BezpiecznaCiaza112023

Zachcianki :)

13 lata 1 miesiąc temu #225353 przez sylwira1721
bedąc w ciąży caly czas jadłam czekolady bombelkowe białe i popijalam mlekiem czekoladowym :P

raz mialam taka zachcianke ze jedząc fasolke ,to zamiast chlebem przegryzałam ŻELKAMI!!! blee na samą mysl mnie skręca!! :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #225559 przez Róża
sylwira1721 napisał:

bedąc w ciąży caly czas jadłam czekolady bombelkowe białe i popijalam mlekiem czekoladowym :P

raz mialam taka zachcianke ze jedząc fasolke ,to zamiast chlebem przegryzałam ŻELKAMI!!! blee na samą mysl mnie skręca!! :lol:

Hihihi, chociaż masz co wspominać !!! :laugh:

Zapomniałam, że w ciąży pokochałam jabłka, których do tej pory nie jadłam wcale, ewentualnie w surowce :)

A teraz tęsknie za czekoladą !!! Ale jeszcze troszkę wytrzymam ;]

13 lata 1 miesiąc temu #230478 przez gosiatko81
ja w pierwszej ciąży z córką nie mogłam sie powstrzymać od cienkich parówek typu berlinki pochłaniałąm je kilogramami, jednego wieczoru naszło mnie na kompot z agrestu, mój biedny mąż pół osiedła za nim zbiegał :) no i jeszcze uwielbia lam kapuste kiszona z majonezem na achleb, za nic w świecie nie mogłam patrzeć na pomidory, ba wystarczył napis pomidory, żeby było mi niedobrze :) z synkiem za to pomidory jadłam tonami, kabanosy, drzem ananasowy i nutelle z zółtym serem

12 lata 10 miesiąc temu #301695 przez Kasiulka
Jestem w pierwszej ciąży i niestety żałuję ,ale nie mam żadnych zachcianek :( a to na pewno takie fajne jest i mężczyzna się może wykazać ;)
Jem zupełnie to samo i jak mam na coś chęć to raczej nic z kosmosu - wszystko jak przed ciążą :)

12 lata 10 miesiąc temu #301707 przez emma
Kasia, nie badz zawiedziona, bo ja tez nie mialam zadnych zachcianek (obecnie przekroczylam juz 36. tydzien ;)) i powiem ci wiecej - wydaje mi sie, ze ciazowe zachcianki to taka sciema, zeby podreczyc troche tatusiow: misiu, wyjdz po lody w srodku nocy, taka ciazowa zachcianka ;). przeciez wszystkim czasem czegos sie zachciewa i ciaza nie ma tu nic do rzeczy. ja to gadanie traktuje z przymruzeniem oka i tobie radze to samo. :) pozdrawiam!

12 lata 10 miesiąc temu #301722 przez Kasiulka
:D to też fakt :D

12 lata 10 miesiąc temu #313806 przez KAMI
Witajcie
u mnie zachcianki przychodzą i odchodzą falami, po 4 miesiącu przestałam robic zapasy tego co aktualnie na topie :blink:
a były to:
- mięcho ( najlepiej tłuste np żeberka)
- pomarańcze i mandarynki
- jabłka ( wcześniej zjadałam 2 jabłka na rok !!)
- lody
- czekoladowe cukierki i czekolada
- marchew
- pizza strasznie ostra
- jogurty i serki ( zaczęłam żeby zaspokoić chęć słodkiego bo po czekoladzie mnie obsypało wypryskami)
- soki warzywne i potem owocowe (był czas, kiedy nie chciało mi się jeść więc kalorie dostarczały soki)

teraz na topie są sery - unikam tylko tych z niebieską pleśnią bo nie wolno :)

12 lata 10 miesiąc temu #313840 przez emma
KAMI napisał:

teraz na topie są sery - unikam tylko tych z niebieską pleśnią bo nie wolno :)

lekarze mowia, ze jesli ser plesniowy pochodzi z polski, jest dostatecznie dobrze przebadany i nie ma zadnych przeciwskazan, zeby go jesc, zakaz dotyczy tylko serow zagranicznych z plesnia "niewiadomego pochodzenia". jesli ktos lubi niebieska plesn, polecam polski "lazur" - naprawde pycha! :)

12 lata 10 miesiąc temu #313960 przez Kasiulka
O proszę,a tego nie wiedziałam! Bardzo lubię sery pleśniowe ,ale w ciąży sobie ich całkowicie odmawiałam, okazuje się,że niepotrzebnie :)

12 lata 8 miesiąc temu #335891 przez ewelciaM.
ja jadłam same słodkości :D a miałam wstręt do mrożonych warzyw na patelnie i odrzucał mnie zapach świeżego pieczywa, brrr to było straszne :p

nie poznał głębi strachu ten kto nie ma dzieci

12 lata 7 miesiąc temu #364108 przez iza
Ja wczesniej miałam ochote cały czas na cos pikantnego pod roznymi postaciami i kapuste kiszona :) a teraz to bym jadła ciagle cos slodkiego(najbardziej zelki,kisiel i ciasta a i jeszcze paczki).
Takie mam rewolucje zachciankowe :laugh:

Kubuś 01.10.2011r.(*)

12 lata 7 miesiąc temu #364113 przez KAMI
ja już jestem na finiszu i teraz zjadam 3 drożdżówki dziennie !!! teraz już mam gdzieś dodatkowe 2 kg :)

12 lata 7 miesiąc temu #365280 przez iza
Masz racje Kami skoro finiszujesz to juz co to za roznica, takze "smacznego" :) :blink:

Kubuś 01.10.2011r.(*)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #386718 przez patka1603
za mną ostatnio chodził kebab z frytkami no i cola, a teraz to frytki i surówki

3 lata 10 miesiąc temu #1069784 przez ulke
Podobnie i ja, jem wszystko na co mam ochotę chociaż nie mam jakiś wyszukanych zachcianek, jedynie co to przestałam jeść sery pleśniowe typu bre czy camembert a akurat na to ochota mi nie przeszła Raz nieopatrznie zjadłam surowe jajka (zapomniałam się, ze nie można jeść w ciązy kogla mogla) Ale licze na to, ze nic sie nie stanie.....

Z suplementów ciążowych polecam Composita mama compositamama.pl/ , ma wszystko to co jest potrzebne oraz dużą zawartość witaminy D3 (której jak wiadomo często w zimie jest po prostu zbyt mało).

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka