BezpiecznaCiaza112023

Kąpiele maluszka

14 lata 2 miesiąc temu #36781 przez jedynaczka
Mirella to faktycznie, pozostaje Ci tylko czekanie, aż mała zmieni zdanie i wejdzie do wanienki ;D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #36806 przez Moniq
u nas wanienka dawno poszła w odstawkę, bo mała z niej wyłaziła i to była ulubiona zabawa, teraz kąpiemy ją w brodziku i jest tym zachwycona, tylko krzyk jest jak trzeba wyjść z wody

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #36898 przez _aga86_
Ja z wanienki rowniez szybko zrezygnowalam cos ok. 3,4 miesiaca (nie pamietam dokladnie). Mialam specjalny lezaczek do wanny- uzywalam go dopoki Niunia nie siedziala. Jak tylko zaczela STABILNIE siedziec lezaczek zastapilam mata antyposlizgowa.

14 lata 2 miesiąc temu #37538 przez natmur11
ja popieram tylko i wylacznie to zeby nie kapac dziecka od razu po porodzie. moja corka byla wykladana dopiero nastepnego dnia po porodzie mojej bratowej corka tez. owszem w domu mozna byc dziecko co drugi dzien ale ja myje codziennie bo to w sumie taki codzienny rytual przed snem dla malej. ale 2 miesiace?! wyobrazmy sobie teraz 2 miesieczne dziecko wsadzic do wody ktore nie ma pojecia co to wanienka i jak wyglada kapiel. masakra!

14 lata 1 miesiąc temu #38302 przez angellika1
Ja kąpalam syna od samego początku, nie wyobrażam sobie zeby dzidzia nie była kąpana przez 2 miesiące!!!! masakra jakaś.
Mirella faktycznie masz problem z małą, ale nie moz4esz robić nic na siłe bo mała się zrazi kompletnie :( Pamiętam jak mój syn bał sie fryzjera i nozyczek ale później samo przeszło.

14 lata 1 miesiąc temu #38304 przez Mirella
Toteż nie robię :) Jedyne co jest na siłę to mycie głowy raz w tygodniu, no ale przecież nie moge jej kudełków nie myć ;) Cała reszta to zabawa nad miską, i na koniec obmycie gąbką, czasem sama sobie myje brzuszek albo nóżki :D

14 lata 1 miesiąc temu #38305 przez natmur11
mirella w rossmanie chyba mozna kupic farbki do kapieli moze sposobem ja trzeba wziac?:)

14 lata 1 miesiąc temu #38324 przez angellika1
Mirella z z włoskami to chyba większośc dzieci ma problem z myciem, mi kiedyś syn uciekł z wanny przed myciem włosków i to była dla niego największa zabawa - uciekanie i pogoń za nim :D :D

14 lata 1 miesiąc temu #38331 przez Mirella
Natmur, dzięki za te farbki, sprawdzę :)

Angellika, ale Klaudia ma generalnie problem z wejściem do wody, no normalnie szok jak sie boi wejść, chociaż ostatnio próbuje nóżki moczyć :) Czekam, nic na siłę.... W końcu brudna nie chodzi, jednak ją myję tą gąbką, a potem zbieram wodę z podłogi :D

14 lata 1 miesiąc temu #38359 przez angellika1
Masz racje poczekaj aż sama zmieni zdanie :) przynajmniej masz niezły fitnes co wieczór z tą podłoga :P
a o tych farbkach to pierwsze slyszę ???

14 lata 1 miesiąc temu #40365 przez mysia-sia
jakaś dziwna ta cała położna... to ona nie wie, że dzieci się brudzą... ulewanie, siusianie i kupki... przecież chusteczką tego się nie wymyje.... nasz Kuba był od razu jak wróciliśmy do odmu kąpany co drugi dzień, a w upały jakie były to codziennie... przecież dzieci też się pocą... ehh.... a z tą główką to też jakaś rąbnięta.... szkoda słów

14 lata 1 miesiąc temu #40430 przez martela89
Moja Vanessa od początku była kąpana codziennie i tak jest do tej pory :)

14 lata 1 miesiąc temu #41180 przez miniaturka
Aż muszę skomentować :P

Co za głupie babisko z tej położnej, jak można dzidzi nie myć 2 msc :ohmy:

Mały śmierdziuszek :P

I z tą główką :unsure:

14 lata 1 miesiąc temu #41205 przez wiola
Witajcie ,ja Filipka,kąpalam jak był mały co dziennie,choc do 4 miesiąca bardzo nie lubił się kompać,obecnie uwielbia się kąpać we wanience,i kąpę go tak co 2 dni,zależy od tego jak jest ciepło w mieszkaniu i czy mam czym napalić,buziaki.

14 lata 1 miesiąc temu #41208 przez baby_55
Nie słyszałam większej bzdury niż nie kąpanie maluszka 2 mies. no i z główka tez jakiś dramat, moi znajomi to usłyszeli od swojej mamy i tak robią, wolę ich nie odwiedzać, bo żal mi tego maluszka, na dodatek trzymają miesięszne dziecko w pionie po kilka godzin, a maluszek śpi zwisając matce z ramienia, kiedy ona pisze ze znajomymi na gg, aż przestałam do niej pisać, bo żal mi dziecka. :angry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka