- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
dodam, ze jestem wielka fanka amolu i przed ciaza wlasciwie nim leczylam sie ze wszystkiego. w ciazy nie wolno go ani dolewac do herbaty, ani wcierac, ani tym bardziej wdychac. ja staram sie po prostu o siebie dbac - jem warzywa, pije soki, cieplo sie ubieram (czapka i szalki obowiazkowo) i unikam chorych. czasem moze to niezbyt grzeczne, ze ktos kichnie albo kaszlnie, a ja sie odsuwam i zaslaniam, ale lepsze to niz lykac potem szkodzace dziecku proszki. dbajcie o siebie! pozdrawiam!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martyna123
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
ja tez niestety jestes troche poprzeziebiana a najbardziej meczy mnie katar, nic na niego nie biore i i nic z nim nie robie, ale chyba przejde sie do apteki i zapytam o jakąs masc, bo pewnie zadnych kropli nie mozemy teraz. Na szczęscie gardło mnie nie boli, ale odpukac co by nic wiecej sie nie przyplątało. Ja niestety pewnie zapłapałam jakąs infekcje w szpiatalu(mam chorą mamę i tam jestem własciwie codziennie). Nie mam na szczęscie gorączki, więc oby tylko ten katar.
A co do zmeczenia to ja mimo ze siedze w domu to tez ciagle teraz jestem zmeczona, ale natłok mysli nie pozwala mi zasnąc.
gaabrysia - imiona wszystkie ładne, ale akurat mi najbardziej podoba sie Filipek:)
martyna123 - szymon to takie dostojne , mój brat ma właśnie tak na imię

aaa i w srode ide na ponowne USG - zobacze dzidzie bo tym przeziebieniu i mam nadzieje, ze płeć się potwierdzi:)
- aisod
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ale przynajmniej z dzidziusiem wszystko w porządku:) Rośniemy, jak "na drożdżach" nawet troszkę za dużo

Ta różnica jest spowodowana moimi długimi cyklami przynajmniej tak mi lekarz powiedział...
Następna wizyta, na szczęście u mojej doktorki dopiero 22 listopada :/ Może wtedy mi się uda coś usłyszeć

Co do sposobu na katar to mi lekarka zaproponowała krople Euphorbium, jest to lek homeopatyczny więc nie szkodzi dzieciątku. Tylko, że te krople to bardziej na oczyszczanie nosa i rozrzedzanie wydzieliny. Ja ciągle mam zatkane zatoki, także mi te krople bardzo pomagają... Zwłaszcza rano.

Jeśli chodzi o Adriana to mi się dobrze kojarzy to imię

Szymony, których znam to raczej myśliciele, ale też bardzo pomocne i miłe chłopaki

Także mi się te imiona podobają

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
Sądze ze to chyba zalezy poprostu od lekarza, jesli jest oddany i zainteresowany pacjentką to po co przepłacać

ja jestem jak do tej pory zadowolona...
a o te krople faktycznie zapytm moze mi pomogą, bo własnie u mnie głównie zatoki szwankuja
- asiula2134
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

no to chyba i ja o te krople zapytam, co prawda panie w aptece jak tylko pytam czy cos dla kobiety w ciąży mówią ,że NIC!
ja też chodzę na nfz, co prawda do prywatnej kliniki, ale jestem bardzo zadowolona jeszcze jak nie byłam w ciąży bardzo mi ta pani doktor pomogła mimo że latałam od lekarza do lekarz (każdy jeden mi tylko hormony zmieniał :/ ) a ona po ogólnym badaniu juz wiedziała co jak! wiec pewnie zależy na jakiego się trafi bez róznicy czy za kase czy nie..
ja obstawiam Adriana, ale wszystko się może jeszcze zmienić

ja też rosne, i dzidzia na ostatnim usg też była wieksza niz tydz ciąży.. ale już nie mogę się doczekać kiedy znowu podejrze, a narazie w planach nie ma za 3 tyg wizyta.
a jak u was badania krwi ?
zdrowia zycze !

- aisod
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Poza tym jednemu dany lekarz nie podejdzie, a drugi stwierdzi, że lepszego specjalisty nie ma

Najgorsze jest to, że maleństwa nie widziałam, a już myślałam, że znowu zobaczę jakieś nowe wygibasy

Ja badania krwi miałam zaraz na początku i od tej pory nie robiłam... Nikt mi nie kazał

Jedyne co to zdarzyło mi się mieć delikatne skurcze w podbrzuszu takie trochę nie przyjemne, ale nie bolesne i na to lekarz kazał mi brać magnez. Te skurcze wywołane są przez rozciąganie mięśni podtrzymujących macice czy coś takiego

- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja zadnych skurczy czy tam bóli nie miewam, raz tylko jak sie lekko przeforsowałam przy praniu dywanu mnie bolało , ale to nospe wziełam pierwszy i ostatni raz jak narazie
mi ktos ostatnio pow ze nie mozna magnezu, ale jak widac co lekarz czy osoba to inna teoria.
no pewnie fajnie jest podglądać jak maleńswo sobie tam w środku fikołki fika

ja to jeszcze do niedawna nic nie czułam raz takie "bulgotanie" ale ostatnio czuje

zdaza mi się.. coraz czesciej ze z nim rozmawiam

- aisod
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Rozmawiać z brzuszkiem to fajna sprawa poza tym dzieciątko już od 16 tygodnia słyszy wszystko wokół. Ja ciągle staram się coś do dzidzi powiedzieć...
Niestety ja jeszcze nie czuję ruchów dziecka, a już bym chciała

Obudziłam się zlana potem nawet mój mąż się trochę przeraził co się stało.
Na szczęście to tylko sen

- ewelina.zak.1991
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Michaś ze mną wreszcie ;*******

Moje maleństwo !!!:*
- aisod
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Nowe Mamusie dopiszcie się do naszej listy... Skopiujcie i dopiszcie swoje terminy

06.03 - emma / ?!?
08.03 - Martyna 123 /synekk
08.03 - georgette102/???
09.03 - kalisi/ córcia
08-12.03 - marigra/córcia
16.03 - gaabrysia / synek
16.03 - moba2012 / ???
25.03 - aisod / ???
- asiula2134
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- asiula2134
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-