moja jest na MM a od tego mleka często tak się dzieje. U mam karmiących piersia zielona kupka może sie pojawić gdy mama zje np., szpinak. Mi położna powiedziała że nawet jak troszkę krwi się pojawi to mam nie wpadac w panikę bo to nic strasznego...no chyba ze jest to przy każdym wypróżnieniu. śluz w kupce związany jest z jelitami.
Czym dziecko starsze tym będzie robiło bardziej stałą kupkę.
- KarolciaZumba
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
11 lata 2 miesiąc temu #778075 przez KarolciaZumba
w sumie nic takiego nie zjadłam, z nowości to tylko dzem morelowy i wafle ryżowe więc wątpie by to było po tym...
Ale dzięki mamuśmi bo rano byłam przerażona !!
Ale dzięki mamuśmi bo rano byłam przerażona !!
- nvidia6669
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #785970 przez nvidia6669
Gdy mój maluszek ma problemy z kupką, czy to z konsystencją, czy z częstotliwością wypróżniania, zawsze pomaga zwiększenie ilości pitej przeze mnie wody. Zwykle wystarczył ok litr zwykłej niegazowanej wody źródlanej. Spróbuj może pomoże i Tobie, a na pewno nie zaszkodzi.
Ostatnio zmieniany: 11 lata 1 miesiąc temu przez nvidia6669. Powód: brak przecinka