BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 1 miesiąc temu #778530 przez marigra
Tak czesc dziewczynki

Juz wracamy wiec odpisze.
OTOZ Inhalator mamy pozyczony od siostry meza wiec nawet nie wiem vo to za firma - nic znanego...Zuza narazie nie moze sie z nim zaprzyjaznic ale nie mamy wyjscia i troche na sile troche zabawiamy zsby inhalowac. Z LEkow mamy sol fizjologiczna jako baze i wlewamy kilka kropli czegos na literke D teraz nie mam przy sobie bo jestesmy w aucie ale w domu sprawdze- w kszdym razie dziala rozkurczowo na oskrzela i naprawde widze ze po kikku rZach pomaga

Geirgette- slyszalam ze inhalator mozna wypozyczyc z apteki za kaucja ale osobiscie nie probowalambo pozyczylismy

EWa - ja tez uwielbiam szpinak ale zazwyczaj kupuje mrozony- w garnuszku rozmrazam podlewamtroszke woda zeby nie przypalic, dodahe przesmazona cebulke albo szczypuorek i na koniec troche smietanki. Oczywiscie sol i pieprz-pycha
A ze sprzetow polecam Amice- mamy wszystko tej marki kuchenke piekarnik zmyware i jak narazie nicnas nie zawiodlo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #778552 przez gusiag
Ewunia będziemy od piątku do poniedziałku ale jeszcze nie na 100% - we wrocławiu. A wy?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #778593 przez ewelinda83
dzieki dziewczyny, jak zwykle mozna na was liczyc :) :kiss:
emma ja sie zakochalam w tych frontach i mam nadzieje, ze mnie nie zawioda :)

Gosia ja w PL bede za 5 tygodni :) wy pewnie tez, wiec mysle ze uda nam sie spotkac :)

aisod haha ty chyba kiedys pisalas ze Michas jadl ci z podlogi jak piesek :blink: Kinga chyba wlasnie tez ma ten etap, bo wyrzuca wszystko na podloge a pozniej zjada :blush:

11 lata 1 miesiąc temu #778603 przez ewelinda83
a tak poza tym dzien nam zlecial w domu, bo na dworze deszczowo :(
Kinia malowala pazurki razem z mama :)
a tata malowal lazienke :)
teraz idziemy z Kinia pod prysznic, a pozniej zasiadamy do pizzy :blink:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #778607 przez georgette102
Ewa, żeby szpinak smakował to moim zdaniem podstawa, żeby był robiony na maśle i koniecznie z czosnkiem, musi by dobrze doprawiony solą i pieprzem, sakiewki robię bardzo szybko - kupuje gotowe ciasto francuskie, nacinam kwadraty, na środek kładę szpinak podsmażony na maśle z czosnkiem, solą i pieprzem i serem feta - robię sakiewki i piekę 20 min w piekarniku - pyszne i łatwe do przygotowania
a co do inhalacji to Maja ma przepisany lek Flixotide w aerozolu i trzeba było kupic do tego komorę inhalacyjną, pierwszy zabieg mamy za sobą ;)

11 lata 1 miesiąc temu #778650 przez ewelinda83
Dorota znam ten lek, ale mam pytanie dlaczego wam go dali podejrzewaja astme ?

jutro na obiad robie kurczaka ze szpinakiem i serem, mama nzdieje ze nam posmakuje ;)

11 lata 1 miesiąc temu #778770 przez gaabrysia
Wpadam się tylko przywitać, idziemy z młodym do parku;)

Miłego dnia!

11 lata 1 miesiąc temu #778778 przez ewelinda83
My dopiero wstalysmy :)
Za oknem widze przejasnienia wiec po sniadanku tez sie wybierzemy na spacerek :)

Milego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #778782 przez aisod
Witam!

My wczoraj też na kolację pizze jedliśmy ;)

Ewelinda musiałaś pewnie Kini pokazać zdjęcie i się nauczyła :P Nie martw się Michałowi już przeszło. Po prostu nie reagowałam, jeśli wiedziałam, że podłoga jest "czysta" i po jakimś czasie zapomniał. :)
Co do szpinaku ja właśnie lubię taki z dużą ilością czosnku i ze śmietaną, do tego kurak :D Ale też bardzo polecam naleśniki ze szpinakiem: do cista naleśnikowa dajesz ze dwie łyżki szpinaku, smażysz naleśniki, później wkładasz do nich plasterek szynki i sera, składasz w trójkąty i jeszcze raz na patelnie, pyyychaa! Nawet dzieciaki, które nie jedzą "zielonych rzeczy" uwielbiają je, więc możesz nawet Kini spróbować dać.

Co do inhalacji to właśnie wiem, że w aptece można pożyczyć taki inhalator (koszt chyba 40-50 zł za tydzień), ale właśnie mamy, które używały to bardzo polecają, żeby mieć na stanie(koszt chyba koło 100 zł), bo się przydaje, nawet bez leków tylko z solą fizjologiczną robią inhalacje i pomaga na kaszel. Ja sama nie używałam więc nie wiem :/

Co do teściowej to ona na propozycję posprzątania mi, jest gotowa przyjść i posprzątać, a później miesiącami by mi mówiła, jak ona jest przemęczona i że ona sama musi sobie radzić, a teraz to kobiety mają za łatwo i w ogóle... Odkąd zaszłam w ciązę z Michałem to słyszę , że jak ja mogę nie pracować,wedle niej powinnam zostawić syna już pdo koniec 4 miesiąca i lecieć do roboty, bo ona tak robiła... Ja sie staram tym nie przejmować i nie reagować, ale ile można (do tej pory to słyszę ;) ). To jest bardzo ciężki przypadek :P
Wczoraj znowu się obraziła, bo zaprosiliśmy na pizze tylko szwagra z żoną, a jej nie... Jak mogliśmy nie zaprosić teściów ;)... Obraza po prostu na całego...
Mój W się śmieje, że niedługo to wyklęci z rodziny zostaniemy :D

Dziś jedziemy na groby jeszcze i na kawę do cioci, także po południu najem się ciasta :D Kurczę mam straszne pragnienie na słodkie ;) Mam nadzieję, że cukrzycy nie będe miała ;)

Miłego dnia!

11 lata 1 miesiąc temu #778840 przez georgette102
Ewa Maja ma straszny kaszel, żadne leki ani antybiotyk za wiele nie pomogły a ten lek wg ulotki stosuje się właśnie u pacjentów nieskutecznie leczonych innym dostępnymi lekami, więc myślę, że jeśli nie pomoże to raczej nie zaszkodzi

aisod dobrze, że teściowa się obraziła, to może przestanie się przez jakiś czas odzywac :laugh:

gabi miłego spacerku

ja gniję w domu, pochłaniam leki, bo jutro do pracy, za to T już z Mają byli na krótkim spacerze i po drzemce znowu ich wygnam na dwór

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #778841 przez gaabrysia
Ja już po prawie 2 h spacerze;) młody padł odrazu jak wróciliśmy, a ja odpoczywam;)

Aisod teściową sobie głowy nie zawracaj...
Ale mi ochoty na szpinak narobilyscie! Chyba zrobie z salami członkiem suszonymi pomidorami i makaronem, w sumie tylko szpinak musze kupić.

Wczoraj się dowiedziałam, ze kumpela która ma tydzień młodszego Maciusia jest w 5 tyg ciąży;) nie mając okresu od sierpnia, miala owulacje! Cieszę sie;) a już nie mogę się doczekac jak w lutym psiapsiola urodzi;)

My mamy taki inhalator; m.allegro.pl/przedmiot,inhalator-mebby-n...ieci,3674216008.html
Kupiliśmy jak młody był malutki od tamtej pory mial 2 razy gila, onhalowalusmy i mogę polecić, w sumie ciesze się jak narazie nie jest używany, jak ja miałam katar jak karmiła też się inhalowalam. Warto mięc w domu. Moja siostra ma taki sam i już 8 lat jak trzeba z niego korzysta, a trzeba często bo ma dwie córki. Z tego jedną w przedszkolu.

11 lata 1 miesiąc temu #778846 przez emma
Hej!
U nas podobnie: spacer był, Zocha śpi, a my po lunchu odpoczywamy :-)

Gabi, salami z członkiem? Co kto lubi... ;-)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #778847 przez ewelinda83
Dorota juz sie balam ze to tos powazniejszego :huh: oby ten lek pomogl juz na ten kaszek :)
ja podaje od paru dni Flegamine truskawkowa i tak jak by lepiej bylo.

aisod masz chwile wytchnienia ;)

Gabi no to bedziesz niedlugo ciociowac :) my tez juz po spacerku i karminiu kaczek, ale u nas trwalo to 40 min bo strasznie zimno jest :dry: no ale dziecko sie przynajmniej przewietrzylo :)

a tu zdjecie obiecanej czapeczki od Gosi :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #778850 przez emma
Niestety chyba koniec spania ;-) idę sprawdzić...

Ewa, ślicznie Kinga wygląda taka roześmiana :-)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #778851 przez ewelinda83
Gabi polecasz ten inhalator ?
ja raczej myslalam nad czyms takim www.okazje.info.pl/zd/zdrowie/aerochambe...zieci-inhalator.html
ale kompletnie sie nie znam na tym bo nigdy nie uzywalam :dry: a po tym jak Kinga od prawie dwoch miesiecy na przemian kaszle i psika chyba pora nad tym pomyslec :S

emma dziekuje bardzo :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka