BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #269491 przez georgette102
asiula2134 napisał:

Zaczęłam prać ubranka i okazuje się, że mogłabym obdzielić nimi bliźniaki. Myśl o prasowaniu mnie przeraża, ale tak to jest jak babcia szaleje i nie może się powstrzymać z zakupem czegoś jak jej się spodoba....

Chodzicie już do szkoły rodzenia?? Ja zaczynam od 03.01.2012 :) Szkoda tylko, że w mojej miejscowości jest płatna i kosztuje 250zł. Pomyślałam jednak, że się opłaca i zainwestujemy.

asiula podziwiam, że tak wcześnie się za to zabrałaś, ja pranie i prasowanie planuję w pierwszym ewentualnie drugim tygodniu stycznia, no i jak pomyślę ile pracy mnie czeka... na szczęście to przyjemna praca :)
do szkoły rodzenia niestety się nie wybiorę, bo nadal muszę leżeć (i tak pewnie już do końca), ale bardzo chciałam i też uważam, że warto w to zainwestować, daj znać jak wrażenia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #269621 przez emma
witajcie w Sylwestra! my spedzamy bardzo rodzinnie: u ciotki i wuja z tesciami i szwagierka :), fajni sa, wiec pewnie bedzie smiesznie, wpadniemy do nich na troche, a po polnocy zmywamy sie do domu.
w poniedzialek po pracy zalicze ostatnie dzidziusiowe wyprzedaze ciuchowe i zabieram sie za pranie i prasowanie :D. jesli chodzi o pieluchy to na poczatek sprobuje Pampersow, z wycieciem na pepek, bo slyszalam, ze jest potrzebne, zeby nie draznic kikutka pepowinowego. jak beda fajne, to przy nich zostane. butelki i rozne akcesoria (np. wkladki laktacyjne) kupilam Tommee Tippee allegro.pl/tommee-tippee-butelka-340ml-s...roz-i2008975707.html , bo poczytalam i nabralam przekonania :), ale mam nadzieje, ze Zośka bedzie ssala cycka i ze sie nie przydadza. :)

wszystkiego dobrego z okazji Nowego Roku! :D

12 lata 11 miesiąc temu #269686 przez georgette102
u mnie również Sylwester w rodzinnym gronie - nadal jesteśmy u rodziców i z nimi spędzimy ten wieczór :) dziewczyny życzę dużo szczęścia oraz samych sukcesów w nadchodzącym 2012 roku :)

12 lata 11 miesiąc temu #269735 przez ewelina.zak.1991
Udanego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku kobietki:):***

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 11 miesiąc temu #270048 przez georgette102
Witam w Nowym Roku :) skoro już po imprezie Sylwestrowej pora zabrać się za realizację postanowień noworocznych :D

12 lata 11 miesiąc temu #270099 przez gaabrysia
hej :D u mnie nie było zadnej imprezy siedzieliśmy sobie w domku, ale do 24 wytrwałam :D

jakie postanowienia? ja od stycznia mniej już pracuje więc tez wezme sie za porzadkowanie, wziełabym się dziś ale wole cały rok przeleżeć niż porządkować :P

Szcześliwego Nowegi Roku dla wszystkich mamuś .. :D
już coraz bliżej (jak to chłopak dziś stwierdził 2 wypłaty ;P)

12 lata 11 miesiąc temu #270223 przez marigra
Witajcie,

Nie zdążyłam wczoraj złożyć zyczeń, wieć poprawiam się dzisiaj - zdrówka, szczęscie i słodyczy na nowy rok marigra życzy:)

Widzę, ze wy ostr już pierzecie, prasujecie... hmmm ja to myślę, że najwcześniej w lutym sie za to zabiore....nie mam jeszcze wszystkich sprxętów wielogabarytowych
( łóżeczko, pościel, przewijak itp, zamówie pewnie w polowie stycznia...)
A jeśli już mówimy o praniu, który proszek wybrałyście??bp jest ich sporo, a jeszcze nawet sie nie orienotwałam... podobnie z pieluchami, nie wiedziałam, że Pampersy tez mają wyciecie na pepek, myslałam ze tylko z Happy..... :unsure:
kurcze ile to jeszcze trzeba sie dowiedziec.....
W przypadku butelek mam dwie po 125ml, chhyba na początek starczą, a sterylizatora nie kupuje, mysle, ze spokojnie starczy wgotować 5 min. we wrzątku....

12 lata 11 miesiąc temu #270227 przez marigra
ehhhh szykuje się don tego szpitala.......

12 lata 11 miesiąc temu #270228 przez gaabrysia
powodzenia! 3mamy kciuki żebyś szybko do nas wróciła..

12 lata 11 miesiąc temu #270547 przez georgette102
nooo w końcu się naprawiło :) już przyzwyczaiłam się do codziennych wizyt na forum i brakowało mi tego przez cały dzień
marigra również życzę szybkiego powrotu do domu a przede wszystkim zdrowia

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #270561 przez georgette102
gaabrysia napisał:

jakie postanowienia? ja od stycznia mniej już pracuje więc tez wezme sie za porzadkowanie, wziełabym się dziś ale wole cały rok przeleżeć niż porządkować :P

ojjj trochę sobie postanowiłam... lista jest długa :D
a za porządki wezmę się raczej w przyszłym tygodniu, w tym mam trochę innych rzeczy do zrobienia

12 lata 11 miesiąc temu #270578 przez ewelina.zak.1991
Hej dziewczyny, pakuję się do szpitala:( mam ryzyko przedwczesnego porodu bo główka jest zbyt nisko... Odezwę się jak wrócę. Trzymajcie się ciepło

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 11 miesiąc temu #270589 przez georgette102
ewelina za Ciebie również trzymam kciuki, żebyś szybko wróciła do domu ale jeszcze z maleństwem w brzuszku :) bo to trochę za wcześnie; odezwij się zaraz po powrocie. 3maj się
jakaś plaga z tymi szpitalami...

12 lata 11 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #270607 przez asiula2134
error

12 lata 11 miesiąc temu #270651 przez Karola1990
asiula... ja miałam robiona glukozę w tej samej ilości co ty i to było dosłownie pół kubeczka plastikowego. to zależy od pielęgniarki jak ci ją zrobi.

Ja oczywiście jak ze wszystkim musiałam i o proszku z mamą porozmawiać i powiedziała żebym pierwsze pranie zrobiła w tym dla dzieci a później mieszała ze zwykłym tylko jakimś takim delikatniejszym i bez dużej ilości chemii. To dlatego bo później specjalnie pranie ciuszków trzeba będzie robić a jak zacznie się mieszać ze zwykłym to i swoje ubrania z ciuszkami będzie można wyprać. Przynajmniej ona tak robiła i moja siostra a dzieciom nic się nie działo ze skórką.

Już się do was przyzwyczaiłam czytając was codziennie więc chyba się nie pogniewacie jak napiszę coś od siebie od czasu do czasu :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka