BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #778852 przez gaabrysia
Kupiłam go z polecenia siostry, sama używałam go przy 3 gilach w tym jednym moim, myślę ze jest ok. Tego co wrzucalas jakoś nie mogę obejrzeć i nie wiem co to za inhalator...

Kinia śliczna, super wygląda w tej czapie ;)))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #778855 przez gaabrysia
Hahahaha

Dopiero cofnelam stronę;) glodnemu chleb na myśli po prostu ;)
No to się usmialam;)

11 lata 1 miesiąc temu #778863 przez emma
Znajoma nauczycielka (stara panna), chciała kiedyś dosrać koledze i powiedziała niechcący "głodnemu chłop na myśli" ;-)

11 lata 1 miesiąc temu #778865 przez emma
Znajoma nauczycielka (stara panna), chciała kiedyś dosrać koledze i powiedziała niechcący "głodnemu chłop na myśli" ;-)

11 lata 1 miesiąc temu #779013 przez emma
chyba nie spodobalo sie wam powiedzonko nauczycielki, skoro odpowiadam sama sobie :silly:
ok, swietnie, w takim razie nie powiem wam, co robi dzik w ruinach zamku :silly: :lol:

a powaznie...

Asia, dolaczam sie do dziewczyn, ze powinnas polubic miesko i buraczki w kazdej postaci (oprocz cukru ;)) - tez mialam anemie po porodzie i szybko pomoglo :) trzymam kciuki za pierwszy dzien w pracy, opowiedz koniecznie, jak bylo :)

Dorota, Marigra, wspolczuje tych ciaglych kaszelkow :( u nas ostatnio tez katar sie przyplatal - taki niegrozny, bez koloru i bez kichania, ale w nocy meczy :dry:

co do tesciowych to ja ostatnio przyjelam front olewczy - zeby sie nie denerwowac. gada, ja udaje ze slucham i tylko kiwam glowa. przykre, ale jej to odpowiada, bo i tak tylko opowiada zwykle o sobie, o mnie zapyta czasem z grzecznosci, wiec mowie, ze u mnie wszystko dobrze i koniec tematu. dla mnie przykre, bo kiedys mialam wrazenie, ze jestesmy rodzina, a teraz to jak w tym dowcipie, ze tylko na zdjeciu, no ale kijem wisly nie zawroce, mialam dobre checi :dry:.

sluchajcie, mialam dzisiaj jakies ogolne rozbicie, pol dnia przelezalam na kanapie, a tu cisza, wiec polazilam sobie po forum i jestem przerazona... na niektorych watkach mamusiowych panuje atmosfera psychozy: kazdy musi miec takie samo zdanie, a jak nie, to jest wrogiem i wylatuje albo zostaje zaszczuty. zdania odrebne sa od razu traktowane jak atak... moze nie jestem obiektywna, ale mam nadzieje, ze tutaj tak nie jest i jesli sie nie zgadzamy, to nie musimy sobie zaraz wymyslac ani odchodzic z forum (chyba juz wolalabym to drugie w razie czego ;)). potwierdzcie mi zaraz, ze jestesmy normalne, bo inaczej wypisuje sie z forum :silly: (ŻART)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

zalegam z babeczkami przed tv - spokojnej nocy! :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #779030 przez ewelinda83
bylismy na zakupach, ja wrocilam z niczym :angry: a Kinia z koszula i bryczesami ;) z Myszka Mini do przebierania :) i domkiem do ktorego boi sie wejsc, wiec chyba oddamy :S
domek kupilismy jej dlatego, ze ona ostatnio bierze obstawia sie wozkami i chodzikiem i bawi sie w kaciku :)

emma no chyba znajomej sie zart nie udal :lol: tzn pewnie prawde powiedziala :silly:

co do Polski to ja mam takie zdanie ... ze drogo, ze dla bogatych i pracy nie ma ( rozgladalam sie tylko pobieznie w swojej okolicy ) ale i tak to jest moj kraj do ktorego wroce :) a zdanie pewnie sie wzielo z tego ze mam porownanie do ,, innego ,, zycia :S
a po twoim przykladzie widac jak co niektorym ludziom na pracy zalezy :ohmy:

mysle, ze u nas watku kazdy ma prawo do swojego zdania i nikt na nikogo o to sie nie gniewa ( mam taka nadzieje :silly: ) dobrze znac rozne opinie - takie moje zdanie :)

11 lata 1 miesiąc temu #779034 przez emma
Ewa, no to sie Kinga oblowila! :laugh: a ty to co? ;)
jesli chodzi o "inne" zycie to pracowalam kilka miesiecy w stanach, zwiedzilam kanade i bardzo wiele krajow europejskich i za zadne skarby nie chcialabym mieszkac gdzie indziej. moglaby mnie do tego zmusic tylko milosc - a wlasciwie zauroczenie, bo milosc to juz taka bardziej racjonalna jest :silly: ;). ale tez uwazam, ze kazdy ma swoj punkt widzenia, a gdyby wszyscy mieli ten sam, byloby nudno. lubie sobie z wami podyskutowac i uwazam, ze forum to nie kolko wzajemnej adoracji - mam nadzieje, ze mnie za to nie zaszczujecie :silly:.

teraz naprawde dobranoc! :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #779043 przez ewelinda83
nie zebym sie podlizywala i nie miala wlasnego zdania :silly: ale zgadzam sie z toba w tej sprawie :)

moja wedrowka po wyspach zaczela sie od wyjazdu wakacyjnego, a skonczyla na milosci, ktora nadal trwa :)

w sklepach nic dla siebie nie znalazlam, ostatnio zrobilam sie bardzo wybrednym klientem :dry:

dobrej nocy :)
ide pod prysznic :)

11 lata 1 miesiąc temu #779073 przez gaabrysia
Emma masz rację! Niechce przytaczac przykładów.. Bo po co, ale też trafiłam na takie wątki, gdzie ktoś pisze swoje zdanie a reszta ja "zjada" niestety też bym opuściła takie forum..

Ale dobrze, ze u nas jest inaczej;) i przynajmniej ja rozumiem to, ze ktoś może mięc inne zdanie..
Może nam się to zmieni za parę lat i zrobimy się stare wjadaczki i będziemy wyrzucać tu nasze frustracje;) oby nie!!

Ja się ciesze, ze nikt nie zwraca uwagi jak o czym piszemy..
Mi jest tu fajnie! Forum to już taki rytuał dnia codziennego;)

Może kumpela nie była aż tak wykwalifikowana.. Albo po prostu tak szuka, żeby nie znaleźć- znam takie osoby;)

Czy którąś z mam podaje mleko nan? My dajemy enfamil, a potrzebuje opinii o nan. Kumpela ma 2 puchy i może ja a jak nie ja to ktoś byłby chętny odkupic?

11 lata 1 miesiąc temu #779082 przez emma
Gabi, No, masakra, aż włos się jeży na głowie... :angry:

Co do mleka, to nie pomogę, bo nie używałam. Kiedyś też kupowałam enfamil i był fajny, ale sprawdziłam skład hippa (Zosia pije nr 4) i jest niemal identyczny, a mleko dwa razy tańsze. Zosia wypija około 400 ml dziennie, więc bardzo szybko nam schodziło i było drogo.

11 lata 1 miesiąc temu #779093 przez martyna123
Hey kochane.

Ja tez sie ciesze ze nasze forum tak fajnie dziala i sie nie obrazamy ;-)

Napisze co u nas bo tak mnie glowa boli jyz pare dni ze myslec nie umiem wiec z gory przepraszam. A u nas tak Szymon chodzi sam spac kladzie sie do lozka przykrywa koldra i slucha muzyki z tel i tak sobie spi ale dalej jest okropny dzis bylam w galerii odwalil takie szopki ze wstyd i masakra klad sie na podloge i walil nogami bo nie dalam mu po rossmanie wozic wozka i jak tego oduczyc skoro musialam go sprzatnac z sklepu bo wszyscy sie gapali brak mi sil i motywacji do tego on nic nie pije te glupie herbatki w nocy poplakuje budzi sie ciagle zrobie mu badania na amemie bo ma biale powieki a wogole skad on ma brac witaminy skoro nic nie je a w sanostolu zelaza nie ma pozniej pojade do ordynatora na szpital zbadac jelita bo jyz nie wiem co robic jestem zalamana jego zachowaniem i tym nie jedzeniem a i ciagle jest marudny i piszczy.

Wyzalilam sie ide spac

11 lata 1 miesiąc temu #779126 przez gusiag
siostra odwieziona na lotnisko i już leci do siebie. Ola zadowolona, wybawiona, wynoszona i wytańczona przez ciotkę :) dopiero poszła spać bo byliśmy wszyscy na lotnisku.
Ewa super fotki, szczerze przyznam, że to Kinia nadaje uroku tej czapce a nie na odwrót :) śliczna dziewczynka :)
Emma na głupotę nie ma rady.. a potem się tylko oczami świeci za kogoś.. wrr
a co do zdań różnych i podzielonych to nie zauważyłam ataków, wyzwisk i opierdzielań sie wzajemnie na forum naszych marcówek :) widocznie zebrała się tu najinteligentniejsza śmietanka :D
a mnie do zamieszkania w DE zmusiła właśnie miłość, ale kiedyś kiedyś na pewno wrócimy bo inaczej nie wyobrażam sobie tego za żadne skarby. Przyleciałam tu dla R. Rzuciłam pracę, nie żałuję, zostawiłam rodziców i siostry - bardzo mi ich brakuje, ale staramy się widywać jak najczęściej. Zostawiłam znajomych i przyjaciół, ale czas też wiele weryfikuje, prawdziwa liczba przyjaciół trochę się zmniejszyła, ale nadal jest no i zdobyłam tu nowych pomocnych znajomych, których kiedyś może też nazwę przyjaciółmi. Ale mimo wszystko Polska to mój dom i zawsze będę o tym domu marzyła i mam nadzieję, że na marzeniach się nie skończy..
Ewa zakupy na maxa! weź pokupuj i coś nam ;)
Gabi no masz rację, rytuał to mało powiedziane, mam wrażenie że to takie małe uzależnienie już :)
Martyna chyba póki co jedynym wyjściem o ile masz możliwość, to chodź na zakupy bez niego, albo zostawiaj go z tatą przed sklepem na jakichś autach, albo po prostu niech czeka na Ciebie w domu? a chyba jakby miał anemie to nie miałby takiej energii na brojenie i złoszczenie się? nie wiem, pogadaj z lekarzem na pewno coś doradzi. A do sklepu go nie zabieraj, tłumacz, może zastosuj zasadę coś za coś? np jak przestanie się awanturować w sklepie to dostanie jajko niespodziankę? nie wiem coś co lubi? chociaż ja na twoim miejscu w miarę możliwości przestałabym zabierać go do sklepów, bo to przecież minie.

11 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #779130 przez asiula2134
.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #779133 przez martyna123
W tym problem ze nie mam mozliwosci zostawic go z kims bo wszyscy pracuja a on tez u nikogo nie zostanie. Rece opadaja w domu jak wpada w taka zlosc zamykam drzwi i wychodze to sie uspokaja zaraz i otwiera drzwi przytula sie i jest ok ale w sklepie nie ma szans go uspokoic. Ubrac tez sie nie chce jak po domu ma skarpetki to krzyczy skapetyyy i je sciaga ino w bodaxh lata co sie z nim pofobilo straszne kiedys wesole dziecko bawilo sie teraz nerwus okropny.

Co do polski tez czuje tutaj ze jest tu moj dom juz mi sie dzwiga latac tam i spowrotem ale innego rozwiazania narazie nie ma chcialbym sie budowac taki fajny maly domek w pl i juz nie jezdzic do de.

Dobranoc kochane.

11 lata 1 miesiąc temu #779141 przez georgette102
emma u nas na szczęście każdy może mówi to co chce, zdarzały nam się różnice w poglądach ale myślę, że żadna z nas nie czuła się zaszczuta ani obrażana przez pozostałe, nie wchodzę na inne wątki bo jakoś nie znajduję na to czasu, ale przypuszczam, że musiało tam byc ostro, a jeśli chodzi o ludzi szukających pracy to też znam takich, którzy szukają tak, żeby nie znależc, mój T. też przejechał się na znajomych i powiedział, że już nikomu pracy nie będzie załatwiał

asiula nabiera sił, życzę dużo zdrówka

gabi z mlekiem nie pomogę

ewelinda Kinia pięknie wygląda w nowej czapeczce

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka