BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #271364 przez gaabrysia
dziś po wizycie wyniki do góry i wkońcu jestem w normie ;) hemoglobina 12,5 w tak krotkim czasie, marigra może kup sobie ten mój syrop, lomavital żelazo i cynk. cieżko dostać ale bez recepty w kazdej aptece Ci zamówią. a jak widać działa! :)
już mam 10,5kg do przodu, (53 w 9 tyg a teraz 63,5) ale pani doktor pow że chuderlak jestem bo całego dzidziusia widać przez powłoki brzuach,grama tłuszczu .. to prawda.. tłuszczyk mam gdzie indziej ;)
a tak pozatym już sobie odpoczywamy ;) i tak dziwnie tyle wolnego..chociaż nie pow,żeby było źle :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #271416 przez asiula2134
error

12 lata 11 miesiąc temu #271421 przez Karola1990
ja to chyba z 15 przytyłam. ale mam bardzo duże tendencje do przybierania wagi. Choć ostatnio zmniejszył mi się apetyt i jak zjem nie dwie a trzy kanapki to mam odruch wymiotny. Widocznie mam duży ucisk na żołądek.

gabrysia.. masz szczęście że tylko tyle na + :)

Mnie coś brzuch boli przez ostatnie dni. nie wiem dlaczego ale to jest takie uczucie jakby kucie, rozciąganie. ale to może dlatego że brzuszek mi znów rośnie. jeszcze trochę to będę wielka jak armata :D
Ale to nic ważne żeby niunia była zdrowa :)

asiula2134 .. nie martw się to już prawie koniec ciąży. zawsze mogła wyskoczyć wcześniej.
a może idź do apteki i zapytaj o jakąś maść

12 lata 11 miesiąc temu #271468 przez georgette102
gaabrysia to super, że wyniki w normie; ja dzisiaj odbiorę swoje i też mam nadzieję, że wszystko ok (w sumie do tej pory nie miałam z tym problemów... przynajmniej z tym) a waga... 14 kg na plusie
Karola1990 to armaty będą dwie :D bo ja też przytyłam więcej niż chciałam, ale masz rację, że najważniejsze jest zdrowie maleństwa

12 lata 11 miesiąc temu #271537 przez strangerwold
Te wyniki morfologii już mi się po nocach śnią;/
Mam nadzieję że wyjdą dobre..
Dzisiaj byłam na badaniach zobaczymy czy mocz sie poprawil i czy nic mi nie spadlo;/
Na szczęście jutro wyniki to się dowiem ale czekanie do jutra to troche wieczność..;]

12 lata 11 miesiąc temu #271573 przez Karola1990
strangerwold w niektórych laboratoriach wyniki są już wieczorem.Więc może zadzwoń i zapytaj.
Pamiętam jak byłam na badaniu krwi i miało sie potwierdzić czy jestem w ciąży. :)
Mój chłopak odbierał wyniki i chyba był bardzo zdenerwowany bo z tego wsszystkiego pojechał nie do tego szpitala.
Ale była radość :) choć ja już po teście wiedziałam że to na pewno ciąża.
Mój mężczyzna musiał mieć pewność żeby móc się cieszyć i dopiero jak wyszłam od lekarza to odetchną :)
Fajnie powspominać :P

12 lata 11 miesiąc temu #271752 przez strangerwold
no wlasnie u mnie tak jest że jak będzie jutro to jutro takie wredne baby tam sa;/

12 lata 11 miesiąc temu #271829 przez gaabrysia
eee ja po ostatnich 5,7 kg .. o których tu słyszałam, zaczynałam się martwić że tak tyję ale macie racje najwazniejsze by synek był zdrowy, a po porodzie mam nadzieje wrócić do "siebie" ;) gorzej tylko bo z żylakami to już sobie tak swietnie bez operacji nie poradzę ;( ale co zrobić.. prędzej czy później wkoncu by się obudził instynkt macierzyński :D

jak się macie? ja miałam się brać za pranie prasowanie itd, itp aaaa najlepiej mi sie leży ;) i jutro się tym zajmę :P

ja też sie ciesze,że wkoncu ta morfologia ok z moczem akurat od początku nie miałam problemu.

12 lata 11 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #271984 przez asiula2134
error

12 lata 11 miesiąc temu #271985 przez georgette102
ja też już mam swoje wyniki, wszystko jest ok; jutro do ginekologa i już się nie mogę doczekać - uwielbiam te wizyty :D

pranie, prasowanie... to w przyszłym tygodniu

12 lata 11 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #271991 przez asiula2134
error

12 lata 11 miesiąc temu #271993 przez georgette102
asiula badanie wygląda następująco:
1.na czczo pobierają ci krew,
2.po godzinie wypijasz glukozę (torebkę z glukozą i cytrynę dałam pielęgniarce, która przygotowała "miksturę" i w kubeczku plastikowym przyniosła mi do wypicia - w smaku było ok, jak przesłodzony sok, ale podobno nie wszędzie pozwalają wypić z cytryną i przypuszczam, że wtedy jest gorzej)
3 po godzinie pobranie krwi
4.po kolejnej godzinie następne pobranie krwi
czy jest ciężko? hmmm każda pewnie odpowie inaczej, ale ja na początku byłam głodna, po wypiciu glukozy zrobiło mi się niedobrze, a później po jedzeniu zrobiło mi się słabo a na koniec rozbolała mnie głowa... miło nie było, ale da się przeżyć

12 lata 11 miesiąc temu #271994 przez georgette102
a jeśli chodzi o opryszczkę niestety nie pomogę, bo nigdy nie miałam i nie orientuję się co może pomóc

12 lata 11 miesiąc temu #272056 przez aisod
Z opryszczką może pomóc pasta do zębów... najlepiej taka bez żadnych udziwnień typu wybielające drobinki... Nie pamiętam co powoduje skuteczność pasty, ale mój kolega to stosował i za każdym razem obywał się bez leków.

A co do obciążenia glukozą to u mnie nie trwało to tak długo jak u georgette102. Ja przyszłam miałam pobraną krew na czczo, później wypiłam kubeczek wody z glukozą(bez dodatku cytryny niestety), polecam pić duszkiem bo strasznie słodkie, a później mogłam popić zwykła wodą niegazowaną( ale też około kubeczka). Po 2 godzinach pobrali mi krew i mogłam iść do domku :)
Jedyną rzecz ciężką do przeżycia był fakt czekania przez te 2 godziny jak na ścięcie... Nie wolno za dużo spacerować bo wynik może być niemiarodajny.
Mi też po wypiciu glukozy było nie dobrze i kręciło mi się w głowie, ale woda w małych łyczkach pomogła.

12 lata 11 miesiąc temu #272072 przez gaabrysia
ja też odrazu wypiłam glukoze po pobraniu na czczo , a trwało u mnie to jeszcze krócej bo po h miałam pobranie. i mi smakowało , nawet nie popijałam ale miałam kupić tylko 50g więc może dlatego..

pasta do zębów na zajady chyba bardziej, ale działa wysuszająco więc może pomoże kiedyś tylko tego używałam .

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka