BezpiecznaCiaza112023

Zachcianki :)

15 lata 2 miesiąc temu #3032 przez tysia178
ja w ciąży jadlam jedzonko z mc donalda :) wszystko co tylko mają w ofercie:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 2 miesiąc temu #3085 przez Scholastyka21
najlepszy z maka jest zestaw big mac, kilka lat temu z moim wtedy narzeczonym, a obecnym mężem co kilka dni na niego jeździliśmy mniam mniam i na sharme ze sfinksa, ah to były czasy :)
czasy kasy

15 lata 2 miesiąc temu #3093 przez tysia178
ja najbardziej lubie cheeseburgera:)sa wysmienite:):):)

15 lata 2 miesiąc temu #3110 przez MsCandyBejatka
Ja typowych zachcianek nie miałam ale bardzo często gotowałam o ok 22-23 gotowałam rosół :silly:

15 lata 2 miesiąc temu #3115 przez Agnieszka
Scholastyka21 napisał:

najlepszy z maka jest zestaw big mac, kilka lat temu z moim wtedy narzeczonym, a obecnym mężem co kilka dni na niego jeździliśmy mniam mniam i na sharme ze sfinksa, ah to były czasy :)
czasy kasy

ja kiedyś w sfinksie się tak najadłam, że do domu nie mogłam potem dojść tak mnie w brzuchu kuło coś, i co chwile robiłam przerwy żeby przykucnąć, nie wiem co to mogło być, ale przeszło jak się załatwiłam :)))

Alicja ma już 16 ząbków :))

15 lata 2 miesiąc temu #3119 przez Scholastyka21
Agnieszka napisał:

Scholastyka21 napisał:

czasy kasy

ja kiedyś w sfinksie się tak najadłam, że do domu nie mogłam potem dojść tak mnie w brzuchu kuło coś, i co chwile robiłam przerwy żeby przykucnąć, nie wiem co to mogło być, ale przeszło jak się załatwiłam :)))

hehe no to pewnie kupka była :side:

15 lata 2 miesiąc temu #3150 przez tysia178
ha ha! do jakiego tematu Wy dzoszłyście ;p bardzo interesujące:) a co Wy na zupkę pomidorową z ryżem?? mi w ciąży bardzo podchodziła::)

15 lata 2 miesiąc temu #3351 przez Scholastyka21
tysia178 napisał:

ha ha! do jakiego tematu Wy dzoszłyście ;p bardzo interesujące:) a co Wy na zupkę pomidorową z ryżem?? mi w ciąży bardzo podchodziła::)

zawsze uwielbiałam zupke pomidorową z ryżem, ale w ciąży jakos mało jej jadłam, za to teraz nadrabiam

15 lata 2 miesiąc temu #3496 przez tysia178
a ja zazwyczaj za nią nie przepadałam:) ale w ciąży too bym mogła tylko zupkę i jedzenie z mcdonalda :) żadnych owoców,warzyw i w ogóle:)

15 lata 2 miesiąc temu #4293 przez Moniq
Agnieszka napisał:

wiadomo że dziecko wyciąga z Ciebie jedzenie to musisz jeść więcej
nie ma co sobie żałować;)

tak, tak a potem trudno zrzucić. podobno nie zupełnie tak jest, kobitka w ciąży powinna jeść tylko tyle więcej jak dodoatkowe drugie śniadanie (300kcal), ale jak tu się powstrzymać kiedy tak bardzo się chce :lol:
aż miło poczytać i przypomnieć sobie ten wspaniały czas :) kobitki w ciąży są fascynujące :) ja w pierwszym trymestrze jadłam tylko ogórki konserwowe i pomarańcze, po reszcie produktów wymiotowałam :)
potem miałam fazę na śledziki marynowane i cola chodziła za mną non stop :)
a kebabów i fast foodów nie jadłam, bo wydawało mi się że strasznie szkodzą maluchowi i unikałam ich jak ognia, na sam widok zbierało mnie na wymioty

14 lata 10 miesiąc temu #18383 przez Emme
Jakie miałyście/macie zachcianki w ciąży?

Ja (choć wcześniej nie przepadałam) miałam straszną chęć na pomarańcza, ale już mi przeszło. Mogłam tylko je jeść. A teraz mam ochotę na piwo, choć jak we wcześniejszym wypadku nie lubię alkoholu, a piwo to tylko "od święta" :)
Jeszcze nad tą zachcianką panuję, bo jestem przeciwniczką jakiejkolwiek dawki alkoholu. Zastanawiam się nad bezalkoholowym, ale tam też jest jakiś ślad alkoholu :(

A Wy miałyście/ macie jakieś dziwne, specjalne zachcianki?
Słyszałam kiedyś o dziewczynie, która miała ogromną chęć na gumę....nie spożywczą i żuła recepturki :)

Ps. mam nadzieje, że nie powieliłam wątku :)

14 lata 10 miesiąc temu #18384 przez basik_twins
No ja pomarańcze jadłam jeszcze 2 tyg temu i to po 4 dziennie az mi z gemby ciekło i brzoskwinie w puszce 4 duze czyli 8 polowek i do tego ze 2 pomarańcze i chomicze poliki.

Mój sie tak słodko na mnie wtedy patrzył.... jak na dziecko :lol:

A wczesniej mialam jeszcze na ogórki slodko kwaśne, taki mało solne z chilli do obiadu i noga smażona z kurczaka pamietam jadłam 3 dni pod rząd taki obiad 2 dni przerwy i znow dwa dni ziemniaczki noga i te ogórki..... tragedia normalnie

Jeszcze zaliczylam podrodze chrupki serowe i orzechowe ale to tak jeden dzien nagly napad ale dwie paczki naraz a z rana żyganie :lol: ale oplacało sie bo pyyyycha

a tak to innych nie mialam

jeszcze kakao az rece mi sie trzesly tydz czasu a puzniej dzieci odmowily :dry:

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #18385 przez Katarzynka
A ja jakiś czas temu jadłam pomarańcze ale musiały byś kwaśne i to bardzo (wcześniej co kwaśne do ust nie brałam) słodkie mi nie smakowały to Piotruś też się ze nie smiał :side:

Miałam też czas hamburgerów jadłam codziennie. Raz wysłałam męża o 22 bo tak mi się chciało że spac nie mogłam i wogle jakos dziwnie było a jak zjadłam to szczęśliwa :lol:

Też miałam czas że chciało mi się malibu z sokiem pomarańczowym ale też jestem przeciwniczką picia alkocholu w ciąży i karmienia piersią więc drink będzie musiał poczekac minimum rok :(

14 lata 10 miesiąc temu #18398 przez sunaja21
jak narazie to miałam zachcianki na czeresnie prosto z drzewa ktorych oczyswiscie jeszcze nie ma :) i na andruty ktore jadłam w podstawowce takie cienkie jak opłatek :) przerabane :) i kebeb :) i lody :))))))))) aha i agrest kwaśny z drzewa hehehe :) mieszanka super :)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 10 miesiąc temu #18404 przez kolorowa
He he a ja od miesiaca mam ochote na lody przynajmniej 2 lody dziennie i cola ale nie dużo jej:) a wczesniej zadnych zachcianek nie miałam. :laugh:
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka