BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #410305 przez ewelinda83
aaa i zapomnialam napisac o locie :/
mielismy go z przygodami tzn ten powrotny na wyspe :huh: z Irlandii do Polski nie bylo problemu z wozkiem. gondole nadalam jako bagaz bez dodatkowych oplat a siedzonko samochodowe ze stelazem wzielam ze soba i zdalam dopiero kolo schodow do samolotu.
za to w Polsce przez bardzo kompetentna pania pracujaca przy odprawie o maly wlos bysmy sie spoznili na samolot .... zrobila problem z gondoli, poprzyklejala zle naklejki i nadala ta gondole jako zwykly bagaz ( powinna nadac inaczej ). cale szczescie weszlismy w ostatniej chwili na poklad i dolecielismy juz bez wiekszych przygod.
aha pani chciala zebym oplacila gondole ale ja sie nie dalam i powiedzialam jej ze przylecialamz takim wozkiem do Polski i z takim tez wylece bez zadnych dodatkowych oplat.

dziecko moze miec tylko i wylacznie ze soba wozek ale nieznajomosc przepisow sprawia jeszcze problemy ... ja mialam ze soba torbe od wozka i mala torebeczke taka zebym mogla ja ewentualnie wsadzic do tej torby z pampersami :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #410310 przez martyna123
hey mamuski

Emma- twoja cenna rada znowu u mnie podziałała kupiłam Hipp 2 i dałam na noc i pierwsza pobudka była o 3 nie o 23 tak jak przedtem no i potem spał do 7.

Ewa- ja lece 25 sierpnia i też się tego wózka boje bo właśnie w polsce mają problemy róźne nawet dać wodę dla dziecka do mleka moja kuzynka tak miała dopiero jak wstała i poszłam do jakiegoś Pana to jej dał a Pani miała problem i tak samo w polsce nie chcieli ją przepuścic z starszym synem co ma 10 lat ona miała pierwszeństwo z niemowlakiem a tego straszego nie chcieli z nią przepuścić. A i super sesja małej wyglądała bosko.

Gabi - też bym sobie to kupiła ale tak jak Emma piszę to jak dziecko jest aktywne a mój jest straszny na macie już 5 sekund nie wytrzyma więc jak Ci to dojdzie opisz jakie wrażenia.

Asia- super fotki z chrzcin.

Muszę się pochwalić moja mama pomogłam małemu usiąść a on bez oparcia siedział sam tak ładnie prosto.

A włosy jem tabletki dla kobiet w ciąży jest mi po nich nie dobrze znowu mi Pani w aptece poleciała bo witamina B nie pomogała i tak mi się wydaje że nic nie pomoże że to musi samo przejśc ale łysa już jestem w paru miejscach.

Miłego dnia bo pogoda straszna.

12 lata 4 miesiąc temu #410316 przez ewelinda83
no martyna to prawda z tymi lotami :( zalezy na kogo sie trafi. ja mialam dla Kingi herbatke w butelce i nikt o nia nie robil problemu, ale wiem ze kiedys sprawdzali i kazali sie nawet napic :S
ja sie ciesze ze to byl moj pierwszy i ostatni ( jak narazie :silly: ) lot z pelnym wozkiem. nastepny bedzie juz ze spacerowka :blink:
aaa dodam jeszcze ze przy tych problemach udalo nam sie przewiezc w gondoli rowerek Kingi ( dostala juz w prezencie )

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410321 przez ewelinda83
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #410324 przez gusiag
Ewa super są te zdjęcia :)
pewnie drogie takie profesjonalne zdjęcia...

ja lecę z Olą w niedzielę i już mam stracha bo tym razem bez fotelika -młoda bedzie u mnie na kolanach i jeszcze nie wiem jak jej się to spodoba. W domu bardzo lubi a jak będzie w samolocie :unsure:
Biorę tym razem spacerówkę. składa się do małych rozmiarów. Oprócz tego mogę wziąć bagaż rejestrowany dla dziecka 10kg, swój 23kg, wózek na pokład i 7kg podręcznego. Także luz. Ciekawe jak to będzie w Polsce czy nie będą robić problemów jak będziemy wracać.
Właśnie zadymiłam całą kuchnię bo zapomniałam że mam brudną kuchenkę od smażonego sera i wstawiłam lasagne i mam masakrę w domu. :angry:

12 lata 4 miesiąc temu #410356 przez ewelinda83
dzieki Gosia :) przerabialam w tym programie :blink:
sesja kosztowala nas 350zl za wywolanych 20 zdjec plus 30 zdjec na plycie.

duzo moze wziasc ze soba do samolotu, fajnie przynajmiej nie bedziesz sie musiala martwic i uzerac z pracownikami lotniska ;)

12 lata 4 miesiąc temu #410508 przez strangerwold
ewelinda-kup sobie odzywke z czarnej rzepy mi pomogla a strasznie mi wlosy wypadaly nawet jak mialam zwiazane w kok;) sesja swietna a niunia przeslicznaa!

12 lata 4 miesiąc temu #410615 przez gaabrysia
hej wam ..

Emma Adrianek już tak się kręci jak wiercipiętka, z łóżka to na karmienie ostatnio wyciągam go do góry nogami ;) - ostatnio tylko raz o 1. tfu tfu,żeby nie zapeszać bo nie powiem podoba mi się wysypianie dziś wstał jeszcze o 7 ale pozniej do 9.15 ;D

A kupić chciałam, ale chyba zrezygnuje bo on ładnie się interesuje i bawi zabawkami.

A teraz katastrofaaaaaaaa wypadł mi rano ząb ;( i poprostu rozpacz. Udało mi się ,że ktoś się wypisał i ide na 17 do najlepszgo jakiego znam ale i najdrozszego dentysty- że też przed tym weselem! więc dzień zaczął się tragicznieee ;(

12 lata 4 miesiąc temu #410676 przez emma
dzien dobry, dziewczynki! :laugh:

ja sobie poczytalam o tym Nutramigenie2 na opakowaniu, porownalam z 1 i okazalo sie, ze on jest MNIEJ kaloryczny :unsure:...? pewnie dlatego dzieciak zaczal sie dopominac jadla w nocy (chociaz dzisiaj o 5, a potem spala do 9, wiec bez tragedii ;)). nie rozumiem - ze niby dostaje juz tyle innego jedzenia, ze jej nie potrzeba kalorii z mleka?? :unsure: na razie w obrocie marchewka od 4 dni i wysypek i sluzu brak ("tfu-tfu" - jak mawia gabi ;)), no ale do rozbudowanego menu to jeszcze nam TROCHE brakuje :). mysle, ze w przyszlym miesiacu bedzie juz marchew jako obiadek i jabluszko na podwieczorek, ale kaloryczne to to nie bedzie ;).

Zocha coraz czesciej przewraca sie z brzucha na plecy i boczki, pelza i gryzie wszystko co ma pod reka :). ale zebow nie widac... coraz dluzej lubi tez byc na brzuchu, no i kilka razy zdarzylo sie jej usiasc po podciagnieciu i byla z tego zadowolona, ale z lezenia nie potrafi, wiec nie dajemy sie na razie jej oszukac ;). tez uwielbia zabawki, zwlaszcza nowe ;) - na szczescie mamy troche malych pluszakow po starszych kuzynach, bo chyba bym zbankrutowala ;).

martyna, ciesze sie, ze twoj synek bardziej sie najada i dluzej spi! :woohoo: miejmy nadzieje, ze wejdzie mu to w nawyk! :lol:

georgette, bardzo fajnie wyglada takie krzeselko :). napisz jeszcze, jak sie sprawdza i czy Mai sie podoba.

gabi, biedaku, co z tym zebem? :( jak to sie stalo? :unsure: nie martw sie, dentysta na pewno cos poradzi i "do wesela sie zagoi"! :) trzymam kciuki! :kiss: i jakie masz fajne nowe suwaczki! popieram! :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #410680 przez gaabrysia
wypadł..nawet nie poczułam przy sniadaniu .. co gorsza chyba go zjadłam ;( Moje dziecie ze mnie wysysa chyba tyle witamin - które niby ciągle łykam :/
Już się Jarkowi wyryczałam i trochę lepiej, ale ząb nie odrosnie . A dentysa wyczysci kieszenie tuż przed weselem.. wrrrr

Dzięki :laugh: a przy suwaczkach były jeszcze foty .. niewiem czemu się nie wyświetlają.

12 lata 4 miesiąc temu #410685 przez emma
moze pokombinuj jeszcze z fotkami, bo fajnie by bylo, zebysmy mogly je ogladac ;)

a kasa sie nie przejmuj, bo od tego jej nie przybedzie ;), a ona ma to do siebie, ze zawsze da sie jej choc troche zarobic! :laugh: bedzie dobrze, zdrowie najwazniejsze przeciez! wstawia ci nowy zabek i zakasujesz panne mloda! tylko zaloz cos z dekoltem! :lol: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #410741 przez asiula2134
.

12 lata 4 miesiąc temu #410753 przez gusiag
Asia nie panikuj i na spokojnie wszystko a będzie ok :kiss:
moja siostra jak była mała to zezowała podobno bardzo i dopiero oczka ustawiły się same po roczku. Także to jest możliwe że może zezować ale to nie znaczy że tak zostanie i że będziesz musiała to leczyć. Nie martw się na zapas.

www.rodzice.pl/niemowle/zdrowie/Oczka-oczka-roztanczone.html

a lekarze czasem straszą niepotrzebnie, wiem po sobie bo nam lekarka jakaś niedoświadczona powiedziała, że żelazo Oli skończy się w 3 miesiącu życia bo to wcześniak i jak nie będę podawać żelaza to skończy się transfuzją krwi..
A ja Oli nie podawałam i dziecko jest zdrowe jak rydz :) teraz żelazo ma i w mleczku i w mięsku i wszystko jest super.

po prostu kontroluj oczka i na razie się nie denerwuj. A jak coś to idź do innego lekarza

12 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #410758 przez asiula2134
.

12 lata 4 miesiąc temu #410817 przez ewelinda83
my juz po szczepieniu :) Kinga zaplakala tylko przy kluciu a teraz spi :) mam nadzieje ze bedzie tak jak ostatnim razem i bedzie przez jakis czas zamulona i senna ;)

asia moja Kinga tez czasem zezuje :dry: ale lakarze mi mowia ze do roku tak moze byc ze oczka uciekaja. tak wiec nie martw sie na zapas ale bacznie obserwuj, bedzie dobrze :)

gabrysia ale ci sie trafilo :( ja tez w zeszlym tygodniu bylam u dentysty, sciagalam kamien i robilam dwa zeby, jeszcze dwa mi zostaly ale to juz przy nastepnej wizycie w Polsce. tyle ze to przez moje zaniedbanie i strach :ohmy: :huh: bo ze strachu nie bylam u dentysty przez 5 lat :woohoo: no i sie ubytkow nazbieralo :angry:

emma podaj przepis do tych smakowitych drozdzowek :lol:

dzieki za rady odnosnie wlosow :blink: moze cos da sie uratowac :) a jak nie to zetne sie i juz, zawsze chcialam zobaczyc jak by mi bylo z lysa glaca ale nie mialam odwagi hehe moze teraz przyjdzie :silly:

dobra mykam robic obiadek i wafelka poki Kinia spi :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka