BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

13 lata 3 miesiąc temu #274736 przez emma
witajcie!
u mnie dzis nastroje nie najlepsze... ze mna i Zośką wszystko ok, ale juz od kilku godzin slecze nad praca dyplomowa (termin na za tydzien ;)) i doswiadczam perfidnego odplywu weny... wiem, ze nie mozecie pomoc, chcialam tylko pomarudzic. pocieszam sie, ze dokladnie za 3 tygodnie bedzie po wszystkim i bede mogla skupic sie spokojnie na prasowaniu :).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #274860 przez gusiag
dziewczyny dziś nad ranem obudził mnie okropny ból w podbrzuszu z lewej strony..
taki silny i długi,czy to może być coś od spania na lewym boku?
miałyście coś podobnego???

13 lata 3 miesiąc temu #274924 przez gaabrysia
ja czasem tak miewam i wydaje mi się ,że albo z tego że chce się siusiu.. nieraz przechodzi dopiero po nospie. z 3 razy mi sie zdarzyło :/

mój syn wogóle nie spi, a przez to i ja.. wczoraj już zaczełam działać zmniejszać szafe kupiłam 2 reczniki na allegro, przygotowałam ubranka dla małego do szpitala a we wt skupie się na sobie i chyba już postawie torbę. a pranie i prasowanie odwlekam , bo tak sobie myślę że tak wszystko bedzie leżało przez 2mc ..

Emma trzymaj sie dzielnie :)) Ja lece do kuchni ciachać sałatkę jarzynową, wczoraj owocowa .. lepiej tak niż czekolade i czekolade :)

13 lata 3 miesiąc temu #274974 przez mariola2041
ja też mam takie bóle że spać nie mogę to jakby taki skurcz

[url=http://

[url=http://

[url=

13 lata 3 miesiąc temu #274985 przez aliah85
gusiag mnie też już parę razy obudził taki dziwny ból..aż musiałam wstać i trochę pospacerować po mieszkaniu..i szczerze mówiąc to też mi się wydaje,że może to od leżenia na boku. w następnym tyg będę u gin to zapytam co to może być.

13 lata 3 miesiąc temu #274988 przez georgette102
hejka,
a u mnie remont... na szczęście wszystko idzie sprawnie i zgodnie z planem, ale to i tak strasznie męczące
emma trzymam kciuki za powrót weny :)
ewelina super, że już wróciłaś
gusiag ja nie miewam takich skurczy, ale z tego co widzę nie jesteś osamotniona, bo podobnie ma gaabrysia i mariola - dobrze, że można wymienić się doświadczeniami, zawsze w grupie raźniej :)

13 lata 3 miesiąc temu #274995 przez gusiag
no fajnie jest mieć do kogo napisać i przeczytać jak to jest u Was :)

Mariola-gratulacje z okazji ślubu :)

13 lata 3 miesiąc temu #275503 przez teromerovero
:kiss:
Witam serdecznie wszystkie przyszłe i obecne mamusie:D
Mój termin 4.03.2012 - zaczynam ścisłe odliczanie:D

Pozdrawiam

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #275639 przez marigra
Wróciłam:)

A teraz zabieram się za odpisywanie i czytanie. Pozniej zdam relacje ze szpitala...

Nadrobiłam, ale naskrobałyście...

gabrysia- super ze morfologia sie podniosła, to najwazniejsze
ewelina.zak991 - ciesze się, że już wrocilas, bo sama wiesz ze wszedzie dobrze ale w domu najlepiej
guiag - moze to jakis skurcz taki przepowiadający? czasem tez tak mam

aliah85- powodzenia w przeprowadzce, uwazaj na siebie, bo teraz juz jest nam cięzko
teromerovero - witaj i opowiadaj o sobie...

A wogóle widze, ze o mnie zapomniałyście, nikt nie tesknił.. :(

A w szpitalu hmmm dostawałam zelazo domesniowo, bolesne jak cholera, posladek mam teraz we wszystkich kolorach teczy. Poza tym moja malutka wazy 1750g wiec całkiem sporo, jest zdrowa wszystko w porządku. Tuż przed wyjsciem mialam jednak sytuacje stresową, bo podczas badania lekarz stwierdził, ze szyjka ma tylko 0,5 cm i trzeba zalozyc pessar. Biegiem leciałam na USG, a tam pozytywne zaskoczenie. Szyjka ma jednak 38mm wiec wszystko dobrze.
Aha a co najlepsze poszłam do szpitala z morfologią 10,9 a wyszłam 10,6......zastrzyki nic nie pomogly......nie wiem co dalej....zobaczymy jak pojde do lekarza ale dopiero 25 01...ehhhh

13 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 9 miesiąc temu #275826 przez asiula2134
error

13 lata 3 miesiąc temu #275867 przez gusiag
forum nadal nie działa jak trzeba..
pisałam i pisałam i pisałam i wszystko ***** trafił i wyskoczył błąd kodu jakiegoś :((((

13 lata 3 miesiąc temu #275895 przez gusiag
już nie napiszę wszystkiego tak jak przed chwilą napisałam a napisałam do was normalnie mega list i dupa za przeproszeniem.
Po pierwsze marigra dobrze, że jesteś już. Oby wszystko było już dobrze, kolory tęczy na pośladku to na szczęście, tak jak tęcza prawdziwa przynosi szczęście tak i teraz nie może być inaczej hihi :kiss:

asiula2134 - super wyniki, gratulacje :)

ja dziś byłam u lekarza, moja mała na ktg chciała rozwalić urządzenie kopniakami, niezadowolenie to mało powiedziane, to co wyprawiała było godne podziwu ;) lekarz mówi, że rozwija się prawidłowo, ale że jest drobnym dzieckiem, patrząc na mnie podobno to uwarunkowania genetyczne i nie ma się czym martwić. Moja hemoglobina to 12,5 więc dobra, ale to chyba było ostatnie badanie krwi w ramach ubezpieczenia. Na kolejnej wizycie czeka mnie test na glukozę.
mocz czysty ale nerka zatkana mocniej, z 11mm zatoru w miedniczkach zrobiło się 13mm, sprawia mi to lekki ból ale na razie nie biorę leków. O no-spie same złe rzeczy słyszałam i czytałam więc całkowicie odpada. Zostaje mi buscopan, ale póki co nie będę go też brała. Ważne, że mocz czysty i nie potrzeba leków. Oby tylko nie było coraz gorzej w związku z tym że mała rośnie, boję się że jak zator będzie coraz większy to że będę musiała być operowana :((

Co do tych bóli w nocy w podbrzuszu to podobno może być niedobór magnezu bo teraz przez jakiś czas jak byłam w Polsce brałam inny magnez i to tylko 1 tabl. a mam brać dwie dziennie więc może mi go było brak..

kurczę w poprzedniej wiadomości tyle wam napisałam i teraz nie pamiętam co pisałam i co chciałam napisać znów :( mam straszne zaniki pamięci w ciąży...

13 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 9 miesiąc temu #275898 przez asiula2134
error

13 lata 3 miesiąc temu #275921 przez gusiag
hehe jakbym wiedziała że mi zniknie to bym skopiowała :) ale już będę pamiętała na przyszłość :)
ale już naklikałam się drugi raz i jest widoczne :)

13 lata 2 miesiąc temu #276570 przez asiula2134
halo halo dlaczego u nas jest tak cicho????
Dzisiaj biegnę do lekarza :) i zobacze naszą kruszynkę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka