BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 1 miesiąc temu #779144 przez marigra
czesc dziewczyny
witak sie wieczornie...nie mialam internetu od wczoraj i nic nie moglam pisac...ehhh

co do leku my mamy Berodual...

co do naszych opini to chyba wielokrotnie mialysmy inne zdanie i zadna z nas forum nie opuscila wiec sadze ze to kwestia dojrzalosci...

wybaczcie ze wiecej nie napisze ale zbieram sie spac

buziaki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #779224 przez aisod
Dzień dobry!

Co do kłótni na forum to u nas się nie zdarzają, bo po prostu jesteśmy ZAJEBISTE ;) hehe
też parę razy się na to natknęłam w innych wątkach i powiem, że masakra,jak co po niektórzy się obrażają :/

Emma myślę, że koleżanka koleżanki bardzo "nie chciała" znaleźć pracy. Ja teraz nie szukam, bo wiem, że ze mną w tej chwili by był tylko kłopot :P Urlopy,zwolnienia itp. Plan jest taki, że z Dzidziorem zostaje do roku w domu, a później zaczynam szukać pracy od nowa, bo jeszcze trochę i będę za stara i nikt mnie nie będzie chciał :P Najwyżej pójdę na kasę do sklepu :D

co do teściowej to niestety to nie jest sytuacji, w której obrażenie równałoby się nie odzywaniu :/ to po prostu będą miesięczne wypominanie... To jest bardzo trudny przypadek ;)

Polska to też mój dom i nie chcę nigdy stąd wyjeżdżać :) Choć lubię sobie ponarzekać :P Dużo tu jeszcze musi się zmienić, ale chcę tego doczekać, że będę mogła powiedzieć, że " już jest super" :)

Asia dobrze, że się zabierasz za siebie! :) Powodzenia w pracy!

Martyna nie ustępuj i pamiętaj, żeby Szymon widział jakieś złe konsekwencje swojego zachowania. Może wypracuj jakieś nowe rozwiązanie w domu- takie, które będziesz mogła też wykorzystać w sklepie (bo tam nie ma drzwi :P ). Pomysł Gusi jest dobry, ale musisz go wykorzystać przed napadami złości. Zastanów się czy jednak Szymek nie mógłby jeździć tym wózkiem w sklepie (tylko tłumacz, że musisz mu pomagać, a jak się nie będzie stosował to koniec) Kurczę chciałabym Ci podać, jakiś 100 procentowy sposób, ale niestety takiego nie ma :P Musisz tłumaczyć i przeczekać aż z tego wyrośnie :)

Kinia ślicznie wygląda w tej czapeczce ;)

Nie wiem co tam jeszcze było...

Idę się ogarnąć, a tak mi się nie chce... :/

Miłego dnia!

11 lata 1 miesiąc temu #779467 przez gaabrysia
Hej!

Emma to fakt bardzo drogo wychodzi to mleko, ale mam wrażenie ze lepiej mu odpowiada niż to nestle! Dzięki spróbuje kupic teraz to hippa. Tak z ciekawości ile dużą pucha?

Dolaczam do grupy przed okresem już dziś umieram;( brzuch bóli, w nocy jakoś spac nie moglam jestem nie do życia, a tu cały długi dzień w pracy przede mną;(

Asia ja miałam w ciąży anemie i nabrałam żelazo.. Dbają o siebie no i powodzenia w pracy, mam nadzieję ze będzie fajnie!;)

Aisod ja pracuje w sklepie;) co prawda takim małym ale na kasie też stoję! Lubię swoją pracę!
Wieć nigdy nie mów nigdy, zresztą ja uważam ze zawsze lepsze to niż nic! Po liceum mówiłam, ze nigdy nie będę w sklepie pracowac, sytuacja życiową zmusiła mnie do podjęcia jakiekolwiek pracy, bo zostałam sama w mieszkaniu musiałam z czegoś żyć i za co mięc zrobić opłaty. I tak już 7 lat tam siedze.

Nie wiem w co jeszcze jakąś dziś jestem rozmemlana, wieć wpadne w wolnej chwili lub wieczorem jak nie zasne w autobusie!

Miłego dnia

11 lata 1 miesiąc temu #779480 przez aisod
Gabi tu nie chodzi o to, żeby taka praca była jakaś ujmująca, ale niestety u mnie w mieście na kasie zarabia się grosze... Niektóre znajome nie mają nawet minimalnej krajowej przy zapierniczaniu po 8-10 godzin dziennie, dlatego to jest ostateczność :P Ja bym w sumie mogła pracować w sklepie, bo lubię kontakt z ludźmi i zakupy ;)

Dobrze, że ja okresu nie mam :D To jest naprawdę dobra strona ciąży ;)

Zaraz będę starać się młodego położyć spać, chciałabym, żeby szybciej chodził na drzemkę, bo później jest już ciemno jak się budzi...

Buźka

11 lata 1 miesiąc temu #779505 przez emma
czesc!
witam sie pracowo ;)

Gabi, niestety nie podam ci dokladnych liczb, bo nie ja robie u nas zapkupy, ale pamietam, ze duza puszka hippa jest niemal dokladnie w takiej cenie jak mala enfamilu, ktory jest o polowe mniejszy, czyli niemal dwukrotna przebitka, a sklad rozni sie niewiele, czasem nawet jest lepszy w hippie (zalezy jakie witaminy bierze sie pod uwage :))

Martyna, chyba tez probowalabym wprowadzac Szymonowi zasady i tlumaczyc mu, ze takiego zachowania nie akceptujesz. nagrody za dobre zachowanie (np. pochwaly, slodycze, baki) i niestety kary za zle (np. brak nagrod, brak telewizji, ew. postawienie do kata albo innego pokoju - jak Zosia ma histerie ostrzegam ja 2 razy, ze wyniose ja do innego pokoju, a jak nie pomaga, wynosze, tam zwykle tarza sie po ziemi, a potem przychodzi z placzem i przeprasza). musisz byc twarda i nie dac soba manipulowac, bo sie wykonczysz. a w miare mozliwosci odwiedzaj sklepy jak najrzadziej albo nie wypuszczaj go z wozka - niech siedzi przypiety...

ciesze sie, ze nasz watek jest przyjazny, mimo wszystko co sie tu na forum czasem widzi :laugh:

tez kiedys pracowalam w sklepie i lubilam to, zwlaszcza, ze mialam znizke na ciuchy :blink: ale byla to ciezka fizyczna praca: przymierzalnia, magazyn. no ale wtedy tylko to moglam znalezc, wiec bylo dobre. wielokrotnie mowilam tez, ze gdybym chciala zostac w moim miejscu rodzinnym, jedyna praca po 4 kierunkach studiow to bylaby kasa w zabce... tez musialam wybrac, ze zostawiam to wszystko. a teraz dojezdzam autem, codziennie robie ponad 70 km, ale robie cos, co umiem i lubie, a czas w aucie traktuje jak "chwile dla siebie" ;) kiedy moge posluchac radia, pogadac z przyjaciolmi przez telefon czy pomyslec o wszystkim spokojnie :). a kolezanke olalam i powiedzialam dzis dyr, zeby puszczala to ogloszenie w eter... :dry:

tez odliczam dni do okresu :dry:
pocieszajace, ze kolejny dlugi weekend na horyzoncie, a niedlugo swieta i snieg :laugh:
Gosia, kiedy wieszasz dekoracje?? :)

11 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #779536 przez asiula2134
.

11 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #779537 przez asiula2134
.

11 lata 1 miesiąc temu #779561 przez emma
wracajac do poprzedniego tematu... forum
trzymajcie mnie, bo wciagnelam sie w czytanie pewnego watku - to normalnie jak telenowela jest!!! - i strasznie mnie korci, zeby cos tam wtracic na temat zdrowia psychicznego (mimo ze wiem, ze nie warto, bo nie dotrze), bo jak wiecie, ja dosyc wyrywna jestem... powstrzymajcie mnie, prosze! :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #779564 przez asiula2134
trzymam Cię trzymam. Emma nie denerwuj się, bo złość wiesz co robi :)

11 lata 1 miesiąc temu #779577 przez asiula2134
Emma a o co trwa spór?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #779673 przez emma
Asia, generalnie chodzi o to, że jak masz inne zdanie niż niektóre retardy, to zaraz ci wszyscy solidarnie nawymyslaja... Gdyby moderatorzy działali, jak należy, takie osoby powinny być regularnie usuwane....
Chcesz to podam ci link na prv ;-)

A ja od wczoraj umieram na jakieś zatrucie :-(
Masakra, bo ciągle boli mnie żołądek i jest mi niedobrze, więc niewiele jem, ale jednocześnie jestem.s
trasznie głodna :-( no i zonk...

11 lata 1 miesiąc temu #779696 przez gaabrysia
Ja tez , ja też chce!;) hihi

Dobrze, ze my nie mamy ( chyba?) moderatora? Zaraz bym dostała po uszach za dodawanie posta pod postem jak przecież można edytowac.. Eh.

Emma mieta i bułka.. Chcialabym się przytruc tym czasem mam apetyt przed okresem ze zjadłabym wszystko, ale jak narazie ze sobą walczę;)

11 lata 1 miesiąc temu #779700 przez emma
Gabi, skąd wiesz?? Mięta i pieczywo vasa... Ech, co za życie.... :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #779712 przez gusiag
cześć
u nas ok wszystko, wróciłyśmy ze spaceru i zakupów. A wcześniej prasowałam koszule i spodnie od gajera mężowi na środę, on już spanikowany i nerwowy i raczej schodzę mu z drogi.
Nie miałam też pomysłu ani funduszy na coś dla niego na skończenie aplikacji i skończyło się tylko na zestawie kosmetyków Loreal do twarzy, szamponu z piwem i czekoladkach szampańskich. Mam nadzieję, że chociaż troszkę mu tym zrobię przyjemności, no ale to w środę po południu.. jak już zda

Emma i cała reszta naszych fajnych babek u nas forum jest jakie jest, bo się zakumplowałyśmy i można powiedzieć, że się znamy i lubimy :) a na innym forum może siedzą sfrustrowane życiem babki które czekają tylko na to żeby dać upust swoim nerwom i robią to w sieci. Byleby komuś przysrać bo poczują się lepiej? no nie wiem, ale tak też czasem widzę pod różnymi artykułami, jak ludzie jadą jeden na drugiego, nie wiem czemu ale tej chamskości i buractwa już nie zmienimy. My tylko możemy przekazać co najlepsze naszym dzieciom.
Gabi co do mleka to moja Ola pijała kiedyś HIPP i potem zmieniłam jej na Nestle i wszystko było dobrze, a Nestle tu było tańsze, a teraz ponieważ w ogóle nie pije z butli tylko w musli to znów zmieniłam na inne mleko też tańsze od poprzedniego i z tym samym składem. Trzeba poczytać popatrzeć i nie przepłacać.
a co do pracy np w sklepie to wiadomo, może być fajnie bo z ludźmi a może być koszmarnie bo jak za darmo, zależy od pracodawcy.
Asia powodzenia w nowej sytuacji.
Emma jakoś nie mam jeszcze nastroju świątecznego, póki co mam w domu rozklejone przez Olę świecące Dynie i Duszki :) i chyba przez to że już we wrześniu wszytko było na Boże Narodzenie to mi to zepsuli.. :S także może nawet wytrzymam do Mikołaja :)
wracaj do zdrowia jakoś..
ja już po okresie dziś i mimo wszystko na słodycze mnie tak bierze ze już prawie wszystkie zjadłam :dry: :angry:

11 lata 1 miesiąc temu #779721 przez emma
Gosia, my mamy bardzo fajną dynię, sami drazylismy i wycinalismy dla Zosi :-) może później wrzucę zdjęcie, bo nam się udała :laugh:
W polsce dekoracji świątecznych brak, więc mnie już powoli nosi... :dry: ale ze 2 tygodnie jeszcze wytrzymam...
Może ;-)

Fajne prezenty, myślę, że mąż się ucieszy :-) będę trzymać kciuki, pro forma, bo na pewno zda! :-)

Piję drugą miętę i bekam... Koszmar...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka