- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mielismy go z przygodami tzn ten powrotny na wyspe z Irlandii do Polski nie bylo problemu z wozkiem. gondole nadalam jako bagaz bez dodatkowych oplat a siedzonko samochodowe ze stelazem wzielam ze soba i zdalam dopiero kolo schodow do samolotu.
za to w Polsce przez bardzo kompetentna pania pracujaca przy odprawie o maly wlos bysmy sie spoznili na samolot .... zrobila problem z gondoli, poprzyklejala zle naklejki i nadala ta gondole jako zwykly bagaz ( powinna nadac inaczej ). cale szczescie weszlismy w ostatniej chwili na poklad i dolecielismy juz bez wiekszych przygod.
aha pani chciala zebym oplacila gondole ale ja sie nie dalam i powiedzialam jej ze przylecialamz takim wozkiem do Polski i z takim tez wylece bez zadnych dodatkowych oplat.
dziecko moze miec tylko i wylacznie ze soba wozek ale nieznajomosc przepisow sprawia jeszcze problemy ... ja mialam ze soba torbe od wozka i mala torebeczke taka zebym mogla ja ewentualnie wsadzic do tej torby z pampersami
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Emma- twoja cenna rada znowu u mnie podziałała kupiłam Hipp 2 i dałam na noc i pierwsza pobudka była o 3 nie o 23 tak jak przedtem no i potem spał do 7.
Ewa- ja lece 25 sierpnia i też się tego wózka boje bo właśnie w polsce mają problemy róźne nawet dać wodę dla dziecka do mleka moja kuzynka tak miała dopiero jak wstała i poszłam do jakiegoś Pana to jej dał a Pani miała problem i tak samo w polsce nie chcieli ją przepuścic z starszym synem co ma 10 lat ona miała pierwszeństwo z niemowlakiem a tego straszego nie chcieli z nią przepuścić. A i super sesja małej wyglądała bosko.
Gabi - też bym sobie to kupiła ale tak jak Emma piszę to jak dziecko jest aktywne a mój jest straszny na macie już 5 sekund nie wytrzyma więc jak Ci to dojdzie opisz jakie wrażenia.
Asia- super fotki z chrzcin.
Muszę się pochwalić moja mama pomogłam małemu usiąść a on bez oparcia siedział sam tak ładnie prosto.
A włosy jem tabletki dla kobiet w ciąży jest mi po nich nie dobrze znowu mi Pani w aptece poleciała bo witamina B nie pomogała i tak mi się wydaje że nic nie pomoże że to musi samo przejśc ale łysa już jestem w paru miejscach.
Miłego dnia bo pogoda straszna.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja sie ciesze ze to byl moj pierwszy i ostatni ( jak narazie ) lot z pelnym wozkiem. nastepny bedzie juz ze spacerowka
aaa dodam jeszcze ze przy tych problemach udalo nam sie przewiezc w gondoli rowerek Kingi ( dostala juz w prezencie )
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
pewnie drogie takie profesjonalne zdjęcia...
ja lecę z Olą w niedzielę i już mam stracha bo tym razem bez fotelika -młoda bedzie u mnie na kolanach i jeszcze nie wiem jak jej się to spodoba. W domu bardzo lubi a jak będzie w samolocie
Biorę tym razem spacerówkę. składa się do małych rozmiarów. Oprócz tego mogę wziąć bagaż rejestrowany dla dziecka 10kg, swój 23kg, wózek na pokład i 7kg podręcznego. Także luz. Ciekawe jak to będzie w Polsce czy nie będą robić problemów jak będziemy wracać.
Właśnie zadymiłam całą kuchnię bo zapomniałam że mam brudną kuchenkę od smażonego sera i wstawiłam lasagne i mam masakrę w domu.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
sesja kosztowala nas 350zl za wywolanych 20 zdjec plus 30 zdjec na plycie.
duzo moze wziasc ze soba do samolotu, fajnie przynajmiej nie bedziesz sie musiala martwic i uzerac z pracownikami lotniska
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Emma Adrianek już tak się kręci jak wiercipiętka, z łóżka to na karmienie ostatnio wyciągam go do góry nogami - ostatnio tylko raz o 1. tfu tfu,żeby nie zapeszać bo nie powiem podoba mi się wysypianie dziś wstał jeszcze o 7 ale pozniej do 9.15 ;D
A kupić chciałam, ale chyba zrezygnuje bo on ładnie się interesuje i bawi zabawkami.
A teraz katastrofaaaaaaaa wypadł mi rano ząb ;( i poprostu rozpacz. Udało mi się ,że ktoś się wypisał i ide na 17 do najlepszgo jakiego znam ale i najdrozszego dentysty- że też przed tym weselem! więc dzień zaczął się tragicznieee ;(
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
ja sobie poczytalam o tym Nutramigenie2 na opakowaniu, porownalam z 1 i okazalo sie, ze on jest MNIEJ kaloryczny ...? pewnie dlatego dzieciak zaczal sie dopominac jadla w nocy (chociaz dzisiaj o 5, a potem spala do 9, wiec bez tragedii ). nie rozumiem - ze niby dostaje juz tyle innego jedzenia, ze jej nie potrzeba kalorii z mleka?? na razie w obrocie marchewka od 4 dni i wysypek i sluzu brak ("tfu-tfu" - jak mawia gabi ), no ale do rozbudowanego menu to jeszcze nam TROCHE brakuje . mysle, ze w przyszlym miesiacu bedzie juz marchew jako obiadek i jabluszko na podwieczorek, ale kaloryczne to to nie bedzie .
Zocha coraz czesciej przewraca sie z brzucha na plecy i boczki, pelza i gryzie wszystko co ma pod reka . ale zebow nie widac... coraz dluzej lubi tez byc na brzuchu, no i kilka razy zdarzylo sie jej usiasc po podciagnieciu i byla z tego zadowolona, ale z lezenia nie potrafi, wiec nie dajemy sie na razie jej oszukac . tez uwielbia zabawki, zwlaszcza nowe - na szczescie mamy troche malych pluszakow po starszych kuzynach, bo chyba bym zbankrutowala .
martyna, ciesze sie, ze twoj synek bardziej sie najada i dluzej spi! miejmy nadzieje, ze wejdzie mu to w nawyk!
georgette, bardzo fajnie wyglada takie krzeselko . napisz jeszcze, jak sie sprawdza i czy Mai sie podoba.
gabi, biedaku, co z tym zebem? jak to sie stalo? nie martw sie, dentysta na pewno cos poradzi i "do wesela sie zagoi"! trzymam kciuki! i jakie masz fajne nowe suwaczki! popieram!
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Już się Jarkowi wyryczałam i trochę lepiej, ale ząb nie odrosnie . A dentysa wyczysci kieszenie tuż przed weselem.. wrrrr
Dzięki a przy suwaczkach były jeszcze foty .. niewiem czemu się nie wyświetlają.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
a kasa sie nie przejmuj, bo od tego jej nie przybedzie , a ona ma to do siebie, ze zawsze da sie jej choc troche zarobic! bedzie dobrze, zdrowie najwazniejsze przeciez! wstawia ci nowy zabek i zakasujesz panne mloda! tylko zaloz cos z dekoltem!
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
moja siostra jak była mała to zezowała podobno bardzo i dopiero oczka ustawiły się same po roczku. Także to jest możliwe że może zezować ale to nie znaczy że tak zostanie i że będziesz musiała to leczyć. Nie martw się na zapas.
www.rodzice.pl/niemowle/zdrowie/Oczka-oczka-roztanczone.html
a lekarze czasem straszą niepotrzebnie, wiem po sobie bo nam lekarka jakaś niedoświadczona powiedziała, że żelazo Oli skończy się w 3 miesiącu życia bo to wcześniak i jak nie będę podawać żelaza to skończy się transfuzją krwi..
A ja Oli nie podawałam i dziecko jest zdrowe jak rydz teraz żelazo ma i w mleczku i w mięsku i wszystko jest super.
po prostu kontroluj oczka i na razie się nie denerwuj. A jak coś to idź do innego lekarza
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
asia moja Kinga tez czasem zezuje ale lakarze mi mowia ze do roku tak moze byc ze oczka uciekaja. tak wiec nie martw sie na zapas ale bacznie obserwuj, bedzie dobrze
gabrysia ale ci sie trafilo ja tez w zeszlym tygodniu bylam u dentysty, sciagalam kamien i robilam dwa zeby, jeszcze dwa mi zostaly ale to juz przy nastepnej wizycie w Polsce. tyle ze to przez moje zaniedbanie i strach bo ze strachu nie bylam u dentysty przez 5 lat no i sie ubytkow nazbieralo
emma podaj przepis do tych smakowitych drozdzowek
dzieki za rady odnosnie wlosow moze cos da sie uratowac a jak nie to zetne sie i juz, zawsze chcialam zobaczyc jak by mi bylo z lysa glaca ale nie mialam odwagi hehe moze teraz przyjdzie
dobra mykam robic obiadek i wafelka poki Kinia spi