BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #273047 przez Karola1990
ale dziś cisza. :P

ile kupowałyście ubranek w rozmiarze 56?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #273080 przez strangerwold
Hej dziewczyny:)
dzisiaj w końcu odebrałam wyniki mocz dobry ale morfologia cienko;/
Hemoglobina 10.4;/
Jak myślicie co lekarz powie mam nadzieję że nie zawitam do szpitala... :(

12 lata 11 miesiąc temu #273200 przez gaabrysia
a bierzesz jakieś żelazo? mi teraz (tak jak już mówiłam) bardzo podskoczyło po loma vital z 10,7 na 12,5

ja ubranek 56 mam kilka ale w spadku.. dziś włąsnie robiłam "podchody" do ogarnięcia tego , ale leń zwyciężył :D poukładałam narazie rozmiarami i przyszykowałam to co już miałam do szpitala dla małego.. teraz poprac poprasować ehhh...
no i wszystko dla mnie kupić. koszule-jeszcze czegoś takiego nie używałam :) szlafrok itd..

12 lata 11 miesiąc temu #273210 przez strangerwold
No właśnie dopiero dzisiaj zauważyłam że w moich witaminach nie ma żelaza nie wiem jak mogłam nie zauważyć:(
Ale już kupiłam inne witaminy gdzie jest więcej witamin.
Zobaczymy co mi lekarz powie.

12 lata 11 miesiąc temu #273276 przez gaabrysia
czyli jakie brałaś i jakie kupiłaś?kiedy do lekarza? ja w witaminach mam a mimo wszystko poleciało, bo dzidziuś zabiera.zapytaj lekarza o ten syrop. ja wczesniej łykałam jakieś tabletki,ale nic nie drgneło. a tu teraz taka niespodzianka.. żebym już została w normie ;)

12 lata 11 miesiąc temu #273306 przez strangerwold
Od początku ciąży brałam Femibion Natal a teraz kupilam vita min plus mama są po pierwsze o wiele tańsze i lepszy skład.
A do lekarza mam 12.01.
Ja też dwa razy w swoim życiu już miałam anemie rok przed ciążą miałam jeszcze anemie ale szybko się wyleczyłam.
No ale zobaczymy co lekarz powie czy coś przepisze:)
Mam jednak nadzieję że nie będę musiała leżeć w szpitalu:(

12 lata 11 miesiąc temu #273426 przez georgette102
hej mamuśki
wczoraj byłam u lekarza, same dobre wiadomości: potwierdziło się, że mam córcię :woohoo: do tego prawidłowo się rozwija i jest już dużą dziewczynką - 1670 g
strangerwold nie wiem co powie lekarz na Twoje wyniki, ja do tej pory wszystkie mam w normie i trudno się wypowiedzieć, ale chyba szpital to nie tak od razu, pewnie na początek jakieś leki

a co do ubranek w rozmiarze 56 to mam ich niewiele (cienkie kaftaniki, jakieś pajacyki...) pozostałe rzeczy kupowałam raczej 62, jeszcze dokładnie nie sprawdziłam w jakim rozmiarze są ubranka "z darów" od rodziny i przyjaciółki :) ale myślę, że tak czy inaczej tych małych już nie będę kupować

12 lata 11 miesiąc temu #273624 przez emma
no i po 3 dniach oczekiwania wreszcie udalo mi sie wejsc na nasz watek! szczerze powiem, ze masakra, nie widzialam jeszcze takiej akcji, zeby forum trzeba bylo naprawiac przez 3 dni... przez ten czas nie moglam ani czytac ani komentowac innych watkow niz "ERROR", porazka... ale ciesze sie, ze ktos wreszcie sie za to zabral...

przez ostatnie dni robilam pranie i suszenie, prasowanie musi poczekac, bo niestety nie mam w czym poukladac ubranek - jakas obsuwa z dostarczeniem komodki z przewijakiem :/, ale mam juz prawie wszystko (z wyjatkiem KOSZUL ;)), wiec nie jest zle. wrocilam tez do pracy i jest fajnie, bo ociezala robie sie dopiero pod koniec dnia, wtedy w ogole nie wiem, jak sie ulozyc, zeby nic mnie nie bolalo, czasami pomaga dopiero sen.

OPRYSZCZKE mialam w 3. miesiacu, mimo ze przed ciaza specjalnie bralam przez tydzien jakies paskudztwo, zeby sie do mnie nie przyplatala, ale stres i slonce zrobily swoje. nie przejmuj sie, opryszczka twarzy w ciazy to nic groznego, niebezpieczna jest tylko opryszczka narzadow rodnych (i to w okresie porodowym ;)). szczerze polecam masc HASCOVIR, swinstwo zniknelo mi w 4 dni, konsultowalam jej stosowanie z lekarzem - najwazniejsze, zeby zadzialac w miare wczesnie, zeby opryszczka sie nie rozprzestrzenila, a niewielka ilosc stosowanej miejscowo masci nie szkodzi dziecku! :)

12 lata 11 miesiąc temu #273632 przez mariola2041
hej wam wszystkim ja też spodziewam się dzidziusia jakoś w marcu ale juz bym chciała żeby był

[url=http://

[url=http://

[url=

12 lata 11 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #273699 przez asiula2134
error

12 lata 11 miesiąc temu #273702 przez asiula2134
mariola2041
Witaj na naszym forum :) napisz coś o sobie, skąd jesteś jaka jet płeć maluszka i jak np idą przygotowania do przyjęcia maleństwa.

12 lata 11 miesiąc temu #274244 przez aliah85
Witam wszystkie nowe i już obecne przyszłe mamusie;)
Ostatnio z moim czasem kiepsko, ale tyyle się teraz dzieje.. jeszcze przed narodzinami maleństwa przeprowadzamy się. Mąż zmienia pracę i będziemy teraz mieszkać w innym mieście :) ja się ogólnie cieszę bo mieszkanie jest takie jakie sobie wymarzyłam:) tak więc teraz malowanie, urządzanie i przeprowadzka. Pozdrawiam.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #274358 przez ewelina.zak.1991
Hej dziewczyny, wróciłam:) oczywiście z maluszkiem w brzuszku:) wszystko już jest w porządku i mam nadzieję,że do porodu nie trafię już do szpitala. To był bardzo wyczerpujący czas, po prostu masakra tak leżeć i nic nie robić... Tyle tylko,że co kilka godzin mogłam usłyszeć serduszko:) Ale przynajmniej miałam USG i dowiedziałam się,że mój synuś waży już 1672g:) tak to musiałabym czekać do 5 lutego na usg. I nareszcie mnie zważyli, obecnie ważę 56 kg więc to już 12 kg do przodu od początku ciąży. Mam nadzieję,że u Was wszystko w porządku:)
Dzisiaj zabieram się za zamawianie ubranek, łóżeczka, wanienki itd:) Miłego dnia:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=31694 [/url]

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 11 miesiąc temu #274432 przez strangerwold
ewelina.zak.1991 bardzo się cieszę że już jest lepiej z maluszkiem i z Tobą !
Szczerze mówiąc czekałam na jakieś wieści od Ciebie:)

12 lata 11 miesiąc temu #274549 przez gusiag
cześć wszystkim,
dawno się nie odzywałam, ciężko też nadrobić zaległości na forum..
Wróciłam z Polski z jakimś dodatkowym kilogramem i naładowana energią :) W poniedziałek mam wizytę więc będę wiedziała co u mojej małej słychać :)
W Polsce byłam u lekarza z nerką i chyba żałuję, bo nagadał mi strasznych rzeczy o przedwczesnym porodzie, cewniku który wywołuje poród, nawciskał mi łapskami nerki, które potem cholernie bolały, skrytykował mojego ginekologa i wziął za wizytę niezłą kasę...
A moja mała chyba ma za mało miejsca w moim brzuchu, bo rozpycha się prawie bez przerwy i to w kilku miejscach naraz :) najbardziej nie podoba się jej jak siedzę :)

czytałam o waszych problemach z morfologią - ja nic nie wiem czy jakieś mam, póki co to nawet nie robili mi glukozy.. ciekawe jak to będzie w poniedziałek na wizycie.

ewelina.zak.1991 dobrze, że wyszłaś ze szpitala :)
mariola2041 jak sobie radzisz? znalazłaś w końcu jakiegoś lekarza?

Laseczki dbajcie o siebie :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka