- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
Juz wracamy wiec odpisze.
OTOZ Inhalator mamy pozyczony od siostry meza wiec nawet nie wiem vo to za firma - nic znanego...Zuza narazie nie moze sie z nim zaprzyjaznic ale nie mamy wyjscia i troche na sile troche zabawiamy zsby inhalowac. Z LEkow mamy sol fizjologiczna jako baze i wlewamy kilka kropli czegos na literke D teraz nie mam przy sobie bo jestesmy w aucie ale w domu sprawdze- w kszdym razie dziala rozkurczowo na oskrzela i naprawde widze ze po kikku rZach pomaga
Geirgette- slyszalam ze inhalator mozna wypozyczyc z apteki za kaucja ale osobiscie nie probowalambo pozyczylismy
EWa - ja tez uwielbiam szpinak ale zazwyczaj kupuje mrozony- w garnuszku rozmrazam podlewamtroszke woda zeby nie przypalic, dodahe przesmazona cebulke albo szczypuorek i na koniec troche smietanki. Oczywiscie sol i pieprz-pycha
A ze sprzetow polecam Amice- mamy wszystko tej marki kuchenke piekarnik zmyware i jak narazie nicnas nie zawiodlo
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
emma ja sie zakochalam w tych frontach i mam nadzieje, ze mnie nie zawioda
Gosia ja w PL bede za 5 tygodni wy pewnie tez, wiec mysle ze uda nam sie spotkac
aisod haha ty chyba kiedys pisalas ze Michas jadl ci z podlogi jak piesek Kinga chyba wlasnie tez ma ten etap, bo wyrzuca wszystko na podloge a pozniej zjada
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kinia malowala pazurki razem z mama
a tata malowal lazienke
teraz idziemy z Kinia pod prysznic, a pozniej zasiadamy do pizzy
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
a co do inhalacji to Maja ma przepisany lek Flixotide w aerozolu i trzeba było kupic do tego komorę inhalacyjną, pierwszy zabieg mamy za sobą
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jutro na obiad robie kurczaka ze szpinakiem i serem, mama nzdieje ze nam posmakuje
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Za oknem widze przejasnienia wiec po sniadanku tez sie wybierzemy na spacerek
Milego dnia
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
My wczoraj też na kolację pizze jedliśmy
Ewelinda musiałaś pewnie Kini pokazać zdjęcie i się nauczyła Nie martw się Michałowi już przeszło. Po prostu nie reagowałam, jeśli wiedziałam, że podłoga jest "czysta" i po jakimś czasie zapomniał.
Co do szpinaku ja właśnie lubię taki z dużą ilością czosnku i ze śmietaną, do tego kurak Ale też bardzo polecam naleśniki ze szpinakiem: do cista naleśnikowa dajesz ze dwie łyżki szpinaku, smażysz naleśniki, później wkładasz do nich plasterek szynki i sera, składasz w trójkąty i jeszcze raz na patelnie, pyyychaa! Nawet dzieciaki, które nie jedzą "zielonych rzeczy" uwielbiają je, więc możesz nawet Kini spróbować dać.
Co do inhalacji to właśnie wiem, że w aptece można pożyczyć taki inhalator (koszt chyba 40-50 zł za tydzień), ale właśnie mamy, które używały to bardzo polecają, żeby mieć na stanie(koszt chyba koło 100 zł), bo się przydaje, nawet bez leków tylko z solą fizjologiczną robią inhalacje i pomaga na kaszel. Ja sama nie używałam więc nie wiem :/
Co do teściowej to ona na propozycję posprzątania mi, jest gotowa przyjść i posprzątać, a później miesiącami by mi mówiła, jak ona jest przemęczona i że ona sama musi sobie radzić, a teraz to kobiety mają za łatwo i w ogóle... Odkąd zaszłam w ciązę z Michałem to słyszę , że jak ja mogę nie pracować,wedle niej powinnam zostawić syna już pdo koniec 4 miesiąca i lecieć do roboty, bo ona tak robiła... Ja sie staram tym nie przejmować i nie reagować, ale ile można (do tej pory to słyszę ). To jest bardzo ciężki przypadek
Wczoraj znowu się obraziła, bo zaprosiliśmy na pizze tylko szwagra z żoną, a jej nie... Jak mogliśmy nie zaprosić teściów ... Obraza po prostu na całego...
Mój W się śmieje, że niedługo to wyklęci z rodziny zostaniemy
Dziś jedziemy na groby jeszcze i na kawę do cioci, także po południu najem się ciasta Kurczę mam straszne pragnienie na słodkie Mam nadzieję, że cukrzycy nie będe miała
Miłego dnia!
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
aisod dobrze, że teściowa się obraziła, to może przestanie się przez jakiś czas odzywac
gabi miłego spacerku
ja gniję w domu, pochłaniam leki, bo jutro do pracy, za to T już z Mają byli na krótkim spacerze i po drzemce znowu ich wygnam na dwór
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Aisod teściową sobie głowy nie zawracaj...
Ale mi ochoty na szpinak narobilyscie! Chyba zrobie z salami członkiem suszonymi pomidorami i makaronem, w sumie tylko szpinak musze kupić.
Wczoraj się dowiedziałam, ze kumpela która ma tydzień młodszego Maciusia jest w 5 tyg ciąży;) nie mając okresu od sierpnia, miala owulacje! Cieszę sie;) a już nie mogę się doczekac jak w lutym psiapsiola urodzi;)
My mamy taki inhalator; m.allegro.pl/przedmiot,inhalator-mebby-n...ieci,3674216008.html
Kupiliśmy jak młody był malutki od tamtej pory mial 2 razy gila, onhalowalusmy i mogę polecić, w sumie ciesze się jak narazie nie jest używany, jak ja miałam katar jak karmiła też się inhalowalam. Warto mięc w domu. Moja siostra ma taki sam i już 8 lat jak trzeba z niego korzysta, a trzeba często bo ma dwie córki. Z tego jedną w przedszkolu.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
U nas podobnie: spacer był, Zocha śpi, a my po lunchu odpoczywamy
Gabi, salami z członkiem? Co kto lubi...
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja podaje od paru dni Flegamine truskawkowa i tak jak by lepiej bylo.
aisod masz chwile wytchnienia
Gabi no to bedziesz niedlugo ciociowac my tez juz po spacerku i karminiu kaczek, ale u nas trwalo to 40 min bo strasznie zimno jest no ale dziecko sie przynajmniej przewietrzylo
a tu zdjecie obiecanej czapeczki od Gosi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja raczej myslalam nad czyms takim www.okazje.info.pl/zd/zdrowie/aerochambe...zieci-inhalator.html
ale kompletnie sie nie znam na tym bo nigdy nie uzywalam a po tym jak Kinga od prawie dwoch miesiecy na przemian kaszle i psika chyba pora nad tym pomyslec
emma dziekuje bardzo